11 C
Bistrița
luni, martie 27, 2023

VIDEO – EMOȚIONANT: Lecție de parenting de la o ursoaică!

Instinctul matern e prezent la FIECARE vietate! Câteva imagini surprinse în Munții Călimani oferă o reală lecție de parenting în lumea animală. Ursoaica își lasă unul dintre pui să se descurce SINGUR la greu! Totuși, îl supraveghează de la distanță,  asigurându-se că NU pățește ceva.

Bistrița-Năsăud încă se poate lăuda cu zone NATURALE, în care animalele trăiesc liniștite. O astfel de zonă există și în Munții Călimani, care au oferit unui drumeț un spectacol extraordinar.

O ursoaică a fost surprinsă în timp ce exemplifica… o lecție de parenting. Aceasta urca în munte cu cei trei puiuți ai ei. Unul dintre ei a alunecat pe terenul stâncos, iar acum nu reușea să mai urce spre mama lui.

Riscul să cadă spre drumul forestier era destul de mare:  jos erau oamenii (n.r. – un pericol pentru urși), iar terenul era destul de abrupt. S-a dovedit cam dificil pentru pui să ajungă înapoi la mama lui.

Cu toate acestea, ursoaica nu se aruncă să-și salveze puiul, ci îl supraveghează, îl „ghidează” de sus și urmărește mișcarea oamenilor. Își ține ceilalți doi pui în apropiere, până când, într-un final, și cel de-al treilea li se alătură și își continuă drumul.

Imaginile au devenit virale doar acum, deși au fost făcute în vara lui 2020. Clipul a fost publicat pe pagina de Facebook „Bistrița trezește-te!”.

Munții Călimani sunt cei mai înalți munți vulcanici din România. Fauna și flora din zona gestionată de Ocoalele silvice din zona Tihuța Colibița e extrem de variată, momentele oferite fiind de multe ori amintiri inegalabile. Locul urșilor e în pădure, nu la containare sau în rezervații bine finanțate public. Felicitări personalului silvic din zonă pentru modul în care au înțeles să protejeze natura!!! Vizitați Colibița!!!” – e mesajul ce însoțește video-ul pe grupul de Facebook.

ARTICOLE SIMILARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Bistriteanul TV

Sponsorizate

Mâine se deschide AmaZone Bistrița, primul magazin cu produse resigilate sau lichidări de stoc Amazon, din județ!

Peste 1.000 de produse, cu reduceri de 50 %, îi așteaptă mâine pe bistrițeni la AmaZone...

Un nou magazin ZOO Hobby, în Ștefan cel Mare, lângă Cotidian

Bistrițenii  din partea de sus a orașului au de acum un magazin destinat animăluțelor lor de...

Easy Solution Bistrița – servicii profesionale de curățenie pentru firme și instituții

Lasă grija curățeniei biroului, firmei sau halei pe mâna celor de la Easy Solution: Specializați în...