17.1 C
Bistrița
marți, iunie 25, 2024

SUPERB! Muntele care desparte Tihuța de Colibița, de luat la pas, într-un traseu cu peisaje ce-ți taie răsuflarea!

O parte din versant îți oferă un splendid „tablou” cu Valea Bârgăului, iar celălalt un peisaj cu spectaculosul lac Colibița. Este Muntele Căsaru, care poate fi exploatat și explorat într-un traseu turistic amenajat de Primăria Tiha Bârgăului și ocolul silvic din zonă.

Un munte desparte Drumul Național 17 și Valea Bârgăului de spectaculosul lac Colibița. Muntele Căsaru poate fi de mai bine de doi ani explorat și exploatat într-un traseu turistic presărat cu indicatoare cu explicații despre animalele care pot fi întâlnite în această pădure, dar și cu un foișor, ce oferă o priveliște cu Valea Bârgăului, ce-ți taie răsuflarea.

„Am făcut acest traseu cu cheltuieli minime. Ne-am dorit ca turiștii care vin în Colibița și în zonă să aibă unde să iasă. Mai mult din Cluj am văzut că vin aici. Lasă mașina jos și o zi și-o petrec pe munte. Ne-am dorit să nu ducem mașinile până sus, sus, pentru că e frumos să auzi păsările, să te bucuri în liniște de acest traseu”, a povestit la Bistrițeanul Live primarul comunei Tiha Bârgăului, Vasile Șut.

Potrivit acestuia, traseul este unul mediu spre dificil și poate fi străbătut în câteva ore. Traseul, cu o potecă amenajată, merge până în vârf și îți permite să admiri atât Valea Bârgăului, cât și lacul Colibița.

Primarul Vasile Șut spune că nu vrea să se oprească aici, pregătind o surpriză pentru cei de ajung în zonă.

Traseul este legat și de zona de picnic Valea Străjii. Acesta are acces și din DN17. Printre atracțiile principale care pot fi admirate se numără microcanionul și cascada Sărărița, situate la 2 km de Valea Străjii. Turiștii pot admira în siguranță cascada și bazinetul de pe o scară cu 45 de trepte. Mai pot fi admirate cazematele din beton din al Doilea Război Mondial.

Puteți afla mai multe despre acest traseu din emisiunea la care a fost invitat primarul comunei Tiha Bârgăului, Vasile Șut:

 

 

Bianca SARA
Bianca SARA
A absolvit Facultatea de Sociologie și Asistență Socială din cadrul Universității Babeș-Bolyai Cluj-Napoca și are un masterat în Comunicare și Mass-Media, urmat la aceeași facultate. Activează în presă din anul 2011. De-a lungul timpului a colaborat cu mai multe ziare locale și câțiva ani cu o revistă regională de business. Din anul 2013 este corespondent pe Bistrița-Năsăud al ziarului național Adevărul. Colaborarea cu Bistrițeanul.ro a început în anul 2014.

ARTICOLE SIMILARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Sponsorizate

NOI locuri de muncă la Centrul Micul Prinț, Crama Jelna, SmartyKids Bistrița: Se caută terapeut, barman, asistent producție

Centrul Micul Prinț caută terapeuți pentru copii și tineri cu autism, iar Crama Jelna are nevoie de barman și ajutor de bucătar. SmartyKids Bistrița angajează persoană zâmbitoare, energică și pozitivă care doreşte să se dezvolte în lucrul cu copiii! NOI locuri de muncă la STEWO  PLASTIC Năsăud, RCB ELECTRO, Aquabis sau TeraSteel:

Descoperă Eleganța și Performanța Škoda

Vizitează Showroom-ul & Service-ul Autorizat Škoda MATEROM AUTOMOTIVE, din Cartier Viișoara, Str. Libertății, Nr. 264, Bistrița, unde poți testa și achiziționa cele mai noi modele Škoda și ai toate Serviciile Auto de care ai nevoie, într-un singur loc.

EURO2024 se vede pe terasa ARENA by Casa EMA! Promoții și premii speciale până în 14 iulie!

Campionatul European de Fotbal EURO2024 se vede mai mult decât perfect – pe cel mai mare ecran proiectat ever: ecranul de pe Terasa de Vară ARENA by Casa EMA!