11 C
Bistrița
luni, martie 27, 2023

Copii alături de copii. Elevii unui liceu din Beclean au organizat o strângere de fonduri pentru un copil bolnav

Elevii unui liceu din Beclean au organizat un târg al solidarităţii, împletind armonios pasiunea pentru robotică cu…bunătatea. Suma strânsă va sprijini o intervenție chirurgicală menită să readucă zâmbetul pe chipul unui copilaș de 10 ani.

Târgul caritabil de primăvară a avut loc la Colegiul Național ”Petru Rareș” din Beclean, fiind un eveniment deosebit, organizat cu scopul de a sprijini prin strângere de fonduri o cauză umanitară.

Acțiunea a stârnit multă curiozitate și entuziasm din partea elevilor CNPR. Cu mesele pline de mașinuțe, puzzle-uri, cărți sau tablouri, tinerii au devenit adevărați ,,comercianți” salvatori de vieți. Toate produsele au fost oferite spre vânzare cu prețuri simbolice.

De asemenea, curioșii au putut testa alături de micii robotiști de la ,,Esentza” cum funcționează diferitele construcții robotizate, în cadrul unei sesiuni de prezentare interactive.

Patrick în vârstă de 10 ani este diagnosticat cu scolioză neuromusculară și are nevoie de ajutor pentru a se bucura de copilărie. Deși medicii nu i-au dat nicio șansă la naștere, micuțul se luptă din răsputeri să trăiască. Operația de corectare a coloanei implică o sumă considerabilă de bani, pe care părinții micuțului nu o pot suporta singuri. Povestea lui Patrick o puteți citi AICI.

În urma târgului caritabil s-a adunat suma de 5.745 lei care va ajunge în totalitate la familia micuțului Patrick pentru achitarea operației de care are atâta nevoie.

,,Primăvara se numără faptele bune, devenim mai generoși și ne gândim la cei din jurul nostru. De la cei mai mici până la cei mai mari, elevii de la CNPR au dat dovadă de multă implicare, dăruire, compasiune și solidaritate. Aceștia au adus cărți, jucării, limonadă, brioșe, accesorii și alte lucruri pe care le-au vândut cu prețuri simbolice. Este de apreciat bunătatea acestor copii și implicarea din partea profesorilor. Fiecare gest, oricât de mic ar fi, se poate transforma într-o faptă bună, având puterea de a schimba viața unui om”, au transmis într-o postare publică reprezentanții ,,Esentza”.

Foto: Revista Esentza

Adela Cosma 

ARTICOLE SIMILARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Bistriteanul TV

Sponsorizate

Mâine se deschide AmaZone Bistrița, primul magazin cu produse resigilate sau lichidări de stoc Amazon, din județ!

Peste 1.000 de produse, cu reduceri de 50 %, îi așteaptă mâine pe bistrițeni la AmaZone...

Un nou magazin ZOO Hobby, în Ștefan cel Mare, lângă Cotidian

Bistrițenii  din partea de sus a orașului au de acum un magazin destinat animăluțelor lor de...

Easy Solution Bistrița – servicii profesionale de curățenie pentru firme și instituții

Lasă grija curățeniei biroului, firmei sau halei pe mâna celor de la Easy Solution: Specializați în...