5.6 C
Bistrița
miercuri, februarie 21, 2024

TEACA: 11 copii de la o casă de tip familial, nevoiți să stea încă 14 zile în izolare, după alte săptămâni de carantină

11 copii de la o casă de tip familial din Teaca – aflaţi de două săptămâni în carantină – vor fi nevoiți să intre din nou în izolare. Inițial o educatoare dintr-o casă de tip familial vecină a fost depistată cu noul coronavirus. Acum infecția s-a confirmat și la unul dintre copii.

Potrivit ȘtiriPeSurse.ro, după apariţia unui caz de COVID-19 la o educatoare dintr-un alt centru din Teaca, cei 11 copii vor mai rămâne încă 14 zile izolaţi. La unul dintre ei s-a confirmat infecţia cu noul coronavirus.

În urmă cu două săptămâni, la testarea periodică efectuată în rândul beneficiarilor şi personalului caselor de tip familial din Teaca, o educatoare a fost confirmată cu COVID-19. S-a luat decizia ca toate persoanele aflate în cele două case de acest tip din localitate, dintre care 23 sunt copii, să rămână izolaţi pentru 14 zile.

După două săptămâni de la acea testare, personalul şi copiii au fost retestaţi. Virusul s-a manifestat atât la educatoarea confirmată anterior, cât şi la un băiat de 15 ani din a doua casă de tip familial.

Crina Andreica, directorul adjunct al DGASPC Bistriţa-Năsăud spune că nu îşi explică apariţia cazului de COVID-19 în cea de-a doua casă de tip familial. Mai ales în condiţiile în care a primit asigurări din partea şefului de centru că cei mici au stat izolaţi şi au putut ieşi doar în curte. 

Băiatul a stat în izolare 14 zile. Mie aşa mi s-a confirmat de către şeful de centru”, a explicat Crina Andreica, pentru Agerpres. „Băiatul a fost în izolare, iar acum, după 14 zile, au fost retestaţi toţi. Și totuşi, a ieşit pozitiv. Nu ştiu care să fie cauza: nu a fost recoltarea… Nu ştiu, chiar nu ştiu să zic de ce. El a stat în casă, cel puţin aşa mi se spune de către şeful casei, deci nu a fost la şcoală în perioada aceasta. Doar cât s-a ieşit în curte, atât”, a precizat Crina Andreica. 

Ceilalţi 10 copii care locuiesc cu băiatul de 15 ani în casa de tip familial vor continua să facă şcoală online pentru alte două săptămâni. O parte dintre copii învață chiar la Teaca, în timp ce băiatul infectat în vârstă de 15 ani învață la Liceul Agricol din Bistrița. 

Foto @ Răsunetul.ro

ARTICOLE SIMILARE

Ultimele Știri

Sponsorizate

Clinica Sanovil caută specialist Resurse Umane și recepționist, ROMBAT are nevoie de metrolog, inginer și operatori

Noi locuri de muncă sunt disponibile la Clinica Sanovil, Eurocompozite, Rombat și Fan Courier. CML are nevoie de doi topometriști, iar Electroplast caută manager și operatori. Oferta completă – mai jos:

14 Februarie este aici! Reduceri speciale, la SPOT GSM, de Ziua Îndrăgostiților

Cu ocazia Zilei Îndrăgostiților, vă invităm să ne vizitați în magazinele noastre din Bistrița: Calea Moldovei 40 (box Kaufland), respectiv Bd. Independenței 97-99 (incintă Kaufland) unde vă puteți răsfăța pe voi și pe cei dragi cu cele mai frumoase și utile accesorii GSM.

Se fac angajări la Electroplast Bistrița: Se caută Key Account manager și operatori

Noi locuri de muncă sunt disponibile la ELECTROPLAST Bistrița, care angajează Key Account Manager și operatori Cabluri Electrice. Patiseria Sweet Iris de pe Năsăudului are nevoie de vânzătoare. NOI locuri de muncă, la CML, Fan Courier, Leoni și Aquabis. Oferta completă – mai jos: