8.4 C
Bistrița
vineri, mai 20, 2022

Se repetă alegerile la Rebra! În 11 octombrie sătenii merg din nou la vot

Situație neobișnuită în comuna Rebra, unde cei doi candidați (primarul în funcție) și candidatul PNL au ieșit la egalitate. Biroul Electoral Central a hotărât ca alegerile să fie reluate. Locuitorii sunt chemați din nou la urne în 11 octombrie.

Votul de duminica trecută nu a putut decide soarta comunei Rebra pentru următorii 4 ani. Asta după ce primarul în funcție – Ștefan Danci (PSD) și candidatul PNL – Daniel Năstuță au ieșit la egalitate de voturi.

Fiecare a fost votat de câte 423 de persoane din comună. Voturile s-au renumărat, însă rezultatul a fost același.

Pe lângă comuna Rebra din județul Bistrița-Năsăud, s-au mai înregistrat în țară încă două cazuri similare, în comuna Orțișoara, județul Timiș, și comuna Balaci, județul Teleorman.

Biroul Electoral Central a emis Hotărârea nr. 174/03.10.2020 prin care se stabilește organizarea unui nou tur de scrutin pentru funcția de primar în data de 11 octombrie, pentru candidații aflați în situație de balotaj.

Conform hotărârii sus-menționate, candidații vor fi înscriși pe buletinele de vot în ordinea alfabetică a numelor.

Hotărârea B.E.C. poate fi consultată AICI:

ARTICOLE SIMILARE

Bistriteanul TV

Sponsorizate

Cum să alegi un laptop bun

In ziua de astazi, laptopurile ne sunt extrem de utile si ne folosim de aceste...

Ce trebuie să știți despre anvelopele all season

Calendarul tocmai a trecut în luna mai și toată lumea este pe cale să plece în...

Rombat caută operatori producție, Îndemânarea Construct are nevoie de ingineri. Locuri de muncă, și la Michaela’s Brasserie!

Clinica Sanovil caută fiziokinetoterapeut și asistent generalist, Îndemânarea Construct angajează ingineri construcții civile și inginer topograf. NOI locuri de muncă, în Bistrița, la Michaela’s Brasserie: