23.9 C
Bistrița
luni, aprilie 15, 2024

Tinerii sculptori din România au șansa de a câștiga la Bistrița 10.000 de lei: Se depun candidaturile pentru Premiul anual „Grigore Bradea”

Din 15 august până în 31 octombrie 2023, tinerii sculptori din România sunt invitați să-și depună candidatura pentru Premiul anual Grigore Bradea 2023. Valoarea premiului se ridică la 10.000 de lei net. În plus, câștigătorul va avea parte de o expoziție personală la Muzeul Județean din oraș.

Din 2021, Asociaţia Culturală „Grigore Bradea” a transformat premiul anual într-un concurs deschis tuturor tinerilor artiști absolvenți ai secțiilor de sculptură din țară.

Premiul va fi acordat în parteneriat cu Uniunea Artiștilor Plastici România și Consiliul Județean Bistrița-Năsăud prin Complexul Muzeal Bistrița-Năsăud.

Premiul va consta în oferirea sumei de 11.045 de lei brut (10.000 de lei net). În plus, câștigătorul premiului va avea oportunitatea de organiza o expoziție personală la Complexul Muzeal Bistrița-Năsăud.

Premiul anual „Grigore Bradea” va fi acordat, începând cu ediția 2023, de către Consiliul Județean Bistrița-Năsăud.

Distincția a fost acordată până acum tinerilor artiști Darius Hulea (2013), Maria Sicoie (2014), Ionel Mihai (2015), Axenia Roșca (2016), Anca Stătică (2017), Alexandru Daniel Smuczer (2018) și Emilian Mocanu (2019), Florin Tamba (2021) și Iulian Cristea (2022).

Condiții de participare

Premiul Anual Grigore Bradea poate fi acordat oricărui absolvent al unei instituții de învățământ superior din România cu specializarea Sculptură care la data înscrierii dosarului nu a împlinit vârsta de 35 de ani.

Fiecare candidat va realiza un dosar digital care va conține CV-ul său, un portofoliu de minim 10 lucrări realizate, o scurtă dizertație asupra lucrărilor incluse în dosar și un acord tip de prelucrare a datelor cu caracter personal.

Fotografiile lucrărilor trebuie să cuprindă lucrarea în întregime din patru (4) unghiuri. Dacă dorește, artistul are posibilitatea de a prezenta și fotografii cu detalii relevante ale lucrărilor.

Dosarul digital fi trimis pe adresa de e-mail [email protected]

Asociația culturală „Grigore Bradea” va confirma primirea acestuia. În cazul în care un candidat nu va primi confirmarea în decurs de 24 de ore de la trimiterea dosarului – acesta este rugat să sune la numărul 0748.101.975 pentru a clarifica detaliile necesare înscrierii.

Vor fi descalificate dosarele care nu conțin CV-ul artistului și acordul de prelucrare a datelor cu caracter personal, artistul fiind notificat în acest sens de către Asociaţia Culturală „Grigore Bradea”.

Desemnarea câștigătorului se face în urma deciziei asumate de majoritatea membrilor juriului, prin vot deschis. Asociația Culturală „Grigore Bradea” se obligă să informeze pe toți cei înscriși cu privire la rezultatele votului comisiei de jurizare.

ARTICOLE SIMILARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Sponsorizate

Se fac angajări la Crama JELNA, Clinica Sanovil și RCB Electro

Crama JELNA are nevoie de bucătar, ajutor bucătar și personal curățenie. Clinica Sanovil caută fiziokinetoterapeut, economist, asistent medical generalist. Noi locuri de muncă sunt disponibile la ROMBAT, RCB Electro, STEWO Năsăud și Aquabis. 

Se fac angajări la Stewo Năsăud și Supercom! Se caută secretară cu abilități de contabilă și operator în Sânmihaiu de Câmpie

Societate comercială din Sânmihaiu de Câmpie angajează secretară cu abilități de contabilă și operator introducere date. Noi locuri de muncă sunt disponibile la ICPE Bistrița și Restaurant Hotel Coroana. Supercom are nevoie de conducători auto și mecanici, dar și muncitori necalificați. 

Mobilă nouă, fără defecte! Calitate germană, prețuri excelente! Mobilă Outlet Gherla oferă un discount de 10% cititorilor noștri la toate piesele de mobilier! Oferta...

Mobilă Outlet Gherla aduce pe piața din România mobilă nouă, sigilată și de cea mai înaltă calitate, de la furnizori consacrați din Germania. Aici găsiți o gamă variată de mobilier pentru toate încăperile locuinței, la prețuri mult mai mici față de prețul de catalog al furnizorilor.