25.8 C
Bistrița
miercuri, iulie 24, 2024

SUPEREROINĂ! Cum a ajuns o bistrițeancă să acorde primul ajutor la un accident major în Mexic. A ajutat-o pregătirea de la Bistrița!

O bistrițeancă de 26 de ani se numără printre cei mai implicați voluntari de la SMURD. Aceasta s-a format la Bistrița, dar și în Mexic, unde a locuit împreună cu soțul și cei trei copii. Acolo a și avut ocazia să acorde primul ajutor la un accident major de circulație.

Daniela Ramirez Sucilă are 26 de ani și se numără printre cei mai implicați voluntari de la SMURD. Deși are trei copii, tânăra reușește în fiecare lună să facă peste 100 de ore de voluntariat în cadrul echipajului de prim ajutor SMURD.

Aceasta a absolvit programul „Salvator din Pasiune” în 2018. Au urmat cursuri de formare la Crucea Roșie România, la Serviciul de Ambulanță Județean și la Crucea Roșie Mexic.

În Mexic a petrecut jumătate de an, alături de soțul său și cei trei copii. Întoarsă pentru o lună în țară, tânăra nu a putut sta departe de autospeciala SMURD.

„Se află pentru o lună de zile în țară și nu a putut să stea deoparte de ceea ce îi place și o face să se simtă utilă comunității. Am găsit-o entuziasmată în așteptarea alarmei pentru a ajuta comunitatea noastră, la orice situație de urgență ar putea să apară. Explică recunoscătoare că toare cunoștințele desprinse atât teoretic, dar mai ales practic în cadrul voluntariatului la ISU Bistrița-Năsăud au ajutat-o și în viața de zi cu zi.”, precizează reprezentanții ISU Bistrița-Năsăud.

Cunoștințele deprinse au ajutat-o atunci când unul dintre băieții săi a suferit o accidentare. De asemenea, aceasta a avut ocazia să acorde primul ajutor la un accident major de circulație petrecut în Mexic.

Tânăra își dorește să își completeze studiile și să activeze în domeniul medical.

 

Bianca SARA
Bianca SARA
A absolvit Facultatea de Sociologie și Asistență Socială din cadrul Universității Babeș-Bolyai Cluj-Napoca și are un masterat în Comunicare și Mass-Media, urmat la aceeași facultate. Activează în presă din anul 2011. De-a lungul timpului a colaborat cu mai multe ziare locale și câțiva ani cu o revistă regională de business. Din anul 2013 este corespondent pe Bistrița-Năsăud al ziarului național Adevărul. Colaborarea cu Bistrițeanul.ro a început în anul 2014.

ARTICOLE SIMILARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Sponsorizate

Se fac angajări la MasterFoam Șieu Măgheruș, Crama Veche și Restaurant Arena by Casa EMA

MASTERFOAM Șieu Măgheruș angajează operatori producție și stivuitoriști! Crama Veche are nevoie de administrator, ajutor bucătar și ospătari. Arena by Casa EMA caută elevi dispuși să lucreze în vacanța de vară. NOI locuri de muncă sunt disponibile la Clinica Sanovil, RCB Electro, Delice Pan sau Coroana Grand Hotel. Oferta completă - mai jos: 

FOTO – RESELLUX Bistrița: Piscine de la 199 lei și sute de electrocasnice și SMART TV la SUPER PREȚURI!

La mare căutare sunt piscinele în aceste zile și s-au cam epuizat toate stocurile în Bistrița. Din fericire, RESELLUX Bistrița, din incinta OK Shopping Center, are un stoc generos și prețuri absolut decente.

SUPER PREȚ la noul SUV urban MG ZS, la RUBIN Bistrița: 16.950 Euro – TVA inclus

Ofertă specială, la reprezentanța Rubin Bistrița! Aici ai la dispoziție noul SUV urban MG ZS la un preț fără concurență: 16.950 Euro, TVA inclus.