18.4 C
Bistrița
duminică, iulie 3, 2022

TeraPlast construiește o fabrică de folii stretch cu 11 milioane de euro

Producătorul TeraPlast pregătește o fabrică de peste 11 milioane de euro în parcul său industrial. Aceasta va produce folii stretch, iar construcția sa va debuta anul în curs.

TeraPlast primește ajutor de stat pentru o investiție de 11,2 milioane de euro, într-o unitat de producție de folii stretch. Construcția noii fabrici va începe în acest an, în parcul industrial din Sărățel.

Facilitatea va avea două linii de producție pentru folii din polietilenă de uz industrial, ceea ce reprezintă o capacitate de peste 14.000 de tone anual. Echipamentele folosite sunt de ultimă generație, cu un grad ridicat de robotizare șu automatizare.

TeraPlast estimează că, la maturitate, investiția va genera o cifră de afaceri de 28 de milioane de euro.

„Ne bucurăm că avem acest sprijin consistent din partea Ministrului de Finanțe în cadrul unui program care și-a dovedit eficiența în trecut și care aduce beneficii reale pentru dezvoltarea regională și a întregii economii. Acest proiect, parte a strategiei de dezvoltare a Grupului pe un segment de piață cu un potențial major, presupune crearea unui centru important de producție de folii stretch în România, cu beneficii pe termen lung”, spune Laszlo Vajda, directorul de dezvoltare al Grupului TeraPlast.

Grupul vrea ca noua fabrică să atingă o cotă de piață de aproximativ 45% din piața foliilor tretch până la finalul anului 2025.

Bianca SARA GAVRILĂ
A absolvit Facultatea de Sociologie și Asistență Socială din cadrul Universității Babeș-Bolyai Cluj-Napoca și are un masterat în Comunicare și Mass-Media, urmat la aceeași facultate. Activează în presă din anul 2011. De-a lungul timpului a colaborat cu mai multe ziare locale și câțiva ani cu o revistă regională de business. Din anul 2013 este corespondent pe Bistrița-Năsăud al ziarului național Adevărul. Colaborarea cu Bistrițeanul.ro a început în anul 2014.

ARTICOLE SIMILARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Bistriteanul TV

Sponsorizate

Cum să aveți mai puține jucării pentru copii

Jucării. Uneori, parcă sunt peste tot... ca o armată nesfârșită într-un război fără sfârșit. În ultimii...

Sortimentele de salam pe care trebuie să le încerci

Este unul dintre cele mai populare tipuri de cârnați din lume! Dar ce este mai exact? Acest...