-0.6 C
Bistrița
marți, ianuarie 31, 2023

Teodorovici: Gata cu plimbatul gratuit pe calea ferată, pentru studenți!

Studenții sunt supărați după ce ieri, Eugen Teodorovici ar fi declarat că se limitează numărul călătoriilor gratuite, cu trenul. „Un lucru au făcut și ei bun pentru noi, și acum ni-l iau!”, spun studenții.

Fostul lider PSD, Liviu Dragnea, a introdus, acum doi ani, călătoriile gratuite, cu trenul, pentru studenți, masteranzi și doctoranzi. Măsura aceasta a fost o bucurie pentru cei vizați.

Anul trecut a fost contestată limita de vârstă de 26 de ani, pentru cele trei categorii, și se discuta chiar și de posibilitatea oferirii de gratuități pentru transportul aerian intern.

Ieri însă, o veste a venit ca un duș rece peste studenți, masteranzi și doctoranzi.

Studenții vor mai avea dreptul la doar 12 călătorii gratuite cu trenul pe an, iar vârsta celui care beneficiază de această facilitate nu trebuie să fie mai mare de 26 de ani. Gata cu plimbatul gratuit pe calea ferată!”, a fost anunțul făcut de Teodorovici în partid, potrivit unor surse citate de Radio Europa Liberă.

S-ar părea că măsura aceasta ar putea fi luată din cauză că CFR nu ar avea destule vagoane, iar cei care plătesc bilet, de multe ori nu ar mai găsi locuri libere. În plus, există gaura la buget de 11 miliarde de lei.

Posibilitatea limitării gratuităților ar putea fi discutată chiar în Comitetul Executiv Național. Cel puțin așa a declarat Eugen Teodorovici când a fost întrebat de jurnaliști.

Un lucru au făcut și ei bun pentru noi și acum și ăsta vor să ni-l ia!”, s-au revoltat studenții pe forumurile lor.

Potrivit Legii nr. 95/2018 privind adoptarea unor măsuri în domeniul finanţării învăţământului, toţi studenţii înmatriculaţi la forma de învăţământ cu frecvenţă (licenţă, master, doctorat) în cadrul instituţiilor acreditate de stat, indiferent de vârstă, pot merge gratis cu trenul. Gratuitatea este valabilă doar pentru transportul la clasa a II-a a trenurilor şi doar pentru călătoriile în ţară. La achiziţionarea biletelor, studenţii trebuie să prezinte legitimaţia de transport eliberată de instituţia de învăţământ la care sunt înscrişi, precum şi un act de identitate.

 

ARTICOLE SIMILARE

Bistriteanul TV

Sponsorizate

Se fac angajări la Crama Jelna, Clinica Sanovil și Electroplast

Noi locuri de muncă sunt disponibile în Bistrița, la Electroplast care angajează Key Account Manager. Crama...

Amicii Building angajează ingineri constructori și finisori amenajări interioare/exterioare! NOI locuri de muncă, în Bistrița

Noi locuri de muncă sunt disponibile în Bistrița, la AMICII  BUILDING, unde este nevoie de finisori...

Probleme la sistemul de direcţie al mașinii? Beneficiază de oferta MATEROM AUTOMOTIVE Service

Dacă ai probleme la sistemul de direcție al mașinii, e momentul să te bucuri de oferta MATEROM AUTOMOTIVE Service! Prețuri avantajoase: