14.6 C
Bistrița
joi, martie 23, 2023

VIDEO HANDBAL: Echipa națională a României, meci cu Ucraina la Bistrița. A fost jucat primul amical înainte de Mondiale

Federația Română de Handbal a organizat primul meci amical pentru echipa României de handbal feminin la Bistrița, în TeraPlast Arena. Meciul a început la ora 19:15, iar invitata pentru amical a fost naționala Ucrainei.

Echipa României se pregătește pentru o dublă importantă cu Portugalia, meciuri care contează pentru calificarea la Campionatul Mondial de Handbal Feminin 2023, competiție organizată de Norvegia, Suedia și Danemarca între 30 noiembrie și 17 decembrie. Până la Campionatul Mondial, trebuie să învingă Portugalia într-un baraj pentru calificare. România va juca prima manşă pe teren propriu, pe 7 sau 8 aprilie 2023, iar returul în deplasare, pe 11 sau 12 aprilie.

Înaintea barajului cu Portugalia, România a întâlnit Ucraina într-un meci amical organizat la Bistrița, în TeraPlast Arena. Stagiul de pregătire a început în Poarta Transilvaniei încă din 26 februarie. Florentin Pera și Bogdan Burcea, antrenorii primei selecționate, au organizat o sesiune de antrenamente de pregătire fizică și tactică cu ceea ce le-a pus la îndemână investiția în sport de la Bistrița. Drept urmare, în 3 martie, de la ora 19:15, a fost organizat primul meci de control, amical, contra selecționatei Ucrainei.

Printre cele 20 de handbaliste chemate la Bistrița se numără și trei jucătoare care activează la CS Gloria 2018 Bistrița-Năsăud: Cristina Laslo, Bianca Bazaliu și Iulia Dumanska.

Jocul a fost unul facil pentru naționala României care a întâlnit o echipă a Ucrainei ambițioasă, dar fără omogenitate și cu jucătoare care activează atât în campionatul intern, dar și în campionate slab cotate.

Sala nu a fost plină, din păcate, la Bistrița. Ora nu a mai fost o problemă de această dată, însă oamenii s-au plâns pe site-urile de socializare de prețurile impuse de FRH pentru abonamente și bilete. Un abonament la Categoria I costă 140 de lei, iar la cea de-a II-a, 100 de lei, în funcție de locul în sală. Prețul biletelor, pe zile este de 80 de lei la Categoria I, respectiv 60 de lei la Categoria II.

ROMÂNIA – UCRAINA 29-24 (17-11)

Arbitri: Gabriel Badiu / Ioan Barbu (CJ)

Marcatoare:
  • România: Dumanska, Șerban, Hosu – Borș 5, Laslo 4, Tănasie 4, Popa 3, Severin 2, Bazaliu 2, Bucur 2, Mihai 2 Țîrle 2, Dindiligan 1, Ostase 1, Balog 1, Necula, Mițicuș, Stamin. Antrenor: Florentin Pera.
  • Ucraina: Saltaniuk, Chorniavska – Glibko 5, Konovalova 4, Markevch 3, Andriichuk 3, Smbatian 3, Shukal 2, Horilska 2, Dmytryshyn 1, Kohuch 1, Prokopiak, Smolinh, Kot, Melekestseva. Antrenor: Vitalii Andronov.

Mâine va avea loc al doilea meci amical dintre România și Ucraina. Jocul a fost programat pentru ora 17:30 la TeraPlast Arena, iar prețurile de intrare sunt aceleași. Bilete pot fi achiziționate de aici.

 

ARTICOLE SIMILARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Bistriteanul TV

Sponsorizate

Un nou magazin ZOO Hobby, în Ștefan cel Mare, lângă Cotidian

Bistrițenii  din partea de sus a orașului au de acum un magazin destinat animăluțelor lor de...

Easy Solution Bistrița – servicii profesionale de curățenie pentru firme și instituții

Lasă grija curățeniei biroului, firmei sau halei pe mâna celor de la Easy Solution: Specializați în...

Clinica Sanovil angajează infirmieră, IMP România are nevoie de operatori și Șef linie producție

Clinica Sanovil are nevoie de infirmieră și muncitor întreținere. IMP România (fosta Netex) caută un Șef...