3.9 C
Bistrița
miercuri, februarie 21, 2024

Testări GRATUITE COVID, în inima Bistriței!

Bistrițenii care vor dori să se testeze COVID, cu teste rapide, o pot face GRATUIT. În Piața Centrală va fi amenajat un loc special unde cei de la SVSU vor face teste gratuite.

O nouă facilitate în vreme de pandemie, pentru bistrițeni. Municipalitatea a decis amplasarea unui cort în Piața Centrală a Bistriței unde se vor face testări COVID gratuite.

Vom deschide un centru de testare gratuită Covid-19, în câteva zile, în zona Pieței Centrale. Toți bistrițenii care doresc să se testeze o vor putea face gratuit prin serviciile oferite de primărie prin SVSU. Mergi și te testezi rapid în stradă, fără niciun fel de programare”, a declarat Ioan Turc în cadrul unei conferințe de presă.

SVSU face oricum testări gratuite COVID în Bistrița, fiind „parteneri” pe 112 cu Serviciul de Ambulanță.

Am observat că pe 112 solicitările sunt destul de multe și cred că această modalitate este și de natură să-i conștientizeze pe oameni cu privire la riscurile bolii. Simplul fapt că vezi în stradă oameni care testează gratuit, îmbrăcați într-un anume fel, este un mesaj. De fapt e o invitație tot înspre a se vaccina”, a justificat această decizie Ioan Turc.

Momentan au fost cumpărate 1.000 de teste. Primarul a explicat că dacă va exista interes crescut pentru testare, numărul acestora va fi suplimentat.

Voluntarii SVSU vor face testele, iar persoana a cărui rezultat la testare iese pozitiv va fi legitimată și va fi informată DSP BN.

Edilul a subliniat faptul că SVSU Bistrița „face o treabă bună”. Centrul de vaccinare al acestuia și campaniile de vaccinare au fost un succes.

Pe la SVSU au trecut și s-au imunizat peste 23.000 de bistrițeni. Echipa mobilă a ajuns la 234 de persoane care nu se puteau deplasa. Am avut campaniile de tip drive-thru și cele din cartiere”, a mai declarat primarul Bistriței.

Săptămâna viitoare se va deschide și un nou centru de vaccinare la Palatul Culturii. Acesta va funcționa pe perioada în care se depun cererile pentru ajutoarele de încălzire.

ARTICOLE SIMILARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Sponsorizate

Clinica Sanovil caută specialist Resurse Umane și recepționist, ROMBAT are nevoie de metrolog, inginer și operatori

Noi locuri de muncă sunt disponibile la Clinica Sanovil, Eurocompozite, Rombat și Fan Courier. CML are nevoie de doi topometriști, iar Electroplast caută manager și operatori. Oferta completă – mai jos:

14 Februarie este aici! Reduceri speciale, la SPOT GSM, de Ziua Îndrăgostiților

Cu ocazia Zilei Îndrăgostiților, vă invităm să ne vizitați în magazinele noastre din Bistrița: Calea Moldovei 40 (box Kaufland), respectiv Bd. Independenței 97-99 (incintă Kaufland) unde vă puteți răsfăța pe voi și pe cei dragi cu cele mai frumoase și utile accesorii GSM.

Se fac angajări la Electroplast Bistrița: Se caută Key Account manager și operatori

Noi locuri de muncă sunt disponibile la ELECTROPLAST Bistrița, care angajează Key Account Manager și operatori Cabluri Electrice. Patiseria Sweet Iris de pe Năsăudului are nevoie de vânzătoare. NOI locuri de muncă, la CML, Fan Courier, Leoni și Aquabis. Oferta completă – mai jos: