11.5 C
Bistrița
vineri, septembrie 30, 2022

TOT ce trebuie să știi despre testarea săptămânală a copilului tău, cerută de școli

Testarea elevilor și preșcolarilor va începe de luni. Părinții vor primi mâine testele de salivă pentru săptămâna viitoare. AFLĂ detalii despre CUM se face testul și CE trebuie să faci, în funcție de rezultat:

Autoritățile centrale au decis testarea, de două ori pe săptămână, a preșcolarilor și elevilor.

Sâmbătă, 27 noiembrie 2021, testele de salivă au ajuns la noi în judeș, fiind distribuite unităților de învățământ. Surpriza a fost că testele erau împachetate pe componente, câte 25 sau 50 de bucăți per pachet.

SURPRIZĂ: Testele de salivă pentru elevi au sosit…în pungi. Nu sunt ambalate individual!

Deoarece s-au făcut valuri privind modalitatea de distribuire a testelor, pe site-ul Ministerului Educației  apărut un video demonstrativ privind modaslitatea de pregătire a testelor.

Mâine, părinții vor primi testele pentru săptămâna viitoare

La noi s-a decis ca testarea să se fască ascasă, de către părinți. Așa ni s-a comunicat de la toate școlile. Modalitatea în care fiecare părinte anunță rezultatul la școală, se decide în fiecare unitate de învățământ. Noi am explicat directorilor că trebuie să informeze cadrele didactice și părinții cu privire la procedură” a explicat, pentru Bistrițeanul.ro, inspectorul șef al ISJ BN, Aurelia Dan.

Astfel, conform reprezentanților DSP BN, în fiecare zi de vineri, părinții vor primi cele două teste de salivă pentru următoarea săptămână. Elevii și preșcolarii vor fi testați în fiecare zi de luni și joi.

Pe site-ul Ministerului Educației au apărut și două video-uri privind GHIDUL de utilizare a testelor, cât și o demonstrație practică.

CE trebuie să faci, în funcție de rezultatul obținut

Părintele va avea, așadar, obligația de a-și testa copilul în fiecare zi de luni și joi. Rezultatul testului se comunică unității de învățământ – dirigintei/învățătoarei/educatoarei/directorului – în funcție de cum s-a stabilit la nivel intern.

  • Dacă rezultatul testării e pozitiv, se anunță imediat directorul/dirigintele/etc și cabinetul medical al școlii ne anunță pe noi. Sau ne anunță directorul, dacă nu există un cabinet medical.
  • Copilul rămâne acasă, izolat, până la efectuarea unui test rapid sau PCR care să confirme rezultatul testului de salivă. Cel mai probabil un echipaj al Ambulanței va fi trimis la domiciliu, ca să NU poarte copilul pe drum
  • Clasa din care face parte copilul a cărui test este pozitiv se va muta în online. Până la confirmarea rezultatului de salivă cu un test rapid sau PCR, ar fi bine ca elevii clasei respective să rămână acasă. Cel mai probabil directoprul va anunța clasa respectivă că există o suspiciune
  • DACĂ testul iese NECONCLUDENT, atunci cel mai bine ar fi ca părintele să solicite efectuarea unui test rapid sau PCR, deoarece nu are un al doileas test, și, cel mai probabil, ceva nu a făcut bine. Și atunci, un test rapid va spune exact care e situația” a declarat, pentru Bistrițeanul.ro, șefa DSP BN, Anca Andrițoiu.

Oricum, zilele acestea, unitățile de învățământ vor informa părinții despre modul în care TREBUIE să facă testele și CUM să le comunice și mai ales CUI.

Unii părinți au primit deja un document PDF privind modalitatea de testare.

instructiuni testare saliva

 

Sperăm ca toți părinții să fie responsabili, să-și testeze copiii și să comunice rezultatele reale ale testelor” au spus autoritățile.

 

 

 

 

 

ARTICOLE SIMILARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Bistriteanul TV

Sponsorizate

Au ajuns noile mascote de la Minnie și Mickey: Sonic X , Chase din Patrula Cățelușilor, dar și Mickey și Minnie varianta roz

Andrada, alături de echipa ei, aduce emoție, bucurie și culoare evenimentelor, îmbrăcând costume și transformându-se în...

Irem General Contractor angajează Lăcătuși Montatori pentru Suedia și Olanda! Rombat Bistrița caută operatori producție

ROMBAT, singurul brand de baterii fabricate în România, angajează operatori producție, iar IREM General Contractor angajează Lăcătuși Montatori pentru proiect în Suedia si Olanda. Noi locuri de muncă, disponibile la Stewo Năsăud, Sanovil și Electroplast.

FOTO VEZI cum poți să îți decorezi casa la super prețuri! La Wow INTERIORS și Alpha Home Outlet prețurile au intrat la apă

Dacă te tentează să îți redecorezi casa toamna aceasta și nu mai ai răbdare să profiți...