17.9 C
Bistrița
marți, august 9, 2022

Un adolescent de 16 ani de la centrul de plasament din Beclean și-a luat la bătaie educatorii. Totul s-a terminat la…Psihiatrie

Un adolescent de 16 ani cazat la centrul de plasament din Beclean, în urmă cu două zile, și-a luat la bătaie educatorii. Victime i-au căzut o femeie și un bărbat, cel din urmă având nevoie de îngrijiri medicale. Totul s-a terminat la secția de Psihiatrie Infantilă a Spitalului de Copii din Cluj-Napoca.

Incidentul s-a produs în data de 20 octombrie, după-masă. Se pare că adolescentul ar fi apărut în centru în stare de ebrietate și ar fi început să agreseze doi educatori, o femeie și un  bărbat.

Potrivit lui Marius Farcaș, care a relatat pe Facebook cele întâmplate, femeia a rămas fără bluza de pe ea, aceasta fiind ruptă de adolescent. Bărbatul a avut nevoie de îngrijiri medicale, din cauza unor probleme cardiace preexistente.

Totul s-a terminat pentru adolescent la Secția de Psihiatrie Infantilă a Spitalului de Copii din Cluj-Napoca. De asemenea, polițiștii îl cercetează pentru violențe și amenințare.

„Polițiștii au fost sesizați despre faptul că un minor de 16 ani, internat în Centrul de Protecție a Copilului Beclean l-ar fi agresat și amenințat pe un bărbat de 49 de ani, educator în centru. Au fost demarate cercetările în cadrul unui dosar penal de lovire sau alte violențe și amenințare”, a declarat pentru Bistrițeanul.ro, Crina Sîrb, purtător de cuvânt al IPJ BN.

Deocamdată niciunul dintre educatori nu a depus plângere penală împotriva tânărului, deși directorul adjunct al DGASPC Crina Andreica susține că i-a îndrumat pe educatori să facă asta.

„Pe fondul unor neînțelegeri au existat niște discuții între adolescent și educatori și i-a agresat. I-a agresat fizic, i-a lovit. A fost învoit câteva ore, a fost la o petrecere și s-a întors în centru în stare de ebrietate”, a explicat Crina Andreica.

Potrivit acesteia, unul dintre educatori s-a prezentat la Compartimentul Primiri Urgențe a Spitalului Orășenesc Beclean, însă nu a rămas internat.

Tânărul se află în sistemul de protecție de aproximativ 3 ani. Cei din centru nu au mai avut conflicte cu el, însă la școală au mai fost probleme.

 

ARTICOLE SIMILARE

Bistriteanul TV

Sponsorizate

6 sfaturi ca să aveți grijă de o minge de fotbal

Folosită în mod corespunzător, mingea de fotbal poate rezista ani de zile. În mod necorespunzător, s-ar...

Noi locuri de muncă, disponibile la Leoni Bistrița, Crama Veche, Sanovil și Gelateria Aniela

Se fac angajări la LEONI Bistrița! Restaurantul Crama Veche are nevoie de barman și ospătar. Clinica...

Cum să faci profit cu bonusurile tale la pariuri

Bonusurile la pariurile online sunt folosite strategic pentru a încuraja noi jucători să se alăture caselor...