13.9 C
Bistrița
miercuri, mai 12, 2021

VIDEO – EMOȚIONANT: Lecție de parenting de la o ursoaică!

Instinctul matern e prezent la FIECARE vietate! Câteva imagini surprinse în Munții Călimani oferă o reală lecție de parenting în lumea animală. Ursoaica își lasă unul dintre pui să se descurce SINGUR la greu! Totuși, îl supraveghează de la distanță,  asigurându-se că NU pățește ceva.

Bistrița-Năsăud încă se poate lăuda cu zone NATURALE, în care animalele trăiesc liniștite. O astfel de zonă există și în Munții Călimani, care au oferit unui drumeț un spectacol extraordinar.

O ursoaică a fost surprinsă în timp ce exemplifica… o lecție de parenting. Aceasta urca în munte cu cei trei puiuți ai ei. Unul dintre ei a alunecat pe terenul stâncos, iar acum nu reușea să mai urce spre mama lui.

Riscul să cadă spre drumul forestier era destul de mare:  jos erau oamenii (n.r. – un pericol pentru urși), iar terenul era destul de abrupt. S-a dovedit cam dificil pentru pui să ajungă înapoi la mama lui.

Cu toate acestea, ursoaica nu se aruncă să-și salveze puiul, ci îl supraveghează, îl „ghidează” de sus și urmărește mișcarea oamenilor. Își ține ceilalți doi pui în apropiere, până când, într-un final, și cel de-al treilea li se alătură și își continuă drumul.

Imaginile au devenit virale doar acum, deși au fost făcute în vara lui 2020. Clipul a fost publicat pe pagina de Facebook „Bistrița trezește-te!”.

Munții Călimani sunt cei mai înalți munți vulcanici din România. Fauna și flora din zona gestionată de Ocoalele silvice din zona Tihuța Colibița e extrem de variată, momentele oferite fiind de multe ori amintiri inegalabile. Locul urșilor e în pădure, nu la containare sau în rezervații bine finanțate public. Felicitări personalului silvic din zonă pentru modul în care au înțeles să protejeze natura!!! Vizitați Colibița!!!” – e mesajul ce însoțește video-ul pe grupul de Facebook.

ARTICOLE SIMILARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Bistriteanul TV

Sponsorizate

POP&POP Glass Solutions Bistrița – Profesioniști în amenajări cu sticlă și sisteme de glisare inteligente pentru birouri, locuințe sau terase

Ai în plan amenajări cu sticlă la firmă sau acasă?! Pop&Pop Glass Solutions Bistrița sunt profesioniștii...

Ai nevoie de meniuri pentru cafenea sau restaurant? Creativii de la EMA Grafix îți fac ce model vrei tu, rapid și ieftin!

Meniul e cartea de vizită a oricărui restaurant, cafenea sau a oricărei terase cu dichis! Dacă...

FOTO – NOU de Paște, la Euforia: Aranjamente florale cu licheni stabilizați!

Alege ca sărbătorile acestea pascale să fie pline de culoare! Cu aranjamentele de la Euforia Floral...