16.1 C
Bistrița
vineri, iunie 9, 2023

TULBURĂTOR: Povestea emoționantă a unui stâlp de pe Via Transilvanica, dedicat unei voluntare care a plecat la cer

Fiecare dintre stâlpii care îi călăuzesc pe drumeții care iau la pas Via Transilvanica are povestea sa. Una însă este tulburătoare, fiind dedicat de un neamț soției sale care s-a stins după o luptă cu o boală cruntă.

Via Transilvanica unește drumeți, unește autorități și unește voluntari. A fost și cazul lui Tobias și Stephanie, care au descoperit România cu ocazia Camionului de Crăciun, o altă acțiune marca Tășuleasa Social.

Povestea lor de dragoste, presărată cu voluntariat și drumuri dese în România, este redată de Press One. Tobias este paramedic și fotograf, iar Stephanie a studiat psihologia și avea un doctorat în științe sociale.

Cei doi s-au cunoscut în 2008, la Berlin. În ultimii 5 ani, cei doi au venit în România de aproximativ 20 de ori. De fiecare dată i-a adus în țara noastră voluntariatul.

5 ani mai târziu, în 2013, Stephanie a aflat că are un cancer difuz, răspândit în țesut. În aprilie 2019, în urma unei septicemii la plămâni, Stephanie a plecat la cer.

Dragostea sa pentru voluntariat și România a rămas vie și a luat forma unui stâlp de pe Via Transilvanica, proiect care i-a mers la inimă. Acesta este situat în Dosul Zâmbroaiei și a fost cumpărat de amândoi, fiind un simbol al prețuirii lor pentru noua țară care i-a adoptat.

L-au pus în locul care le era drag și unde se plimbaseră de multe ori. Peste drum de piatra de hotar se află o bancă din lemn pe care scrie In Memoriam Stephanie 9.6.81-2.5.19.

Pe piatra de hotar cumpărată de cei doi este stilizată o cârtiță, talismanul nemțoaicei, care, sub forma unei jucării de pluș a însoțit-o din 2013 până la final.

Foto: Pressone.ro

 

 

 

ARTICOLE SIMILARE

Ultimele Știri

Sponsorizate

Rombat angajează inginer testare produse, iar Electroplast are nevoie de operatori cabluri electrice. Noi locuri de muncă, în Bistrița

ROMBAT Bistrița caută inginer testare produse, iar Frasinul SRL angajează inginer CFDP/CCIA/IUDR. Angajatorii din Bistrița au nevoie de informatician, personal curățenie, vânzătoare, conducători auto sau muncitori necalificați. Oferta completă, mai jos: 

Lichidare de stoc la BIASICOM: Orice produs, cu 20% mai ieftin!

Finalul lunii mai vine cu lichidare de stoc la BIASICOM. Îți poți schimba frigiderul, mașina de...

Brutăria Presto caută vânzătoare și personal curățenie. Locuri de muncă, disponibile și la Italtextil Sărata, Aquabis, Amicii Building

Brutăria Presto (lângă Peco Mol Unirea) caută vânzătoare și personal curățenie. Supercom are nevoie de conducători...