-0.8 C
Bistrița
duminică, decembrie 10, 2023

Tibi Ușeriu înainte de cursa infernală din iadul alb: Un lucru îmi stă în gât ca un os – lucrul început și nedus la capăt

Aseară, la 20:30, ora României, Tibi Ușeriu a intrat în cursa infernală de la Yukon, după ce în ultimele zile s-a pregătit și obișnuit cu frigul canadian. Sportivul nu a spus la nimeni nimic, anunțul fiind făcut abia cu două ore înainte de debutul cursei, Tibi precizând că un lucru îi stă în gât ca un os – lucrul început și nedus la capăt.

Tibi Ușeriu s-a întors la Yukon Arctic, fiind decis să termine una dintre cele mai infernale curse din lume, asta după ce anul trecut a fost scos obligat forțat din competiție de către medici, fiind la un pas să își piardă degetele de la picioare.

Sportivul nu a făcut publică intenția sa de a participa de la competiție, indiciul despre asta fiind doar fotografiile făcute în iadul alb, la antrenamente, alături de ceilalți atleți. Cursa a început aseară, la ora 20:30, ora României, Tibi având deja 13 ore de când a intrat pe traseu.

Cu doar două ore înainte să intre în cursă, Tibi și-a anunțat pe Facebook participarea, dar și motivul care l-a determinat să revină:

„Un lucru îmi stă în gât ca un os de pește și anume «Lucrul început și nedus la capăt». Uneori acest «nedus la capăt» apare fiindcă eșecul și-a vârât coada în poveste. Ca mine, la Yukon Arctic  anul trecut când am înghețat, fără măcar să-mi dau seama.

Drept urmare, am fost scos automat din cursa pe care îmi propusesem să o duc la capăt. Și am fost trimis la spital. M-am simțit cam ridicol, recunosc. Am venit acasă cu coada între picioare. Supărat pe mine, pe lume. Mi-a trecut, dar n-am uitat.

Ce e de fapt un eșec? Un profesor dur, care adoră să-ți dea lecții usturătoare, pe care le ții minte toată viața. Un eșec nu e un capăt de drum. E parte dintr-un proces de învățare. Dacă eșecul te încurcă în drumul tău spre glorie, poate că e timpul să înveți ceva, să te smerești mai mult. Mereu îmi repet asta când o dau de gard”, a precizat Tibi pe pagina sa de Facebook.

Precum anul trecut, Tibi Ușeriu aleargă și anul acesta pentru Via Transilvanica, cel mai lung traseu de drumeție din țară, pe care Tășuleasa Social, asociația pe care sportivul o conduce împreună cu fratele său, a început să îl amenajeze în urmă cu câțiva ani.

„O să-mi hrănesc sufletul nu doar cu gheață și adrenalină, ci și cu gânduri calde, luminoase. Deocamdată, le trimit înspre voi toți, cei de acasă. Abia aștept să înceapă distracția”, a conchis bistrițeanul.

 

ARTICOLE SIMILARE

Ultimele Știri

Sponsorizate

FOTO: S-a deschis Pizzeria Restaurant Allegria, la Pagu! Pe lângă pizza care i-a făcut cunoscuți, au acum în meniu și delicii din bucătăria libaneză

Povestea Pizzeria Allegria începe în urmă cu câțiva ani, la Năsăud. După ce i-a cucerit pe...

Doar TREI apartamente disponibile la prețul promoțional de 999 Euro/mp plus TVA în complexul Best Luxury Residence, de pe Libertății

Best Luxury Residence propune celor care se află în căutarea unui apartament un proiect imobiliar modern, care se ridică deja pe str. Libertății din Bistrița. Primul bloc va fi dat în folosință anul viitor. În această perioadă, dezvoltatorul imobiliar are o ofertă: 5 apartamente la un preț promoțional de doar 999 Euro/mp plus TVA. Două dintre apartamente s-au dat, mai sunt trei disponibile la acest preț.

Anunț începere proiect de investiții pentru retehnologizarea societății

SC FLORĂRIILE PĂPĂDIE S.R.L anunță începerea activităților proiectului „PROIECT DE INVESTITII PENTRU RETEHNOLOGIZAREA SOCIETATII”, Cod SMIS 161978, finanțat în cadru POC - Programul Operațional Competitivitate 2014-2020...