3.8 C
Bistrița
duminică, aprilie 21, 2024

Trimis în judecată, după ce a obligat o copilă de la Casa de Copii să se prostitueze pe centura Bistriței

O minoră fugită dintr-un centru de plasament a fost „găsită” de un „lover boy”. Bărbatul a cazat-o și apoi a obligat-o să se prostitueze. În timp ce fata era căutată, la nivel național, ea se „ocupa” de clienți, pe centura Bistriței. Bărbatul a fost arestat preventiv, iar ieri s-a decis trimiterea sa în judecată pentru săvârșirea infracțiunilor trafic de minori, proxenetism, act sexual cu un minor și deținere de droguri de risc.

C.Sibianca este o copilă aflată în Centrul pentru Protecția Copilului Beclean, care obișnuiește, periodic, să fugă din centru. De fiecare dată este raportată dispariția la nivel național, și e găsită după o anumită perioadă de timp și readusă în centru.

Anul trecut însă, C.S. nu a fost găsită mai bine de trei luni de zile. În tot acest timp ea se afla… pe centura Bistriței.

Mai exact, a dat peste un bărbat de 36 de ani, care a sedus-o prin metoda Lover Boy și a cazat-o la el. Doar că ulterior, în schimbul „cazării”, a dus-o pe centură unde a obligat-o să se prostitueze, luând toți banii care i-i dădeau clienții.

O minoră și o tânără de 20 de ani, seduse de un lover boy și duse pe centură „la produs”

În cauză s-a reținut faptul că, în cursul anului 2019, a găzduit o  persoană vătămată minoră, în vârstă de 13 ani, fugită dintr-un centrul pentru protecția copilului. Profitând de starea vădită de vulnerabilitate a acesteia, a exploatat-o, racolându-i clienți pentru întreținere de raporturi sexuale, obținând astfel diferite sume de bani, în același timp întreținând la rândul său raporturi sexuale cu aceasta”, se arată în comunicatul DIICOT.

Lucian Adolf Stoica a fost reținut pentru 24 de ore, în data de 4 august 2020, iar în 05 august, procurorii l-au trimis după gratii, fiind plasat în arest preventiv la Penitenciarul Gherla.

Proxenetul a atacat decizia instanței, încercând să iasă din arestul preventiv și solicitând arest la domiciliu sau control judiciar. Apelurile i-au fost respinse de fiecare dată, și măsura arestului preventiv, prelungită.

Ieri, instanța a decis să se înceapă judecarea cazului.

Constată legalitatea sesizării instanţei cu rechizitoriul nr. 38 D/P/2019 al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie-Direcţia de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism-Biroul Teritorial Bistriţa-Năsăud, privind pe inculpatul Stoica Adolf Lucian, poreclit „C”, (…) aflat în prezent în Penitenciarul Gherla,trimis în judecată pentru săvârşirea infracţiunilor de trafic de minori,(…); act sexual cu un minor, (…) proxenetism, (…) şi deţinere de droguri de risc, pentru consum propriu, (…)a administrării probelor şi a efectuării actelor de urmărire penală. Dispune începerea judecăţii cauzei privind pe inculpatul S A L. Cheltuielile judiciare rămân în sarcina statului. Cu drept de contestaţie în termen de 3 zile de la comunicare. Pronunţată în camera de consiliu, azi, 07.10.2020” se arată pe pagina instanței.

Chiar și după acest episod, C.S. a continuat să fugă din Centrul de Copii Beclean, fiind, de fiecare dată, readusă în centru.

Astăzi, copila e în Centru, dar fratele său a fost raportat dispărut ieri.

La data de 07.10.2020, ora 20,45, Poliția Oraș Beclean a fost sesizată de reprezentanții CPC Beclean, cu privire la faptul că, la aceeași dată, orele 15,30, minorul Covaci Adrian Codruț, în timp ce se afla la Școala CSEI din Beclean, unde își desfășura activitățile școlare de dupămasă, a părăsit instituția fără învoire și nu s-a mai întors. Minorul a mai plecat din centru și din școală în repetate rânduri. – Obiecte de îmbrăcăminte: bluză de culoare portocaliu cu negru, pantaloni de trening de culoare neagră, iar în picioare, pantofi sport de culoare negru cu alb” se arată pe pagina Inpectoratului Județean de Poliție.

ARTICOLE SIMILARE

Ultimele Știri

Sponsorizate

Se fac angajări la Crama JELNA, Clinica Sanovil și RCB Electro

Crama JELNA are nevoie de bucătar, ajutor bucătar și personal curățenie. Clinica Sanovil caută fiziokinetoterapeut, economist, asistent medical generalist. Noi locuri de muncă sunt disponibile la ROMBAT, RCB Electro, STEWO Năsăud și Aquabis. 

Se fac angajări la Stewo Năsăud și Supercom! Se caută secretară cu abilități de contabilă și operator în Sânmihaiu de Câmpie

Societate comercială din Sânmihaiu de Câmpie angajează secretară cu abilități de contabilă și operator introducere date. Noi locuri de muncă sunt disponibile la ICPE Bistrița și Restaurant Hotel Coroana. Supercom are nevoie de conducători auto și mecanici, dar și muncitori necalificați. 

Mobilă nouă, fără defecte! Calitate germană, prețuri excelente! Mobilă Outlet Gherla oferă un discount de 10% cititorilor noștri la toate piesele de mobilier! Oferta...

Mobilă Outlet Gherla aduce pe piața din România mobilă nouă, sigilată și de cea mai înaltă calitate, de la furnizori consacrați din Germania. Aici găsiți o gamă variată de mobilier pentru toate încăperile locuinței, la prețuri mult mai mici față de prețul de catalog al furnizorilor.