9.5 C
Bistrița
sâmbătă, martie 25, 2023

TeraPlast Bistrița, plus 5 % în ultima săptămână

Acțiunile producătorului de materiale de construcții TeraPlast (simbol bursier TRP), îregistrează în ultimele 5 ședințe de tranzacționare o creștere cumulată de 5%. Compania ajunge astfel la o capitalizare de 1,92 miliarde de lei, potrivit datelor agregate de la Bursa de Valori București.

Luni, acțiunile TRP au înregistrat o creștere de 3,45%, pe fondul unor tranzacții de peste 4,978 milioane de lei. Prețul unei acțiuni în momentul închiderii ședinței de tranzacționare a fost de 1,1000 lei, cifră neatinsă până acum.

Unul din motivele principale ale creșterii este faptul că TeraPlast urmează să fie promovată în structura FTSE Russell Small Cap. Indicele FTSE Russell Small Cap include companii care reprezintă aproximativ 10% din plafonul total de piață al capitalului investibil global.

La prețurile actuale de tranzacționare, averea lui Dorel Goia (președintele CA) la Bursă este de aproximativ 900 milioane de lei, în urcare de la cca. 357 milioane lei la începutul anului.

În luna iulie a acestui an, acționarii și-au dat acordul pentru majorarea capitalului social cu 43,6 milioane de lei prin distribuirea unei acțiuni gratuite la fiecare patru acțiuni deținute. Această operațiune va avea loc la finalul lunii septembrie.

Grupul TeraPlast a încheiat primul semestru al anului 2021 cu afaceri de aproximativ  273 milioane lei, în creștere cu 40% comparativ cu aceeași perioadă a anului precedent. În același interval, profitul net a avut un avans de 71%. Profitul operațional a crescut cu 63 % iar marja EBITDA s-a situat la 15,7%.

ARTICOLE SIMILARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Bistriteanul TV

Sponsorizate

Mâine se deschide AmaZone Bistrița, primul magazin cu produse resigilate sau lichidări de stoc Amazon, din județ!

Peste 1.000 de produse, cu reduceri de 50 %, îi așteaptă mâine pe bistrițeni la AmaZone...

Un nou magazin ZOO Hobby, în Ștefan cel Mare, lângă Cotidian

Bistrițenii  din partea de sus a orașului au de acum un magazin destinat animăluțelor lor de...

Easy Solution Bistrița – servicii profesionale de curățenie pentru firme și instituții

Lasă grija curățeniei biroului, firmei sau halei pe mâna celor de la Easy Solution: Specializați în...