-2 C
Bistrița
marți, ianuarie 18, 2022

TEACA: 11 copii de la o casă de tip familial, nevoiți să stea încă 14 zile în izolare, după alte săptămâni de carantină

11 copii de la o casă de tip familial din Teaca – aflaţi de două săptămâni în carantină – vor fi nevoiți să intre din nou în izolare. Inițial o educatoare dintr-o casă de tip familial vecină a fost depistată cu noul coronavirus. Acum infecția s-a confirmat și la unul dintre copii.

Potrivit ȘtiriPeSurse.ro, după apariţia unui caz de COVID-19 la o educatoare dintr-un alt centru din Teaca, cei 11 copii vor mai rămâne încă 14 zile izolaţi. La unul dintre ei s-a confirmat infecţia cu noul coronavirus.

În urmă cu două săptămâni, la testarea periodică efectuată în rândul beneficiarilor şi personalului caselor de tip familial din Teaca, o educatoare a fost confirmată cu COVID-19. S-a luat decizia ca toate persoanele aflate în cele două case de acest tip din localitate, dintre care 23 sunt copii, să rămână izolaţi pentru 14 zile.

După două săptămâni de la acea testare, personalul şi copiii au fost retestaţi. Virusul s-a manifestat atât la educatoarea confirmată anterior, cât şi la un băiat de 15 ani din a doua casă de tip familial.

Crina Andreica, directorul adjunct al DGASPC Bistriţa-Năsăud spune că nu îşi explică apariţia cazului de COVID-19 în cea de-a doua casă de tip familial. Mai ales în condiţiile în care a primit asigurări din partea şefului de centru că cei mici au stat izolaţi şi au putut ieşi doar în curte. 

Băiatul a stat în izolare 14 zile. Mie aşa mi s-a confirmat de către şeful de centru”, a explicat Crina Andreica, pentru Agerpres. „Băiatul a fost în izolare, iar acum, după 14 zile, au fost retestaţi toţi. Și totuşi, a ieşit pozitiv. Nu ştiu care să fie cauza: nu a fost recoltarea… Nu ştiu, chiar nu ştiu să zic de ce. El a stat în casă, cel puţin aşa mi se spune de către şeful casei, deci nu a fost la şcoală în perioada aceasta. Doar cât s-a ieşit în curte, atât”, a precizat Crina Andreica. 

Ceilalţi 10 copii care locuiesc cu băiatul de 15 ani în casa de tip familial vor continua să facă şcoală online pentru alte două săptămâni. O parte dintre copii învață chiar la Teaca, în timp ce băiatul infectat în vârstă de 15 ani învață la Liceul Agricol din Bistrița. 

Foto @ Răsunetul.ro

ARTICOLE SIMILARE

Bistriteanul TV

Sponsorizate

Sanovil angajează fiziokinetoterapeut, Transmixt caută mecanici și electroniști auto! Locuri de muncă, disponibile în Bistrița

Transmixt Bistrița angajează mecanici și electroniști auto. Sanovil are nevoie de un fiziokinetoterapeut, dar și un inginer întreținere echipamente și economist / inspector resurse umane. Noi locuri de muncă - disponibile în Bistrița:

Se fac angajări la Transmixt Bistrița, Sanovil, Leoni și BistriVET

Se fac angajări la Transmixt Bistrița, Sanovil și IMP România (fosta fabrică Netex). Leoni are nevoie de 200 de muncitori, ingineri și magazioner. Locuri de muncă - disponibile și la Clinica Sanovil, BistriVET, Betak...

Anime-uri cu tema de jocuri de noroc pe care trebuie să le urmărești

Anime-ul este una dintre cele mai populare forme de divertisment și se estimează că 3,5% din...