27.3 C
Bistrița
miercuri, august 17, 2022

SURPRIZĂ: Ioan Turc și-a luat al cincilea consilier! Fiica unui fost șef din SRI

Prima zi de primăvara i-a adus primarului Ioan Turc încă un consilier personal, al cincilea. Este vorba despre Adeline-Cristina Cozma, care este și consilier local al comunei Rodna. Printre altele, Adeline-Cristina este și fiica lui Sorin Cozma, fostul șef al Direcției Generale de Prevenire și Combatere a Terorismului din cadrul SRI.

La început de primăvară, primarul Ioan Turc și-a angajat al cincilea consilier personal. Potrivit legii, din cabinetul primarului municipiilor reședință de județ pot face parte maxim 5 persoane. Despre ceilalți 4 consilieri personali ai primarului Turc, Bistrițeanul.ro a scris AICI.

Pentru ca grupul să fie complet și să nu fie acuzat de discriminare, Ioan Turc a angajat și o femeie: Adeline-Cristina Cozma, actual consilier local din partea PNL la Rodna. Surse Bistrițeanul.ro spun că tânăra de 24 de ani a început munca deja de ieri și că cel mai probabil își va da demisia din Consiliul Local Rodna în ședința din data de 4 martie.

„Avem ședință de Consiliu Local în data de 4 martie și bănuiesc că o să vină să își dea demisia. Momentan este consilierul nostru. Are termen 15 zile să își dea demisia”, a declarat pentru Bistrițeanul.ro, primarul comunei Rodna, Valentin Grapini.

Se pare că tânăra locuiește alături de mama sa în Bistrița, după ce mare parte din viață a petrecut-o la București. Aceasta a absolvit Facultatea de Business, din cadrul Universității Babeș-Bolyai. Tot acolo a făcut și masteratul, specializându-se în „administrarea afacerilor în ospitalitate și turism”.

Potrivit declarației de avere depuse odată cu candidatura pentru Consiliul Local Rodna, Adeline-Cristina nu are nimic pe numele său, iar la acea dată nu avea niciun venit. Nici participarea la ședințe nu îi aducea nu știu ce venit lunar, aceasta primind o indemnizație de doar 500 de lei.

Tatăl, general și fost șef de direcție în SRI

Adeline-Cristina este fiica lui Sorin Cozma, fost șef al Direcției Generale de Prevenire și Combatere a Terorismului din cadrul Serviciului Român de Informații. Acesta a fost trecut în rezervă în 2017, după ce a condus structura aproape un deceniu. Sorin Cozma a activat în SRI decenii bune, fiind angajat în 1992.

Generalul nu s-a ținut departe nici de scandaluri. Conform g4media, Academia de Informații a SRI cere în instanță anularea pentru plagiat a diplomelor de doctor în cazul mai multor generali SRI în rezervă, printre care și a lui Sorin Cozma.

Dosarul a fost înregistrat în 13 iulie anul trecut, la Curtea de Apel București. La primul termen de judecată, tribunalul declină competența de soluționare a cauzei în favoarea Tribunalului București. Primul termen de judecată stabilit de Tribunalul București este 6 aprilie.

Foto: Adeline-Cristina Cozma 

 

 

 

Bianca SARA GAVRILĂ
A absolvit Facultatea de Sociologie și Asistență Socială din cadrul Universității Babeș-Bolyai Cluj-Napoca și are un masterat în Comunicare și Mass-Media, urmat la aceeași facultate. Activează în presă din anul 2011. De-a lungul timpului a colaborat cu mai multe ziare locale și câțiva ani cu o revistă regională de business. Din anul 2013 este corespondent pe Bistrița-Năsăud al ziarului național Adevărul. Colaborarea cu Bistrițeanul.ro a început în anul 2014.

ARTICOLE SIMILARE

Bistriteanul TV

Sponsorizate

Sfaturi de siguranță pentru Hoverboard

Hoverboard-urile sunt la modă în acest moment, dar merită cu adevărat să fie atât de populare? Iată câteva sfaturi de siguranță de care să țineți cont dacă trebuie neapărat să aveți această jucărie la modă.

La Maison du Claire te trimite la relaxare! Cum poți câștiga un weekend „zen” la Therme București

La Maison du Claire își propune să-i trimită la relaxare pe cei mai fideli clienți ai...