6.8 C
Bistrița
duminică, decembrie 3, 2023

UN an de la primul caz de COVID în Bistrița-Năsăud: Peste 9.000 de infectări și 424 de decese

Viața ni s-a dat peste cap din martie 2020, când coronavirusul și-a făcut simțită prezența și la noi în țară. În Bistrița-Năsăud, primul caz a fost depistat în 17 martie 2020, când un tânăr din Năsăud s-a întors acasă din străinătate…

Primul caz de infectare cu noul coronavirus a apărut în lume în decembrie 2019. Acesta s-a răspândit rapid, în întreaga lume, virusul infectând primul român în 27 februarie 2020. Autoritățile au făcut un plan rapid, luând măsuri drastice, în încercarea de a opri transmiterea virusului, care în luna martie omora deja mii de oameni, la nivel global.

Astfel, în 11 martie 2020, TOATE unitățile școlare, inclusiv creșele, și-au suspendat activitatea.

În 15 martie a fost declarată STARE DE URGENȚĂ pe teritoriul României, măsură ce a fost prelungită ulterior cu încă o lună, până în 15 mai 2020. De atunci, România se află într-o continuă stare de alertă, cu măsuri mai drastice sau mai relaxate, în funcție de dinamica COVID.

În 17 martie 2020, în județul nostru apărea PRIMUL caz de infectare cu noul tip de coronavirus. Era vorba de un tânăr de 32 de ani, care se întorsese în țară, din Italia.

La data respectivă, când testul lui a fost pozitiv, alte 8 teste sosiseră negative și 95 de persoane se aflau în carantină, pe raza județului.

S-a confirmat primul caz de CORONAVIRUS în Bistrița-Năsăud! Bărbatul a venit din Italia

CARANTINA TOTALĂ – a fost instaurată în 26 martie, zi din care, pentru două luni de zile, s-a putut ieși din casă DOAR pe bază de declarație.

CARANTINĂ TOTALĂ de mâine! Se interzice circulația tuturor persoanelor în afara locuinței/gospodăriei, cu anumite excepții:

De la primul caz de COVID din Bistrița-Năsăud, în doar două săptămâni, la Spitalul Județean de Urgență se aflau internați 30 de pacienți cu COVID sau suspecți.

ÎNCEPE: 30 de pacienți cu COVID sau suspecți sunt internați la Spitalul Județean, 4 în Terapie Intensivă

În noaptea de 30 spre 31 martie se înregistra primul deces al unui bistrițean infectat cu coronavirus.  Un bărbat de 77 de ani a fost externat din spital înainte să primească rezultatul testului COVID. Iar pe când rezultatul a sosit – POZITIV – bărbatul deja decedase.

VIDEO: Gabriel Lazany despre decesul pacientului infectat cu COVID-19 – „Parcă e o glumă proastă”

Apoi, a început „nebunia” întâlnirilor religioase din Reteag și Uriu, care a dus la un nou val de infectări și de decese.

În 7 mai 2020, a fost cea mai neagră zi, 75 de bistrițeni infectați cu COVID fiind internați în spital.

Primul record sumbru – trei decese într-o zi – a fost înregistrat în 17 iunie 2020.

Record sumbru: Trei decese ale unor persoane depistate cu COVID 19, într-o zi! Unul dintre cazuri – beneficiar al centrului de la Maieru

Cea mai neagră perioadă a fost în luna noiembrie, când zeci de bistrițeni infectați cu COVID au decedat.

Tot în luna noiembrie, mai exact în 19 noiembrie 2020, Bistrița intra în carantină, pentru două săptămâni.

În 31 decembrie 2020, se întrevedea prima „rază de speranță”. Se administra prima doză de vaccin anti COVID la nivelul județului nostru.

Cazurile de infectare au scăzut simțitor în perioada imediat următoare, iar în luna februarie, timp de 10 zile, NU s-a raportat NICIUN deces.

Apoi, cazurile au început din nou să se înmulțească.

Ieri, 16 martie 2021, situația COVID la nivelul județului nostru arăta așa:

  • 9.354 cazuri confirmate de CoVid-19;
  • 427 cazuri active (dintre care 98 izolați în spital)
  • 424 decese;
  • 798 persoane în carantină;
  • 24.718 doze vaccinuri aduse până în prezent, 22.074 doze administrate;
  • Total persoane vaccinate cu rapel: 6.024

ARTICOLE SIMILARE

Ultimele Știri

Sponsorizate

LEONI Bistrița: Anunț solicitare Autorizație mediu

SC LEONI WIRING SYSTEMS RO SRL anunță publicul interesat asupra depunerii solicitării de obținere a Autorizației de mediu pentru funcționarea FABRICĂ DE PRODUCȚIE DE ECHIPAMENTE ELECTRICE ȘI ELECTRONICE...

Se fac angajări la Masterfoam, Arena by Casa EMA și Clinica Sanovil

Masterfoam angajează operatori producție, tehnicieni mentenanță și magazineri. Restaurantul Arena by Casa EMA caută ospătar, barman și ajutor bucătar. Clinica Sanovil are nevoie de farmacist, specialist marketing & comunicare, infirmieră part-time. Oferta completă – mai jos:

IANA OPTIC: De Crăciun fă-ți cadou o pereche de ochelari cu cristale Swarovski ! Sau fă-i cadou cuiva drag un voucher

La Iana Optic vă așteaptă deja surprize de sărbătoare pentru cei dragi. Ai acum ocazia să-ți faci cadou o pereche nouă de ochelari (cu cristale Swarovski, ca să fie răsfățul complet) sau poți să faci cuiva drag un cadou prețios.