25.9 C
Bistrița
duminică, iunie 26, 2022

Supărări și frustrări la înscrierile la creșă

Începând de azi, părinții își pot înscrie copiii la creșă. Deși bonurile s-au împărțit doar de la ora 6, lista cu „rândul” a început la ora 23:00. Mulți părinți care au ajuns după ora 9 au plecat supărați și frustrați.

Povestea se repetă în fiecare an când încep înscrierile la creșă. Pentru anul școlar 2018-2019, în creșele de stat sunt 173 de locuri, împărțite în patru unități. Numărul mic de locuri disponibile sunt primul factor de stres și frustrare.

„Dar sunt atâtea locuri la creșele private. Vă puteți duce copiii acolo”, a venit răspunsul rece al celor din conducere.

Înscrierile au început de azi. Conform afișelor de la creșe, bonurile de ordine se împărțeau de la ora 6, iar depunerea dosarelor se făcea începând cu ora 9.

În realitate, lucrurile nu au stat chiar așa.

„Pe la 23:30 am trecut pe Ineului cu mașina și deja am văzut un grup de oameni stând lângă creșă. I-am întrebat ce se întâmplă și mi-au zis că deja stau la rând. Era deja deschisă o listă și m-am notat și eu. Am avut numărul 13”, a zis un tătic.

„Eu am lucrat de noapte și am auzit de la un client că deja sunt părinți la creșă, care așteaptă. Am mers și eu pe la ora 01:20 și am avut numărul 22 pe listă”, a povestit o mămică.

„Eu am venit pe la patru și ceva și am avut locul 54 pe listă”, a spus un alt părinte.

La ora 05:06 se înscriau pe listă cei cu numerele 80-85.

Cu 10 minute înainte de ora 6, a ajuns și gardianul care a început împărțirea bonurilor de ordine. Pe listă erau deja trecute 112 nume. Până la 160, s-au împărțit bonurile ca pâinea caldă.

Am venit la ora 9 cu dosarul și mi-a zis că nu mai sunt locuri azi. Să încerc mîine să vin să depun dosarul. Că azi nu vor mai lua!”, a spus revoltată o mămică.

„Păi ce treabă e asta? Adică de la ora 9 încep înscrierile și eu vin la nouă și câteva minute și îmi spune că deja bonurile de ordine sunt date?? Păi dacă am copii mici și nu am cu cine îi lăsa ca să vin la miezul nopții să mă scriu pe listă, rămân cu copilul neînscris???”, s-a revoltat un tătic.

Multe mămici se plângeau că nu știau de listă și că ar fi fost bine dacă se anunța măcar pe grupul de Facebook. Altele spuneau că au auzit că în fiecare an e cineva care face o listă. Și că așa e cel mai civilizat, altfel, ieșind cu scandal la împărțirea bonurilor.

„Ar trebui să se mai facă creșe. Tot astea patru sunt de pe vremea lui Ceaușescu! Păi ce treabă e asta? E bătaie de joc!”, e concluzia mai multor părinți.

Înscrierile se fac până vineri inclusiv, dacă mai sunt locuri. Rezultatele se afișează doar în data de 25 iunie.

 

 

 

ARTICOLE SIMILARE

Bistriteanul TV

Sponsorizate

FILEXPO oferă spații de expoziție de închiriat în curtea interioară! Au și spații generoase interioare pentru închiriat

Firmele care vor să-și facă produsele mai vizibile și să aibă parte totodată de un spațiu...

Ce să faceți dacă aspiratorul nu mai trage praful și murdăria cum o făcea odată

Dacă aspiratorul dvs. și-a pierdut aspirația, nu mai ridică murdăria sau a încetat complet să mai...

Avantajele garajelor prefabricate

Când se gândesc la un garaj, majoritatea oamenilor își imaginează o structură veche, amplasată în spatele...