17.1 C
Bistrița
marți, iunie 25, 2024

FOTO/VIDEO: Festivalul de teatru din Mărișelu a celebrat ieri primele 10 ediții! Trofee, lacrimi și declarații emoționante

S-a lăsat cu lacrimi și emoții imposibil de stăpânit ieri, la căminul cultural din Mărișelu. Acolo s-a desfășurat o ediție jubiliară a Festivalului de Teatru „La Hanul lui Mânjoală”. Școala Gimnazială din Mărișelu – principal organizator al festivalului – a deschis ceremonia cu spectacolul oferit de trupa „Domino”. Spre amuzamentul tuturor, tinerii actori au interpretat „O scrisoare pierdută” de Caragiale.

Am stat de vorbă cu două dintre elevele care au făcut parte din distribuția piesei: Maria Feier (15 ani) și Diana Alexandra Cotoc (14 ani).

Suntem din Domnești, facem școala aici, în Mărișelu. Suntem în clasa a VIII-a. Iar în timpul liber, mergem și la repetiții la trupa de teatru care există cam tot de 10 ani, de când se organizează festivalul de teatru…

Am repetat cam trei săptămâni mai intensiv. N-a fost chiar dificil, dar nici ușor. Ne-am descurcat binișor până la urmă.

Ne place tare mult că avem un festival de teatru în Mărișelu. Teatrul în general pe noi ne-a ajutat să ne depășim emoțiile și să fim mai toleranți și să colaborăm mai bine cu ceilalți. Am legat până acum câteva prietenii foarte strânse și am devenit mai uniți…”, ne-au povestit cele două prietene.

Cu toată pasiunea lor pentru teatru, după Evaluarea Națională și-ar dori să urmeze Bio-Chimie (la CNLR sau CNAM) și Pedagogic (la Liceul „Tudor Jarda”).

Directorul școlii gimnaziale, prof. George Ignat, a povestit pentru Bistrițeanul.ro că ediția cu numărul 10 „a fost de la bun început gândită ca o ediție altfel. Am vrut să marcăm cei 10 ani de festival. Colegul meu, profesorul Grigore Turșan, a început festivalul alături de mine.

Și mă bucur că am ajuns tot împreună la ediția jubiliară. De această dată am vrut să le mulțumim mult tuturor trupelor de actori care s-au perindat pe scena căminului cultural. Am vrut să-i omagiem pur și simplu pe toți elevii care au jucat teatru în festivalul nostru. Spectacolul va merge mai departe!”, a precizat prof George Ignat pentru Bistrițeanul.ro.

Festivalul de teatru de la Mărișelu a animat căminul cultural din comunitate mai bine de patru ore. Toți actorii care au participat în cei zece ani de festival au primit trofee și diplome de excelență.

Darurile au fost completate de mici secvențe teatrale susținute de membrii trupei Dă Șok din Sîntana (județul Arad).

Nu au lipsit nici recitalurile de muzică populară (Rafila Nuțiu), secvențe de dans contemporan cu trupa Star Gym Bistriţa și monologuri ale unor premianți.

Au fost proiectate și filme cu mărturii emoționante ale unor actori elevi participanți la edițiile trecute. Iar pe alocuri, actorii au izbucnit chiar în lcarimi, cum a fost cazul trupei de teatru de la Liceul de muzică „Tudor Jarda”.

ARTICOLE SIMILARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Sponsorizate

NOI locuri de muncă la Centrul Micul Prinț, Crama Jelna, SmartyKids Bistrița: Se caută terapeut, barman, asistent producție

Centrul Micul Prinț caută terapeuți pentru copii și tineri cu autism, iar Crama Jelna are nevoie de barman și ajutor de bucătar. SmartyKids Bistrița angajează persoană zâmbitoare, energică și pozitivă care doreşte să se dezvolte în lucrul cu copiii! NOI locuri de muncă la STEWO  PLASTIC Năsăud, RCB ELECTRO, Aquabis sau TeraSteel:

Descoperă Eleganța și Performanța Škoda

Vizitează Showroom-ul & Service-ul Autorizat Škoda MATEROM AUTOMOTIVE, din Cartier Viișoara, Str. Libertății, Nr. 264, Bistrița, unde poți testa și achiziționa cele mai noi modele Škoda și ai toate Serviciile Auto de care ai nevoie, într-un singur loc.

EURO2024 se vede pe terasa ARENA by Casa EMA! Promoții și premii speciale până în 14 iulie!

Campionatul European de Fotbal EURO2024 se vede mai mult decât perfect – pe cel mai mare ecran proiectat ever: ecranul de pe Terasa de Vară ARENA by Casa EMA!