21.4 C
Bistrița
luni, mai 29, 2023

Teoretic, după aproape doi ani de zile, putem recicla sticla! Care e situația la Bistrița:

Deși se vorbea încă din 2017 despre așa ceva, doar de la 1 ianuarie 2019 s-a pus și în practică. Retailerii și producătorii vor avea aparate de reciclat sticla. Care e situația la Bistrița:

Se vorbește tot mai mult despre reciclare la nivel european și național.

Încă din 2017, pe agenda Ministerului Mediului se afla demararea unui proiect pentru reciclarea sticlei.

Dar într-un final s-a realizat și ordonanța 74 a intrat în vigoare din 1 ianuarie 2019”, a explicat ministrul mediului, Grațiela Gavrilescu, într-o conferință la Bistrița.

Astfel, marii retaileri, împreună cu producătorii au realizat un program de achiziționare a aparatelor de reciclare sticlă. Unii deja și-au cumpărat, alții urmează.

Cât se plătește pentru fiecare sticlă, ce se poate face cu „banii” cât și despre proiectul de reciclare a PET-urilor, aflați din video de mai jos:

[arve url=”https://youtu.be/K5TZRZxfRsg” /]

La Bistrița însă, nu există nicio firmă care să recicleze sticla. Unii ar vrea, dar nu au aprobarea de la mediu. Chiar și fabrica de sticlă a ajuns „la fier vechi”.

 

 

ARTICOLE SIMILARE

Ultimele Știri

Sponsorizate

Balkan International Wine Competition, pentru prima dată în România! Cină de gală, alături de cei mai buni maeștri ai vinului din Europa

La început de iunie, spectaculosul castel Teleki de la Posmuș devine „capitala” europeană a vinului. Balkan...

Noi locuri de muncă, la Supercom, GeoSil Clean, Amicii Building și Iproeb. Ofertă Marea Britanie

Se caută personal pentru construcția rețelelor de fibră optică în Marea Britanie. Este nevoie de supervizor șantier, jonctor fibră optică, șofer profesionist, asfaltator, excavatorist, muncitor. Noi locuri de muncă, disponibile și la Supercom, GeoSil Clean, Amicii Building sau IPROEB.

Organizatorii Transylvania Green Energy Forum au anunțat speakerii din cadrul evenimentului

Transylvania Green Energy Forum are loc în curând la Cluj-Napoca. Tranziția înspre energia verde devine o...