12.3 C
Bistrița
sâmbătă, aprilie 20, 2024

La două zile de la recomandările de precauție ale prefectului, supermarketurile – ticsite de oameni!

Prefectul județului a atras atenția asupra modului în care ar trebui să se desfășoare cumpărăturile de Paște. Asta pentru a preveni o creștere a cazurilor de COVID. La două zile de la „vizita în teren”, supermarketurile sunt ticsite de oameni.

Când incidența cazurilor COVID a scăzut în municipiu sub 3,5 la mie, și astfel s-a ieșit de sub restricțiile de weekend, prefectul Stelian Dolha avea o îngrijorare.

Depinde foarte mult de cum vom gestiona lucrurile odată cu sărbătoarea Paștelui. Vom vedea! Sper să fie bine și să scăpăm!”, declara atunci prefectul

Câteva zile mai târziu, Bistrița „cobora” în scenariul galben, iar azi, incidența este de 2,18/1.000 de locuitori.

Astfel, încă de luni, prefectul și subprefecții au făcut o vizită în teren, la supermarketuri, discutând cu managerii acestora. Autoritățile au îndemnat la responsabilitate și respectarea măsurilor.

Bistrița are însă 8 supermarketuri și două mall-uri, așa că oameni din toate colțurile județului vin la cumpărături în municipiu. Și nu doar de la noi din județ, ci și din alte județe.

Câteva imagini surprinse azi de un cititor, într-un supermarket, arată că magazinele sunt TICSITE de oameni. La acestea se mai adaugă faptul că NU toate casele de marcat sunt funcționale, deci oamenii stau unul lângă altul.

La toate acestea, se adaugă lipsa dezinfectantelor, în cazul multor supermarketuri. Sau dacă sunt, clienții trec pe lângă ele fără să se dezinfecteze. Aproape NIMENI nu-și verifică temperatura, iar de distanță… nici cărucioarele nu pot opri uneori pe cei care VOR neapărat să-ți simtă mirosul pielii.

Astfel, la DOAR două zile distanță de la recomandările prefectului, bistrițenii le calcă în picioare din orice poziție!

 

 

ARTICOLE SIMILARE

1 COMENTARIU

  1. Adevarul e ca nu se respecta nicio masura de protectie impotriva Covid, nu doar ca oamenii se imbulzesc, dar nici magazinele( exceptie Selgros), nu i-au nici o masura, ieri in Kaufland am asistat cum o angajata ducea carucioarele de la folosite la cele dezinfectate fara a urma nici o procedura de a le dezinfecta, cand am intrebat-o de ce procedeaza asa mi-a raspuns obraznic…deci Doamne ajuta, noi oamenii nu facem mare lucru in sensul asta

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Sponsorizate

Se fac angajări la Crama JELNA, Clinica Sanovil și RCB Electro

Crama JELNA are nevoie de bucătar, ajutor bucătar și personal curățenie. Clinica Sanovil caută fiziokinetoterapeut, economist, asistent medical generalist. Noi locuri de muncă sunt disponibile la ROMBAT, RCB Electro, STEWO Năsăud și Aquabis. 

Se fac angajări la Stewo Năsăud și Supercom! Se caută secretară cu abilități de contabilă și operator în Sânmihaiu de Câmpie

Societate comercială din Sânmihaiu de Câmpie angajează secretară cu abilități de contabilă și operator introducere date. Noi locuri de muncă sunt disponibile la ICPE Bistrița și Restaurant Hotel Coroana. Supercom are nevoie de conducători auto și mecanici, dar și muncitori necalificați. 

Mobilă nouă, fără defecte! Calitate germană, prețuri excelente! Mobilă Outlet Gherla oferă un discount de 10% cititorilor noștri la toate piesele de mobilier! Oferta...

Mobilă Outlet Gherla aduce pe piața din România mobilă nouă, sigilată și de cea mai înaltă calitate, de la furnizori consacrați din Germania. Aici găsiți o gamă variată de mobilier pentru toate încăperile locuinței, la prețuri mult mai mici față de prețul de catalog al furnizorilor.