-1.5 C
Bistrița
miercuri, martie 29, 2023

Transmixt și Primăria Bistrița câștigă războiul cu Curtea de Conturi! Nu s-au făcut decontări fictive!

Curtea de Conturi a României a început o luptă împotriva Primăriei Bistrița și a firmei Transmixt în 2015, pe motiv că municipalitatea ar fi prejudiciat bugetul cu peste 1,7 milioane de lei „făcând plăți nelegale în contul firmei de transport în comun Bistrița, după ce ar fi majorat eronat cuantumul subvențiilor acordate pentru transportul public de persoane prin acceptarea includerii în deconturile de subvenție a unor cheltuieli nejustificate și prin calcularea unei cote de profit de 8 % la subvenții, fiind estimate prejudicii în valoare de 1.439.000 de lei”.

Instituția a cerut Primăriei Bistrița să facă verificări și să vină cu explicații pentru că persoanele care ar fi beneficiat de subvenții nu s-ar fi încadrat în categoriile corespunzătoare. După o dispută pe documente oficiale între instituții, cazul a ajuns să fie tranșat în instanță. În 2015, Tribunalul Bistrița-Năsăud a dat o primă decizie favorabilă Curții de Conturi, însă procesul nu s-a încheiat atunci, soluția fiind atacată la Curtea de Apel Cluj, instanța superioară.

„Le-am solicitat să ne dea listele pe care ei le au, să le confruntăm și vedem unde este problema. Nu, nu vi le dăm! Cereţi-le la Casa de Pensii mi-au spus cei de la Curtea de Conturi… Sigur, fără probleme. Am scris la Casa de Pensii, însă acolo, surpriză! Ne-au spus că nu ni le dau pentru că nu avem dreptul să obţinem această informație. Și stăm și ne uităm ca proștii unii la alții și nu știm ce să facem…”, declara primarul Ovidiu Crețu la acea vreme, în legătură cu această situație.

Detalii despre subiect, AICI.

Bistrițenii care îndeplineau criteriile au continuat să primească facilități la transport, însă Primăria Bistrița și compania Transmixt au așteptat până astăzi sentința din partea Curții de Apel Cluj. Spre bucuria lor, aceasta le-a fost, în final, favorabilă: „Tip soluție: Admite cererea de recurs Soluția pe scurt: Admite recursurile formulate de recurenţii M.B.şi T.Sa împotriva sentinţei civile nr. 419 din 12 mai 2017, pronunţată de Tribunalul BN în dosar nr. 2369/112/2015, pe care o casează în tot şi, rejudecând procesul în fond, admite acţiunea, dispune anularea în parte a Încheierii nr. VI 127/25.11.2015, emisă de Curtea de Conturi a României şi a măsurilor dispuse la cap. II, pct. B.2.1. din Decizia nr. 20/2015, emisă de Camera de Conturi Bistriţa-Năsăud. Respinge cererea recurentei T.SA. de obligare a intimatei la plata cheltuielilor de judecată, ca neîntemeiată. Definitivă. Pronunţată în şedinţa publică azi, 12.02.2018”.

Contactat telefonic, directorul Transmixt, Melente Horoba, a declarat pentru Bistrițeanul.ro: „Prin decizia DEFINITIVĂ a Curții de Apel Cluj, care anulează decizia Curții de Conturi Bistrița, s-a înfăptuit un act de justiție și dreptate.”

Hotărârea este definitivă și a fost publicată în această dimineață.

ARTICOLE SIMILARE

Bistriteanul TV

Sponsorizate

Mâine se deschide AmaZone Bistrița, primul magazin cu produse resigilate sau lichidări de stoc Amazon, din județ!

Peste 1.000 de produse, cu reduceri de 50 %, îi așteaptă mâine pe bistrițeni la AmaZone...

Un nou magazin ZOO Hobby, în Ștefan cel Mare, lângă Cotidian

Bistrițenii  din partea de sus a orașului au de acum un magazin destinat animăluțelor lor de...

Easy Solution Bistrița – servicii profesionale de curățenie pentru firme și instituții

Lasă grija curățeniei biroului, firmei sau halei pe mâna celor de la Easy Solution: Specializați în...