4.6 C
Bistrița
sâmbătă, decembrie 3, 2022

Se pot depune cereri dacă doriți să vă trimiteți copiii la grădiniță pe timp de vară!

Guvernul a stabilit că se pot deschide creșele, grădinițele sau afterschool-urile. Decizia e lăsată la latitudinea autorităților locale. Părinții care doresc să-și trimită copiii, pe timpul vacanței, pot depunde cereri. UNDE și PÂNĂ CÂND:

Odată cu noul val de relaxare a măsurilor impuse de pandemia de coronavirus, autoritățile au anunțat posibilitatea de deschidere a creșelor, grădinițelor și after-school-urilor.

Totuși, decizia finală aparține autorităților locale. Primul pas aparține părinților.

”Părinții pot depune, până vineri inclusiv, cereri prin care să anunțe că doresc să își trimită copiii la grădinițe. E vorba de copiii care au frecventat grădinița anul trecut școlar. Deci nu cei ce urmează să fie înscriși la grădinițe. Cererile se depun la unitățile de învățământ pe care copiii le frecventau. Unitățile de învățământ le depun la Inspectorat, vineri, până în ora 14.00. Noi le centralizăm și transmitem administrației locale” a explicat, pentru Bistrițeanul.ro, inspectorul școlar în cadrul învățământului preșcolar, Corina Clapou.

Solicitările părinților trebuie să conțină numele și prenumele preșscolarului, CNP-ul, grădinița pe care a frecventat-o și grupa.

Autoritățile locale vor analiza solicitările și vor stabili dacă se vor deschide aceste unități de învățământ și de când, exact.

Totuși, s-ar părea că măsurile impuse, în caz de deschidere a acestor ”ajutoare pentru părinți”, sunt extrem de greu de pus în practică. Pentru a face totul ca la carte, ar fi nevoie de mai mult personal, în special personal auxiliar.

Dar decizia finală aparține autorităților locale. Ele vor decide dacă vor deschide sau nu, și în ce condiții. Probabil în prima parte a săptămânii viitoare se va comunica decizia finală” a concluzionat Crina Clapou.

Pentru creșe, părinții care doresc să-și ducă micuții înapoi la creșă, pot trimite solicitare pe adresa primăriei [email protected] sau prin apel telefonic la unul din numerele 0263-224706, 0263-223923, 0263-224508.

Foto – Arhivă

 

ARTICOLE SIMILARE

Bistriteanul TV

Sponsorizate

BETAK angajează agent vânzări și gestionar, Cibela are nevoie de personal pentru curățenie

Se fac angajări la Cibela, Betak și Italtextil Sărata, care are nevoie de secretar administrativ, dar...

Dă personalitate casei tale, cu perdelele ArYaS. Cel mai nou showroom din oraș asigură inclusiv măsurătorile și montarea

Dacă ochii sunt oglinda sufletului, cu siguranță ferestrele sunt oglinda casei. Un motiv în plus ca...

MATEROM Automotive Bistrița: Treci prin iarnă fără griji!

Venirea iernii este o certitudine, așa că asigură-te că autoturismul tău este pregătit. Verifică-i frânele, farurile...