31 C
Bistrița
marți, iulie 16, 2024

SURPRIZĂ: A crescut numărul de elevi și preșcolari din Bistrița-Năsăud! La nivel național este în scădere drastică

Dacă la nivel național numărul de elevi este în continuă scădere, la nivelul județului Bistrița-Năsăud numărul elevilor, preșcolarilor și antrepreșcolarilor a crescut bine în ultimii doi ani. Potrivit Inspectoratului Școlar Județean avem cu aproape 2.500 mai mulți elevi și preșcolari anul acesta decât acum doi ani.

Conform unei informări a Inspectoratului Școlar Județean, în Bistrița-Năsăud a crescut bine numărul de preșcolari, antrepreșcolari și elevi în ultimii doi ani.

Dacă în anul școlar 2020-2021 erau 47.164 de elevi, preșcolari și antrepreșcolari, în anul 2023-2024 numărul lor a crescut la 49.590, fiind cu aproape 2.500 mai mulți.

La nivel național, însă, numărul elevilor, preșcolarilor și studenților este în continuă scădere. În anul de învățământ 2022-2023, populația școlară din sistemul național de educație a fost de 3,4 milioane de elevi și studenți, în scădere cu 23.000, comparativ cu anul școlar precedent, arată datele făcute publice de Institutul Național de Statistică.

 

 

 

 

Bianca SARA
Bianca SARA
A absolvit Facultatea de Sociologie și Asistență Socială din cadrul Universității Babeș-Bolyai Cluj-Napoca și are un masterat în Comunicare și Mass-Media, urmat la aceeași facultate. Activează în presă din anul 2011. De-a lungul timpului a colaborat cu mai multe ziare locale și câțiva ani cu o revistă regională de business. Din anul 2013 este corespondent pe Bistrița-Năsăud al ziarului național Adevărul. Colaborarea cu Bistrițeanul.ro a început în anul 2014.

ARTICOLE SIMILARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Sponsorizate

SUPER PREȚ la noul SUV urban MG ZS, la RUBIN Bistrița: 16.950 Euro – TVA inclus

Ofertă specială, la reprezentanța Rubin Bistrița! Aici ai la dispoziție noul SUV urban MG ZS la un preț fără concurență: 16.950 Euro, TVA inclus.

Clinica Sanovil caută asistent medical generalist, reprezentant medical, fiziokinetoterapeut și infirmieră: Noi locuri de muncă, în Bistrița și Năsăud

Clinica Sanovil angajează asistent medical generalist, reprezentant medical, fiziokinetoterapeut și infirmieră! Delice Pan caută șofer pentru distribuție pâine. Coroana Grand Hotel angajează paznic iar Centrul Micul Prinț caută terapeuți pentru copii și tineri cu autism. NOI locuri de muncă sunt disponibile în Bistrița și Năsăud:

MATEROM AUTOMOTIVE: Piesele de origine Mercedes-Benz oferă calitate superioară, siguranță și fiabilitate, fiind testate după standarde stricte

Alege Piese de origine Mercedes-Benz de calitate, direct de la sursă – sigure, durabile şi economice. Pentru a garanta că automobilul tău Mercedes-Benz va rămâne întotdeauna un Mercedes original.