-10.4 C
Bistrița
joi, februarie 9, 2023

Un beneficiar al pensiei speciale din Bistrița-Năsăud reacționează: Impozitarea suplimentară a pensiilor speciale încalcă Constituția

Fostul președinte al Curții Constituționale Augustin Zegrean, beneficiar de pensie specială, reacționează la decizia deputaților de a „taxa” pensiile speciale mari cu până la 85% și spune că „impozitarea suplimentară a pensiilor speciale încalcă Constituția”.

Miercuri, deputații au adoptat un proiect de lege care prevede impozitarea pensiilor speciale cu până la 85%. Mai exact, pensiile cuprinse între 2.000 și 7.000 de lei vor fi impozitate cu 10%, iar cele care trec de 7.000 de lei – cu 85%. Dacă proiectul nu va fi contestat la Curtea Constituțională, legea va merge spre promulgare.

Fostul președinte al Curții Constituționale Augustin Zegrean susține că prin impozitarea suplimentară a pensiilor speciale este încălcată Constituția, care vorbește despre „justa așezare a sarcinilor fiscale”.

„Eu sunt beneficiar al unei pensii de serviciu, dar voi vorbi din punct de vedere al Constituției. Există o cotă unică de impozitare, de 16%, și atunci cum poti justifica faptul că unora le aplici impozit de 16%, iar altora de 85%? (…) În România există salarii de 20.000 de lei, chiar salarii de 10.000 de euro, dar despre impozitarea suplimentară a acestora nu vorbește nimeni. Numai chiaburii și pensionarii trebuie stârpiți”, a declarat Augustin Zegrean pentru Hotnews.ro.

După ce s-a pensionat și a plecat de la Curtea Constituțională, Augustin Zegrean s-a retras la Bistrița, unde și-a deschis un birou de avocatură. Acesta încasează lunar o pensie de serviciu și una specială de parlamentar. La acestea se adaugă veniturile din avocatură.

ARTICOLE SIMILARE

Bistriteanul TV

Sponsorizate

Clinica Sanovil caută economist, Electroplast angajează Key Account Manager, Rombat are nevoie de operatori producție

Electroplast angajează Key Account Manager, iar Crama Jelna are nevoie de recepționer SPA, ospătar și personal curățenie. Clinica Sanovil caută un economist priceput, Rombat - operatori producție...

Se fac angajări la Crama Jelna, Clinica Sanovil și Electroplast

Noi locuri de muncă sunt disponibile în Bistrița, la Electroplast care angajează Key Account Manager. Crama...

Amicii Building angajează ingineri constructori și finisori amenajări interioare/exterioare! NOI locuri de muncă, în Bistrița

Noi locuri de muncă sunt disponibile în Bistrița, la AMICII  BUILDING, unde este nevoie de finisori...