12.7 C
Bistrița
sâmbătă, iunie 15, 2024

Teoretic, după aproape doi ani de zile, putem recicla sticla! Care e situația la Bistrița:

Deși se vorbea încă din 2017 despre așa ceva, doar de la 1 ianuarie 2019 s-a pus și în practică. Retailerii și producătorii vor avea aparate de reciclat sticla. Care e situația la Bistrița:

Se vorbește tot mai mult despre reciclare la nivel european și național.

Încă din 2017, pe agenda Ministerului Mediului se afla demararea unui proiect pentru reciclarea sticlei.

Dar într-un final s-a realizat și ordonanța 74 a intrat în vigoare din 1 ianuarie 2019”, a explicat ministrul mediului, Grațiela Gavrilescu, într-o conferință la Bistrița.

Astfel, marii retaileri, împreună cu producătorii au realizat un program de achiziționare a aparatelor de reciclare sticlă. Unii deja și-au cumpărat, alții urmează.

Cât se plătește pentru fiecare sticlă, ce se poate face cu „banii” cât și despre proiectul de reciclare a PET-urilor, aflați din video de mai jos:

[arve url=”https://youtu.be/K5TZRZxfRsg” /]

La Bistrița însă, nu există nicio firmă care să recicleze sticla. Unii ar vrea, dar nu au aprobarea de la mediu. Chiar și fabrica de sticlă a ajuns „la fier vechi”.

 

 

ARTICOLE SIMILARE

Ultimele Știri

Sponsorizate

STEWO PLASTIC din Năsăud angajează asistent producție. NOI locuri de muncă, la Bistrița

STEWO  PLASTIC Prod din Năsăud caută asistent de producție, iar RCB ELECTRO 97 Bistrița are nevoie de Manipulant mărfuri și Derulatorist. NOI locuri de muncă sunt disponibile la Smarty Kids Bistrița, Aquabis, Restaurant Arena by Casa EMA sau TeraSteel:

TeraSteel angajează operatori producție, Sanovil caută biolog/biochimist. NOI locuri de muncă, la Restaurant Arena by Casa EMA

Clinica Sanovil Bistrița angajează Biolog / Biochimist. Cunoștințele de microbiologie constituie un avantaj. TeraSteel caută operatori producție. Smarty Kids Bistrița caută o persoană energică și pozitivă care dorește să se dezvolte în sfera educațională. NOI locuri de muncă la Aquabis, RCB Electro, Restaurant Arena by Casa EMA:

RCB Electro caută inginer electronist și electrician întreținere, Patiseria Sweet IRIS are nevoie de vânzătoare

RCB ELECTRO 97 Bistrița, producător de cabluri electrice, angajează pe perioadă nedeterminată inginer electronist și electrician întreținere. Smarty Kids Bistrița caută o persoană energică și pozitivă care dorește să se dezvolte în sfera educațională. NOI locuri de muncă la Aquabis, Fan Courier și Clinica Sanovil: