16.3 C
Bistrița
luni, mai 10, 2021

Tot fără semaforizare pe Blaga, momentan, dar cu o trecere ca-n palmă!

Trecerea la nivel cu calea ferată de pe Lucian Blaga rămâne încă fără semaforizare. Șoferii tot vor avea de oprit la „crucea lui Andrei”. Dar traficul se va desfășura „ca-n palmă”, pe ambele sensuri.

Trecerea la nivel cu calea ferată de pe strada Lucian Blaga – provocarea șoferilor, de ani de zile.

După promisiuni peste promisiuni, proiecte peste proiecte și ani mulți trecuți, s-a făcut în sfârșit CEVA.

O partea din problemă a fost rezolvată, mai repede decât era preconizat.

Mai exact, Primăria Bistrița a contractat o firmă din Oradea care să rezolve problema carosabilului și să înlocuiască dalele. Lucrările ar fi trebuit să dureze până la finele lunii mai, dar, la presiunea edilului, lucrările au fost finalizate cu o lună mai repede.

Astfel, de ieri, circulația pe strada Lucian Blaga, la trecerea la nivel cu calea ferată, a fost reluată pe ambele sensuri. Șoferii sunt nevoiți în continuare să oprească la „crucea lui Andrei”. 

Totuși, mai trebuie trecut „un hop”. Lucrările de semaforizare cu semafor și bariere revin exclusiv CFR-ului.

Municipalitatea a prins în bugetul pe 2021 UN MILION DE LEI, bani pe care să-i dea CFR-ului pentru a face lucrările.

Încă nu se știe o dată exactă CÂND se vor apuca efectiv de montare. Primarul a promis că va face viramentul și speră că CFR-ul se va apuca de lucru în cel mai scurt timp.

Prima ordonanțare de plată, în valoare de 1 milion de lei, o voi face către CFR în vederea montării cât mai urgente a sistemului de avertizare acustică și luminoasă”, a scris Ioan Turc pe pagina sa de Facebook.

 

ARTICOLE SIMILARE

1 COMENTARIU

  1. Referitor la trecerea de cale ferata Lucian Blaga : Daca trec 3 trenuri pe zi ( ziua cind e aglomerata cieculatia) o inchidere duseaza 5-10 deci circulatia e blocata 15-30 min si poate nu e ora de virf in doua perioade de circulatie. I schimb sa opreasca fiecare masina sa zicem 10 sec cu frinat si pornit rezulta ca la timpul maxim de oprire este ecivalentul a 180 de masini. Pe cind in realitate pe acolo trec peste 500 de masini poate mii. Sa traga concluzia cine trebuie si sa puna bariere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Bistriteanul TV

Sponsorizate

POP&POP Glass Solutions Bistrița – Profesioniști în amenajări cu sticlă și sisteme de glisare inteligente pentru birouri, locuințe sau terase

Ai în plan amenajări cu sticlă la firmă sau acasă?! Pop&Pop Glass Solutions Bistrița sunt profesioniștii...

Ai nevoie de meniuri pentru cafenea sau restaurant? Creativii de la EMA Grafix îți fac ce model vrei tu, rapid și ieftin!

Meniul e cartea de vizită a oricărui restaurant, cafenea sau a oricărei terase cu dichis! Dacă...

FOTO – NOU de Paște, la Euforia: Aranjamente florale cu licheni stabilizați!

Alege ca sărbătorile acestea pascale să fie pline de culoare! Cu aranjamentele de la Euforia Floral...