19.1 C
Bistrița
luni, septembrie 27, 2021

Tichete în loc de alocații! Și amenzi, dacă nu cumperi pentru copil

Alocația de stat pentru copii ajunge din nou subiect de dezbatere în parlament. De această dată, propunerea legislativă nu umblă la valoarea acesteia, ci o lasă tot 84 de lei. Se dorește însă transformarea ei în tichete valorice care să poată fi folosite doar pentru cele necesare copiilor. Altfel, se lasă cu amenzi.

Un deputat ieșean aduce din nou pe masa parlamentarilor problema cu alocațiile de stat ale copiilor.

Dacă ultima propunere legislativă, de modificare a valorii acesteia, 200 de lei în loc de 84, a fost respinsă, deputatul speră ca propunerea lui să fie aprobată.

Acesta cere modificarea alocației din cash în tichete.

„Am să susțin această inițiativă legislativă nu pentru a-i judeca pe unii români care trăiesc din alocațiile copiilor și nici pentru a complica un sistem de sprijin financiar oferit de Stat, ci fiindcă sărăcia și poate câteodată reaua voință îi împinge pe unii părinți să folosească banii din alocație pentru a-și finanța viciile”, a explicat deputatul Silviu Macovei.

Acesta dorește ca banii să fie folosiți strict pentru nevoile copiilor, nu pentru băutură, țigări, cafea sau alte cele. Iar pentru ca să fie siguri că tichetele nu se vor folosi pentru altceva decât pentru nevoile copiilor, bonurile vor fi tipărite cu elemente de siguranță, care să nu permită achiziția de alte bunuri.

„Vreau să introduc în legea alocațiilor de stat pentru copii inclusiv amenzi, atât pentru părinți cât și pentru comercianții care acceptă trocuri sau alte moduri de folosire a acestor bonuri valorice pentru cumpărarea de băuturi alcoolice, țigări sau cafea”, mai spune deputatul.

Ieșeanul susține că alocația este a copiilor, nu aparține celor mari, așa că trebuie folosită strict în interesul lor.

ARTICOLE SIMILARE

Bistriteanul TV

Sponsorizate

RCS & RDS angajează agent vânzări. Se fac angajări și la Casa EMA, Roser House Colibița, IMP România

Locuri de muncă, disponibile în Bistrița: Se fac angajări la RCS & RDS, Fan Curier, IMP România (fosta Netex) și Italtextil Sărata. Leoni are nevoie de ingineri, muncitori și șef de schimb iar Transmixt școlarizează șoferițe pentru transportul public local. 

Sărbătorim un an de Marecom Bistrița, cu reduceri de 20 la sută la ORICE produs!

Calitatea produselor făcute de Marecom și solicitările tot mai multe ale clienților au determinat deschiderea unui...

Hotel Boutique Roser House Colibița angajează ospătari și bucătar. NOI locuri de muncă, în Bistrița

Se fac angajări la Hotel Boutique Roser House Colibița, IMP România, Transmixt, Fan Curier, Italtextil Sărata sau Leoni. La Aquabis Beclean sunt disponibile un post de încasator și unul de cititor contoare. Rombat are nevoie de electricieni și mecanici.