-3.2 C
Bistrița
luni, februarie 6, 2023

Bistrițenii învață să facă turism de la brașoveni. Casele bătrânești introduse în circuitul turistic, printre atracții

Zilele trecute, specialiștii și investitorii din turismul bistrițean au participat la un schimb de experiență și bune practici în județul Brașov. Printre atracții s-au numărat case bătrânești tradiționale renovate și introduse în circuitul turistic sau bisericile fortificate reabilitate. Aceștia au mai învățat ce facilități de agrement pot să le ofere, de exemplu, familiilor cu copii.

Specialiștii și investitorii din turismul bistrițean au participat zilele trecute la un schimb de experiență în județul Brașov. Aceștia au putut vedea exemple de păstrare a arhitecturii tradiționale prin renovarea și introducerea în circuitul turistic a caselor bătrânești care își păstrează inclusiv obiectele folosite de proprietarii de acum un secol.

De asemene, au putut vedea cum satele săsești se transformă într-o atracție cu conservarea și punerea în valoare a bisericilor fortificate.

„Facilitățile de agrement, în special a celor pentru familiile cu copii, din cadrul structurilor de cazare și alimentatie publică, constituie un atuu însemnat atât în creșterea numărului de turiști, cât și în creșterea calității turismului, dar și în diminuarea sezonalității din acest domeniu”, precizează Roxana Niculescu, consilier în cadrul Autorității Naționale de Turism.

Bistrițenii au mai avut parte de o degustare de ciocolată artizanală făcută de un producător local și un ghidaj turistic bazat pe povești de viață cotidiană a unui personaj din Brașovul medieval.

Foto: Roxana Niculescu

 

Bianca SARA GAVRILĂ
Bianca SARA GAVRILĂ
A absolvit Facultatea de Sociologie și Asistență Socială din cadrul Universității Babeș-Bolyai Cluj-Napoca și are un masterat în Comunicare și Mass-Media, urmat la aceeași facultate. Activează în presă din anul 2011. De-a lungul timpului a colaborat cu mai multe ziare locale și câțiva ani cu o revistă regională de business. Din anul 2013 este corespondent pe Bistrița-Năsăud al ziarului național Adevărul. Colaborarea cu Bistrițeanul.ro a început în anul 2014.

ARTICOLE SIMILARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Bistriteanul TV

Sponsorizate

Se fac angajări la Crama Jelna, Clinica Sanovil și Electroplast

Noi locuri de muncă sunt disponibile în Bistrița, la Electroplast care angajează Key Account Manager. Crama...

Amicii Building angajează ingineri constructori și finisori amenajări interioare/exterioare! NOI locuri de muncă, în Bistrița

Noi locuri de muncă sunt disponibile în Bistrița, la AMICII  BUILDING, unde este nevoie de finisori...

Probleme la sistemul de direcţie al mașinii? Beneficiază de oferta MATEROM AUTOMOTIVE Service

Dacă ai probleme la sistemul de direcție al mașinii, e momentul să te bucuri de oferta MATEROM AUTOMOTIVE Service! Prețuri avantajoase: