21.8 C
Bistrița
duminică, iunie 4, 2023

Susenii Bârgăului: Directorul, un medic și cinci asistenți de la Unitatea Medicală, trimiși în judecată!

Procurorii au decis trimiterea în judecată a șapte persoane din cadrul Unității de Asistență medico – Socială Susenii Bârgăului. Directorul, un medic și cinci asistenți au falsificat acte pentru a „acoperi” modul în care un pacient ar fi decedat.

Procurorii au decis trimiterea în judecată pentru șapte angajați ai Unității de Asistență Medico-Socială Susenii Bârgăului. Decizia a venit în prima zi a lunii martie.

Conform documentului, cei șapte inculpați sunt:

  • asistent medical șef – judecat pentru fals material în înscrisuri oficiale, uz de fals, complicitate la infracțiunea de sustragere sau distrugere probe și înscrisuri
  • asistent medical generalist – judecat pentru fals material în înscrisuri oficiale
  • asistent medical generalist – judecat pentru fals material în înscrisuri oficiale
  • asistent medical generalist – judecat pentru fals material în înscrisuri oficiale
  • director al unității – judecat pentru fals în declarații, sustragere sau distrugere de probe și înscrisuri
  • medic în cadrul unui CMI – judecat pentru complicitate la infracțiunea de fals material în înscrisuri oficiale, complicitate la infracțiunea de distrugere de probe sau înscrisuri
  • asistent medical generalist – judecat pentru fals material în înscrisuri oficiale

MOTIVUL? Ar fi falsificat fișa medicală a unui pacient internat în 2016, care a decedat 

La mijlocul lunii mai 2016, la Unitatea de Asistență Medico-Socială din Susenii Bârgăului s-ar fi prezentat un pacient de 75 de ani. Acesta a fost internat în intervalul 17 – 30 mai, dar, starea de sănătate a acestuia s-a înrăutățit, fiind transferat la Bistrița. A doua zi după transfer, acesta a decedat la Spitalul Județean de Urgență Bistrița.

Medicul legist care a făcut autopsia a cerut fișa medicală a pacientului, dar cei din Suseni i-au spus că bărbatul NU a avut fișă medicală.

În baza unei ordonanțe emise la patru ani distanță, în 16.06.2020, polițiștii au cerut Unității de pe Valea Bârgăului fișa medicală a pacientului. Cadrele medicale însă nu au dorit să dea originalul. Așa că în perioada 16.06 -07.07, patru asistente medicale au întocmit o nouă fișă medicală, la instigarea asistentului medical șef.

Au inserat informații medicale necorespunzătoare adevărului, precum temperatura corporală, tensiunea arterială, modul de administrare a tratamentului medicamentos, precum și a împrejurării că pacientul ar fi fost bine hidratat, alimentat și mobilizat la pat, în scopul ascunderii deficiențelor din acordarea îngrijirilor medicale”, se arată în documentul oficial.

Un medic de familie din cadrul Unității și-a pus parafa pe noua foaie a pacientului, pentru a-i oferi „autenticitate”. De asemenea, inclusiv directorul unității a certificat pentru conformitate.

Noile fișe ale pacientului au fost date organelor de cercetare penală, care i-au pus din nou pe medicii legiști să facă un supliment la raportul de expertiză medico-legală. Așa s-a descoperit că „fișa pacientului” este falsă. Procurorii au decis astfel să îi trimită în judecată pe toți cei șapte.

Documentul oficial, detaliat, aici:

 

ARTICOLE SIMILARE

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Sponsorizate

Lichidare de stoc la BIASICOM: Orice produs, cu 20% mai ieftin!

Finalul lunii mai vine cu lichidare de stoc la BIASICOM. Îți poți schimba frigiderul, mașina de...

Brutăria Presto caută vânzătoare și personal curățenie. Locuri de muncă, disponibile și la Italtextil Sărata, Aquabis, Amicii Building

Brutăria Presto (lângă Peco Mol Unirea) caută vânzătoare și personal curățenie. Supercom are nevoie de conducători...

Balkan International Wine Competition, pentru prima dată în România! Cină de gală, alături de cei mai buni maeștri ai vinului din Europa

La început de iunie, spectaculosul castel Teleki de la Posmuș devine „capitala” europeană a vinului. Balkan...