11 C
Bistrița
miercuri, octombrie 4, 2023

Tinerii nu mai vor să se facă polițiști

Admiterea pentru școlile de poliție din țară a fost sub nivelul așteptărilor. Tinerii nu mai sunt interesați de această meserie. Nici jumătate dintre locurile disponibile nu s-au ocupat.

Meseria de polițist nu mai este atrăgătoare pentru tineri. Durerosul adevăr se vede în ultimele date privind admiterea la școlile de formare academică pe această latură.

Conform Sindicatului polițiștilor, pentru proba scrisă a examenului au fost 0,73 candidați, pe loc, la școlile de agenți.

După prima probă, au rămas doar 0,57 de candidați pe loc, pentru admiterea în școlile de agenți de poliție din România.

Astfel, sindicaliștii au decis să protesteze, în stradă, și din acest motiv.

Pentru prima dată, în școlile de agenți de poliție, după etapa verificării cunoștințelor, au rămas 0,57 candidați/loc. Iar examinările medicale cu siguranță vor reduce și mai mult numărul de candidați rămași în cursă”, se arată în comunicatul SNPPC.

Zilele viitoare urmează să se publice lista finală a candidaților admiși în școlile de agenți de poliție. Examinarea medicală a avut loc în 30.05.2023, însă rezultatele nu au fost publicate.

Săptămâna viitoare, polițiștii sunt determinați să protesteze în stradă timp de trei zile.

Polițiștii ies în stradă: Trei zile de proteste!

 

ARTICOLE SIMILARE

2 COMENTARII

  1. Copii nu mai vor salarii mizere, nu mai vor sa fie dirijați de fost comuniștii și pile politice cum de altfel sunt mai toți șefii politiilor, nu accepta ca nomenclaturiști sa le fie șefi….și prefera sa ia drumul străinătății, ma bine șofer de tir în Germania dacă ofițer sau agent de politie în România, nu mai vorbim de meseria de profesor!!! Vor ajunge sa ia oameni de strada sa-i îmbrace și sa le.zica ca sunt polițiști și și asa o sa fie lipsa de personal!!! Oricum atât timp cât un polițist ia 3800-4000 de lei și un plotist local 6000…..iar un angajat la casa la supermarket 4000…..ia sa vedem de unde sa fie atractiva meseria de polițist?

  2. Normal ca tinerii nu mai aleg meseria de polițist, tot mai multe drepturi (primite până acum drept compensare pentru toate drepturile constituționale restrase sau interzise) sunt eliminate dar privatiunile nu. Pe langa asta mai sunt si cei care pleaca prin demisie sau trecere in rezerva!
    Dragi politicieni si scumpa societate civila, daca tot eliminați drepturile, scoateti și restricțiile. Polițiștii vor sa lucreze part-time, sa candideze la primarii, parlament etc, sa isi faca firme, sa se plimbe prin țară si străinătate liberi si fara sa ceara voie, sa faca greva si sa isi exercite dreptul la libera exprimare ori de cate ori vor dori asta, vor
    card de vacanta ca orice alt angajat, vor sa primeasca salariul corect si multe altele. Eliminati statutul politistului, exista deja o lege a finctionarului public, nu prea merge doar cu taiatul drepturilor ca se duce naibii „echitatea” aia despre care tot vorbiți.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Sponsorizate

Rombat caută analist cumpărări, electrician, gestionar și operatori. Locuri de muncă, disponibile și la Kreativ Metal, Fan Courier, Transmixt, Sanovil

Rombat are nevoie de Analist cumpărări, gestionar și operatori producție. Noi locuri de muncă sunt disponibile în Bistrița, la Leoni, Kreativ Metal, Clinica Sanovil, Stewo Năsăud, Electroplast, Fan Courier sau MasterFoam. Oferta completă - mai jos:

Woooww! Deserturi de toamnă, cu puțin zahăr, surpriza toamnei de la Gelateria Aniela

Gelateria Aniela surprinde, din nou, cu un meniu delicios, de toamnă, numai bun de împărțit cu cineva drag și perfect pentru cei care țin la dietă! Vă așteaptă așadar deserturi de toamnă, inedite și, important, cu puțin zahăr. Pot fi servite pe loc sau la pachet. Dar puteți face și comandă.

REDUCERE 20 la sută, astăzi și mâine, în magazinele MARECOM! Sunt Zilele MARECOM, împlinesc 18 ani de activitate

Producătorul Marecom a ajuns la 18 ani de activitate și sărbătorește alături de clienți, cu oferte...