4.8 C
Bistrița
marți, aprilie 23, 2024

Subvenții de peste 2,5 milioane de lei, din fonduri europene, pentru patronii bistrițeni care au angajat tineri

99 de patroni din județ, care au angajat 120 de absolvenţi șomeri, au primit anul acesta subvenții din fonduri europene, prin Agenția Județeană pentru Ocuparea Forței de Muncă Bistrița-Năsăud, în valoare de peste 2,5 milioane de lei.

Unul dintre proiectele derulate anul acesta de Agenția Județeană pentru Ocuparea Forței de Muncă Bistrița-Năsăud a fost ‘’PRONEETs RMPD- Stimularea ȋncadrării absolvenţilor NEETS pe piaţa muncii’’.

Termenul NEET se folosește pentru a descrie grupul de persoane cu vârsta cuprinsă între 16 ani și 30 de ani, care nu au loc de muncă, nu urmează o formă de învățământ și nu participă la activități de formare profesională.

„Obiectivul general al proiectului a fost creşterea oportunităţilor pentru ȋncadrarea a 972 tineri Neets şomeri ȋnregistraţi la Servicul Public de Ocupare (SPO) prin subvenţionarea locurilor de muncă”, potrivit datelor furnizate de AJOFM BN.

La nivel național, grupul ţintă eligibil a vizat 972 de tineri Neets şomeri, cu accent pe cei din mediul rural şi pe cei aparţinând minorităţii rome, cu vârsta ȋntre 16 – 29 ani.

În ceea ce privește județul nostru, prin intermediul acestui proiect, 99 de angajatori au primit subvenții din fonduri europene pentru încadrarea în muncă a 120 de absolvenți.

Plăţile efectuate ȋn perioada octombrie 2022 – octombrie 2023 au fost de 2.589.837 lei.

 

ARTICOLE SIMILARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Sponsorizate

Aquabis angajează electrician și consilier juridic, Clinica Sanovil caută fiziokinetoterapeut și asistent medical generalist

Aquabis caută electrician și consilier juridic, iar la Clinica Sanovil este nevoie de fiziokinetoterapeut, asistent medical generalist și specialist marketing. Crama JELNA angajează bucătar, ajutor bucătar și personal curățenie. Noi locuri de muncă sunt disponibile la RCB Electro, Leoni Bistrița și STEWO Năsăud. 

Se fac angajări la Crama JELNA, Clinica Sanovil și RCB Electro

Crama JELNA are nevoie de bucătar, ajutor bucătar și personal curățenie. Clinica Sanovil caută fiziokinetoterapeut, economist, asistent medical generalist. Noi locuri de muncă sunt disponibile la ROMBAT, RCB Electro, STEWO Năsăud și Aquabis. 

Se fac angajări la Stewo Năsăud și Supercom! Se caută secretară cu abilități de contabilă și operator în Sânmihaiu de Câmpie

Societate comercială din Sânmihaiu de Câmpie angajează secretară cu abilități de contabilă și operator introducere date. Noi locuri de muncă sunt disponibile la ICPE Bistrița și Restaurant Hotel Coroana. Supercom are nevoie de conducători auto și mecanici, dar și muncitori necalificați.