17.6 C
Bistrița
luni, aprilie 15, 2024

Bistrițenii învață să facă turism de la brașoveni. Casele bătrânești introduse în circuitul turistic, printre atracții

Zilele trecute, specialiștii și investitorii din turismul bistrițean au participat la un schimb de experiență și bune practici în județul Brașov. Printre atracții s-au numărat case bătrânești tradiționale renovate și introduse în circuitul turistic sau bisericile fortificate reabilitate. Aceștia au mai învățat ce facilități de agrement pot să le ofere, de exemplu, familiilor cu copii.

Specialiștii și investitorii din turismul bistrițean au participat zilele trecute la un schimb de experiență în județul Brașov. Aceștia au putut vedea exemple de păstrare a arhitecturii tradiționale prin renovarea și introducerea în circuitul turistic a caselor bătrânești care își păstrează inclusiv obiectele folosite de proprietarii de acum un secol.

De asemene, au putut vedea cum satele săsești se transformă într-o atracție cu conservarea și punerea în valoare a bisericilor fortificate.

„Facilitățile de agrement, în special a celor pentru familiile cu copii, din cadrul structurilor de cazare și alimentatie publică, constituie un atuu însemnat atât în creșterea numărului de turiști, cât și în creșterea calității turismului, dar și în diminuarea sezonalității din acest domeniu”, precizează Roxana Niculescu, consilier în cadrul Autorității Naționale de Turism.

Bistrițenii au mai avut parte de o degustare de ciocolată artizanală făcută de un producător local și un ghidaj turistic bazat pe povești de viață cotidiană a unui personaj din Brașovul medieval.

Foto: Roxana Niculescu

 

Bianca SARA
Bianca SARA
A absolvit Facultatea de Sociologie și Asistență Socială din cadrul Universității Babeș-Bolyai Cluj-Napoca și are un masterat în Comunicare și Mass-Media, urmat la aceeași facultate. Activează în presă din anul 2011. De-a lungul timpului a colaborat cu mai multe ziare locale și câțiva ani cu o revistă regională de business. Din anul 2013 este corespondent pe Bistrița-Năsăud al ziarului național Adevărul. Colaborarea cu Bistrițeanul.ro a început în anul 2014.

ARTICOLE SIMILARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Sponsorizate

Se fac angajări la Crama JELNA, Clinica Sanovil și RCB Electro

Crama JELNA are nevoie de bucătar, ajutor bucătar și personal curățenie. Clinica Sanovil caută fiziokinetoterapeut, economist, asistent medical generalist. Noi locuri de muncă sunt disponibile la ROMBAT, RCB Electro, STEWO Năsăud și Aquabis. 

Se fac angajări la Stewo Năsăud și Supercom! Se caută secretară cu abilități de contabilă și operator în Sânmihaiu de Câmpie

Societate comercială din Sânmihaiu de Câmpie angajează secretară cu abilități de contabilă și operator introducere date. Noi locuri de muncă sunt disponibile la ICPE Bistrița și Restaurant Hotel Coroana. Supercom are nevoie de conducători auto și mecanici, dar și muncitori necalificați. 

Mobilă nouă, fără defecte! Calitate germană, prețuri excelente! Mobilă Outlet Gherla oferă un discount de 10% cititorilor noștri la toate piesele de mobilier! Oferta...

Mobilă Outlet Gherla aduce pe piața din România mobilă nouă, sigilată și de cea mai înaltă calitate, de la furnizori consacrați din Germania. Aici găsiți o gamă variată de mobilier pentru toate încăperile locuinței, la prețuri mult mai mici față de prețul de catalog al furnizorilor.