15.2 C
Bistrița
luni, februarie 26, 2024

Susenii Bârgăului: Directorul, un medic și cinci asistenți de la Unitatea Medicală, trimiși în judecată!

Procurorii au decis trimiterea în judecată a șapte persoane din cadrul Unității de Asistență medico – Socială Susenii Bârgăului. Directorul, un medic și cinci asistenți au falsificat acte pentru a „acoperi” modul în care un pacient ar fi decedat.

Procurorii au decis trimiterea în judecată pentru șapte angajați ai Unității de Asistență Medico-Socială Susenii Bârgăului. Decizia a venit în prima zi a lunii martie.

Conform documentului, cei șapte inculpați sunt:

  • asistent medical șef – judecat pentru fals material în înscrisuri oficiale, uz de fals, complicitate la infracțiunea de sustragere sau distrugere probe și înscrisuri
  • asistent medical generalist – judecat pentru fals material în înscrisuri oficiale
  • asistent medical generalist – judecat pentru fals material în înscrisuri oficiale
  • asistent medical generalist – judecat pentru fals material în înscrisuri oficiale
  • director al unității – judecat pentru fals în declarații, sustragere sau distrugere de probe și înscrisuri
  • medic în cadrul unui CMI – judecat pentru complicitate la infracțiunea de fals material în înscrisuri oficiale, complicitate la infracțiunea de distrugere de probe sau înscrisuri
  • asistent medical generalist – judecat pentru fals material în înscrisuri oficiale

MOTIVUL? Ar fi falsificat fișa medicală a unui pacient internat în 2016, care a decedat 

La mijlocul lunii mai 2016, la Unitatea de Asistență Medico-Socială din Susenii Bârgăului s-ar fi prezentat un pacient de 75 de ani. Acesta a fost internat în intervalul 17 – 30 mai, dar, starea de sănătate a acestuia s-a înrăutățit, fiind transferat la Bistrița. A doua zi după transfer, acesta a decedat la Spitalul Județean de Urgență Bistrița.

Medicul legist care a făcut autopsia a cerut fișa medicală a pacientului, dar cei din Suseni i-au spus că bărbatul NU a avut fișă medicală.

În baza unei ordonanțe emise la patru ani distanță, în 16.06.2020, polițiștii au cerut Unității de pe Valea Bârgăului fișa medicală a pacientului. Cadrele medicale însă nu au dorit să dea originalul. Așa că în perioada 16.06 -07.07, patru asistente medicale au întocmit o nouă fișă medicală, la instigarea asistentului medical șef.

Au inserat informații medicale necorespunzătoare adevărului, precum temperatura corporală, tensiunea arterială, modul de administrare a tratamentului medicamentos, precum și a împrejurării că pacientul ar fi fost bine hidratat, alimentat și mobilizat la pat, în scopul ascunderii deficiențelor din acordarea îngrijirilor medicale”, se arată în documentul oficial.

Un medic de familie din cadrul Unității și-a pus parafa pe noua foaie a pacientului, pentru a-i oferi „autenticitate”. De asemenea, inclusiv directorul unității a certificat pentru conformitate.

Noile fișe ale pacientului au fost date organelor de cercetare penală, care i-au pus din nou pe medicii legiști să facă un supliment la raportul de expertiză medico-legală. Așa s-a descoperit că „fișa pacientului” este falsă. Procurorii au decis astfel să îi trimită în judecată pe toți cei șapte.

Documentul oficial, detaliat, aici:

 

ARTICOLE SIMILARE

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Sponsorizate

Stil german, prețuri românești: Mobila Outlet Gherla aduce pe piața din România mobilă nouă, de calitate, la prețuri excelente!

Mobila Outlet Gherla aduce o nouă dimensiune confortului în locuința ta, oferind mobilă NOUĂ, de înaltă calitate, importată direct din Germania, la prețuri accesibile. Cu un showroom de 700 de metri pătrați și o prezență online extinsă, Mobila Outlet Gherla își propune să devină destinația preferată a iubitorilor de confort.

Clinica Sanovil caută specialist Resurse Umane și recepționist, ROMBAT are nevoie de metrolog, inginer și operatori

Noi locuri de muncă sunt disponibile la Clinica Sanovil, Eurocompozite, Rombat și Fan Courier. CML are nevoie de doi topometriști, iar Electroplast caută manager și operatori. Oferta completă – mai jos:

14 Februarie este aici! Reduceri speciale, la SPOT GSM, de Ziua Îndrăgostiților

Cu ocazia Zilei Îndrăgostiților, vă invităm să ne vizitați în magazinele noastre din Bistrița: Calea Moldovei 40 (box Kaufland), respectiv Bd. Independenței 97-99 (incintă Kaufland) unde vă puteți răsfăța pe voi și pe cei dragi cu cele mai frumoase și utile accesorii GSM.