14.9 C
Bistrița
joi, martie 28, 2024

Sub privirile încrezătoare ale struțului în costum popular, Târgul Mare al Bistriței a fost oficial deschis

„Târg bun! Sper să petreceți clipe frumoase în aceste zile, să vă bucurați de programele artistice, culturale, sportive, de divertisment pe care vi le oferim și să profitați din plin de evenimente”, a spus primarul Ovidiu Crețu, la ceremonia de deschidere a Târgului Mare al Bistriței. Pata de culoare a ceremoniei a fost struțul, simbol al orașului. Cel mai emoționant moment, cea mai mare provocare a generației:

Ceremonia de deschidere a Târgului Mare al Bistriței s-a încheiat cu puțin timp în urmă, la Palatul Culturii, acolo unde și-au dat întâlnire politicieni, consilieri locali, primari sau reprezentanți ai orașelor înfrățite cu Bistrița, bursieri NOSA, cetățeni de onoare ai orașului și oameni de cultură.

Imnurile României și al Europei au marcat momentul solemn al evenimentului, după care primarul Ovidiu Crețu a făcut o scurtă trecere în revistă a celor mai importante momente istorice care au marcat destinul orașului.

[arve url=”https://youtu.be/uhTBq1EoofY” /]

Deputatul Doina Pană, reprezentând Parlamentul României, a remarcat cu tristețe că Centenarul Marii Uniri ne regăsește mai dezbinați ca oricând, datorită unor manipulări uriașe cărora mulți dintre noi le-am căzut victimă, în timp ce prefectul Ovidiu Frenț a atras atenția că se împlinesc 10 ani de când Ovidiu Crețu se află în fruntea acestui minunat oraș și că sărbătoarea orașului are tot 10 zile, „câte una pentru fiecare an de mandat… Mă întreb ce-ar fi fost dacă avea 20 de ani de primărie…”, la care primarul, mai în glumă, mai în serios, a replicat „Poate că voi avea…!”

Sunt convins, dacă bistrițenii vor rezista la cele 10 zile intense de sărbătoare și dacă se impune mărirea numărului de zile, oricum este clar că avem nevoie de astfel de momente, e clar că Bistrița este din ce în ce mai vie, că are o istorie foarte bogată și că tinerii din sală vor găsi motive de bucurie în următoarele zile, dar cred că generația lor va fi cea care va schimba trendul ultimilor ani de a pleca din România și că ei vor găsi motive mult mai puternice să rămână aici…”, a remarcat Ovidiu Frenț.

[arve url=”https://youtu.be/zDoh7thnFos” /]

Și vicepreședintele Consiliului Județean Bistrița-Năsăud, Ioan Ţintean, a transmis mesaje de felicitare și încurajare la adresa organizatorilor, profesorul Vasile Duda a prezentat o scurtă conferință intitulată „Bistrița și Centenarul Marii Uniri”, iar reprezentanții și primarii orașelor înfrățite cu Bistrița au rostit, de asemenea, scurte discursuri de apreciere: Danielle Dard, prim viceprimar servicii sociale (Besançon), Christoph von den Driesch, primarul din Herzogenrath, Ulrich Stücker, primarul din Wiehl, Ralph Schäfer, consilier local în Wels, Dariusz Lesicki, viceprimar în Zielona Gora, Moshe Basch (Rehovot) și dr. Hans Franchy, preşedintele Asociației Sașilor Bistrițeni din Germania.

Profesorul Vasile Gîtlan, director adjunct al Liceului Principesa „Natalia Dadiani” din Chișinău a primit simbolic Declarația Unirii României cu Basarabia, iar primarul Ovidiu Crețu a subliniat, răspunzând provocării lansate de Vasile Duda – că probabil aceasta ar fi marea provocare pe care generațiile anului 2018 ar trebui să și-o asume: „Refacerea granițelor României Mari, unirea cu Basarabia… cred că aceasta este marea provocare, obiectivul și ținta generației noastre, acum, la 100 de ani de la Marea Unire…”, a subliniat primarul Ovidiu Crețu.

Dacă pata de culoare a evenimentului a fost mascota orașului – struțul simbol al cetății Bistriței, costumat în straie populare cu un minuscul clop de păun în cap, care a tronat pe scenă, în două exemplare, pe parcursul ceremoniei – de departe, cel mai emoționant moment a fost discursul tulburător și pitoresc susținut de Sorin Costin despre campioana Bernadette Szocs.

Din motive obiective, pentru că în această dimineață joacă la Open-ul Cehiei, unde are de susținut o partidă importantă și după-amiază, fiind singura sportivă din România calificată între cele mai bune 16 jucătoare ale competiției – Bernadette Szocs nu a putut fi prezentă la festivitate pentru a primi titlul de Cetățean de onoare al orașului, ea fiind reprezentată pe scenă de tatăl său, Janos Szocs.

Vizibil emoționat și cu lacrimi în ochi, tatăl Bernadettei a subliniat că în fiica sa nu a uitat de unde a plecat, reamintind că ea a fost adoptată de Bistrița încă de când avea 10 ani, și că timp de 8 ani de zile în acest oraș a găsit toată dragostea și căldura de acasă. „În toate interviurile pomenește de Bistrița, de antrenorul Gheorghe Bozga și vă garantez că nici în continuare n-o să vă facă de rușine și n-o să vă dezamăgească niciodată…”, a mai spus Janos Szocs care a transmis, din partea fiicei sale, câteva fotografii personalizate pentru cei care i-au înmânat această distincție.

Programul complet al celor 10 zile de sărbătoare poate fi consultat AICI.

ARTICOLE SIMILARE

Ultimele Știri

Sponsorizate

MATEROM caută reprezentant vânzări Bistrița

Materom angajează Reprezentant vânzări Bistrița-Năsăud. Postul este disponibil în Bistrița. Se oferă venituri financiare motivante + bonus in functie de performanțe, mașină de serviciu, laptop, telefon, contract perioadă nedeterminată. 

5 motive pentru a îți lua un colțar de bucătărie

Colțarele sunt o categorie de piese de mobilier extrem de practice și de confortabile, în același timp. În cazul în care te-ai gândit să cumperi un colțar pentru bucătărie, dar nu ești încă hotărât dacă este sau nu o idee bună, te ajutăm să îți clarifici această întrebare în materialul de față.

NOI locuri de muncă, la Masterfoam și Stewo Plast Năsăud: Se caută șef de schimb, reglor

MasterFoam Grup Bistrița are nevoie de șef de schimb, operatori producție, tehnicieni și magazioneri. Stewo Plast Năsăud are nevoie de un reglor cu experiență, iar Clinica Sanovil angajează asistent medical generalist, infirmieră și fiziokinetoterapeut. Noi locuri de muncă sunt disponibile la Sercaver SRL, Rombat sau Electroplast.