-0.6 C
Bistrița
marți, ianuarie 31, 2023

Tribunalul Bistrița-Năsăud a eliberat din închisoare un fost avocat ce și-a decapitat soacra cu o cruzime greu de descris

Autorul uneia dintre cele mai sadice crime petrecute în ultimul deceniu în România a fost eliberat de curând de Tribunalul Bistrița-Năsăud. Bărbatul, avocat de meserie, a fost lăudat de judecători pentru comportamentul său exemplar avut după gratii.

Potrivit Adevarul.ro, fapta comisă de fostul avocat Cosmin Moraru s-a petrecut în decembrie 2012, după o ceartă cu soacra sa. Bărbatul a lovit-o repetat pe femeie cu un blocator de volan, „provocând secționarea scalpului și o fractură a craniului”. Mai mult, când victima a rămas inertă, fostul avocat a luat un cuțit de bucătărie și i-a tăiat gâtul.

După odioasa crimă, bărbatul a împachetat cadavrul în saci de nylon, în care a pus și un prezervativ și hotărârea de divorț dintre soacră și soțul său. Aceste probe ar fi trebuit să îi îndrepte pe anchetatori spre fostul soț al femeii. Mai mult, avocatul a aruncat cadavrul într-un șanț aproape de localitatea unde socrul său deținea o casă părintească.

A fost prins în Elveția, unde fugise, culmea, cu soția sa. În 2013, bărbatul a fost condamnat la 13 ani de închisoare. Acesta a ajuns să execute pedeapsa la Penitenciarul Bistrița. Practic, bărbatul trebuia să iasă din închisoare abia în 2024, însă judecătorii de la Tribunalul Bistrița-Năsăud l-au lăsat mai devreme.

Judecătorii de la Tribunalul Bistrița-Năsăud i-au lăudat comportamentul exemplar avut în fața instanței și în timpul detenției.

„Ce ar mai putea face să poată dovedi că regretă fapta comisă și că a înțeles rolul pedepsirii sale? Cât ar mai trebui să execute pentru a se considera că a executat suficient?” se arăta în sentința judecătorilor, care admit că fapta este „de o gravitate excepțională”.

Avocatul Moraru a fost un model după gratii: a lucrat, a participat la mai toate programele la care a fost selectat, obținând chiar diplome. Criminalul a declarat în fața judecătorilor că a fost vorba despre o „deraiere de moment”. Faptul că a plantat probe pentru a îndrepta anchetatorii spre altă persoană, îl contrazice însă.

Foto: ebihoreanul.ro

Bianca SARA GAVRILĂ
Bianca SARA GAVRILĂ
A absolvit Facultatea de Sociologie și Asistență Socială din cadrul Universității Babeș-Bolyai Cluj-Napoca și are un masterat în Comunicare și Mass-Media, urmat la aceeași facultate. Activează în presă din anul 2011. De-a lungul timpului a colaborat cu mai multe ziare locale și câțiva ani cu o revistă regională de business. Din anul 2013 este corespondent pe Bistrița-Năsăud al ziarului național Adevărul. Colaborarea cu Bistrițeanul.ro a început în anul 2014.

ARTICOLE SIMILARE

3 COMENTARII

  1. 13 ani pentru crima + înscenarea faptei altei persoane. Într-o țară de oameni sănătoși la cap judecătorii aia trebuiau băgați la bulău 2-3 ani așa de fun! Ce jigodii au ajuns să „împarta” dreptatea ….

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Bistriteanul TV

Sponsorizate

Se fac angajări la Crama Jelna, Clinica Sanovil și Electroplast

Noi locuri de muncă sunt disponibile în Bistrița, la Electroplast care angajează Key Account Manager. Crama...

Amicii Building angajează ingineri constructori și finisori amenajări interioare/exterioare! NOI locuri de muncă, în Bistrița

Noi locuri de muncă sunt disponibile în Bistrița, la AMICII  BUILDING, unde este nevoie de finisori...

Probleme la sistemul de direcţie al mașinii? Beneficiază de oferta MATEROM AUTOMOTIVE Service

Dacă ai probleme la sistemul de direcție al mașinii, e momentul să te bucuri de oferta MATEROM AUTOMOTIVE Service! Prețuri avantajoase: