12 C
Bistrița
luni, martie 27, 2023

VIDEO: Condiții impecabile, în școlile din Ilva Mică. Unde sunt totuși probleme și nemulțumiri

La Ilva Mică școala a început în scenariul verde, datorită implicării primarului Aurel Horea și a Consiliului Local. Ce îl nemulțumește pe primar și unde există probleme pentru elevi: 

Invitat în studioul Bistrițeanul Live, primarul Aurel Horea din Ilva Mică a vorbit despre începutul școlii în comună, dar și despre investițiile în educație.

Tocmai am terminat o investiție foarte bună pentru comunitatea locală – la Școala Generală Nr 2 din Ilva Mică. Este o investiție de 2,2 milioane de lei, din bugetul local. Nu este puțin lucru, la o comună de nivelul nostru. Sunt lucrări care au început acum trei luni de zile, în timpul pandemiei. Sunt lucrări de o calitate excepțională, realizate într-un timp foarte scurt. Am nimerit și un constructor foarte bun, suntem foarte mulțumiți și noi, și părinții și elevii”, a precizat primarul Aurel Horea.

Acesta a mai explicat că a reușit să aloce o sumă și pentru refacerea terenului sintetic. Școala arată impecabil și respectă toate prevederile referitoare la distanțarea socială a elevilor, a subliniat Aurel Horea.

Cât despre Școala Gimnazială „Demian Nechiti”, investițiile s-au finalizat anul trecut. S-au realizat lucrări de modernizare și la o grădiniță cu patru grupe – în vederea obținerii autorizației ISU pentru cele două unități de învățământ. Lucrările au fost finanțate prin PNDL și s-au ridicat la o valoare de 400.000 de lei, la grădiniță, și aproape 900.000 de lei la școală – a mai precizat primarul Aurel Horea.

În urma acestor lucrări s-au obținut autorizațiile necesare atât din punct de vedere ISU, cât și din punct de vedere sanitar. Sunt condițiile foarte bune,a cum. Să dea Dumnezeu să fim tot în scenariul verde”, a mai comentat Aurel Horea.

Nemulțumiri și dezamăgiri…

Primarul Aurel Horea s-a arătat destul de nemulțumit, în schimb, în legătură cu problema măștilor de protecție pentru elevi. „Toată vina s-a aruncat asupra școlilor și primăriilor. Dacă tot fac descentralizare, să dea și resurse primarilor… Am făcut un calcul. Necesarul ar fi undeva la 45.000 de măști. 160.000 de lei nu au găsit cei de la guvern sau de la Inspectorat să ne dea? De nu au alocat înainte toate astea? Ei puteau face achiziția directă…

Au acordat 80 de milioane de euro prin nu știu ce program european ca să achiziționeze tablete. Dar abia a apărut Ghidul Solicitantului, care este în dezbatere publică până în 30 septembrie. Când să mai facem licitațiile? Când vor aduce operatorii tabletele?”, s-a întrebat primarul Aurel Horea.

Primarul Aurel Horea a mai explicat că și condițiile prevăzute în ghidul solicitantului sunt absurde și nu corespund realității.

Alte probleme referitoare la administrația locală din Ilva Mică puteți descoperi urmărind întreaga emisiune, mai jos:

[arve url=”https://www.youtube.com/embed/oH7vyAl_VZ4″ /]

(Articol electoral comandat de Partidul Social Democrat – Organizația Județeană Bistrița-Năsăud, executat de Agenția 215 – portal Bistrițeanul.ro, CUI mandatar financiar județean: 21200019)

ARTICOLE SIMILARE

Bistriteanul TV

Sponsorizate

Mâine se deschide AmaZone Bistrița, primul magazin cu produse resigilate sau lichidări de stoc Amazon, din județ!

Peste 1.000 de produse, cu reduceri de 50 %, îi așteaptă mâine pe bistrițeni la AmaZone...

Un nou magazin ZOO Hobby, în Ștefan cel Mare, lângă Cotidian

Bistrițenii  din partea de sus a orașului au de acum un magazin destinat animăluțelor lor de...

Easy Solution Bistrița – servicii profesionale de curățenie pentru firme și instituții

Lasă grija curățeniei biroului, firmei sau halei pe mâna celor de la Easy Solution: Specializați în...