26.7 C
Bistrița
luni, iunie 27, 2022

Un fost membru al USR a chemat partidul în judecată, după ce a fost suspendat anul trecut

Un fost membru al USR BN a chemat formațiunea politică în judecată. Se pare că acesta a fost suspendat anul trecut, la final de vară. Ovidiu Ivan spune că suspendarea ar fi venit după ce ar fi încercat să blocheze candidați cu probleme de integritate.

Într-o postare pe Facebook, Ovidiu Ivan povestește că a depus mai multe cereri de chemare în judecată împotriva USR BN și a conducerii filialei locale.

Cererile au fost înregistrate la Tribunalul Bistrița-Năsăud în perioada mai-iunie.

Se pare că totul ar fi început în anul electoral 2020, după cum povestește Ovidiu Ivan în aceeași postare.

„Am fost suspendat prima dată în lipsă în august 2020, după ce am încercat blocarea prin mijloace statutare a unor candidați cu probleme de integritate și după ce mi-am exprimat intenția de a candida.

A fost o luptă continuă pentru păstrarea unor principii și apărarea democrației interne. Dar și o muncă continuă de opoziție, alături de echipa de la biroul parlamentar al Cristinei Iurișniți și mai multe filiale care au obținut rezultate bune la locale.

Apoi alături de un grup din USR am sprijinit echipa din jurul lui Sas la parlamentare. Am scris personal contestația care a dus la răsturnarea rezultatului în alegeri. Am obținut alături de o echipă mică un loc de parlamentar în condiții foarte grele, sub boicotul total al partidului. Prin martie am aflat că e posibil să fi fost exclus de grupul Stan-Toth (n.r. viceprimarul Călin Stan și subprefectul Attila-Lorand Toth) de vreo 4 luni deja”, povestește Ovidiu Ivan.

Ovidiu Ivan îl acuză pe viceprimarul Călin Stan de fals, dar și că și-ar fi suspendat fostul contracandidat de la alegeri.

Atacat este și subprefectul Attila-Lorand Toth: „Nu știu cum un subprefect poate merge la muncă știind că o femeie a câștigat votul intern și l-au pus alții cu mâna”.

Viceprimarul Călin Stan nu a putut fi contactat pentru a comenta acuzațiile care i se aduc. Subprefectul Attila-Lorand Toth a spus că concursul pentru funcția de subprefect a fost corect și transparent.

„Eu nu vreau să comentez. Este liber să scrie pe pagina sa de Facebook ce dorește. Sunt drepturile lui, până nu se soluționează cauzele (n.r. înregistrate la Tribunalul Bistrița-Năsăud) nu putem comenta”, a spus Attila Lorand Toth.

Acesta a mai confirmat faptul că Ovidiu Ivan a fost suspendat din USR.

Sursa @ Ovidiu Ivan

Bianca SARA GAVRILĂ
A absolvit Facultatea de Sociologie și Asistență Socială din cadrul Universității Babeș-Bolyai Cluj-Napoca și are un masterat în Comunicare și Mass-Media, urmat la aceeași facultate. Activează în presă din anul 2011. De-a lungul timpului a colaborat cu mai multe ziare locale și câțiva ani cu o revistă regională de business. Din anul 2013 este corespondent pe Bistrița-Năsăud al ziarului național Adevărul. Colaborarea cu Bistrițeanul.ro a început în anul 2014.

ARTICOLE SIMILARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Bistriteanul TV

Sponsorizate

FILEXPO oferă spații de expoziție de închiriat în curtea interioară! Au și spații generoase interioare pentru închiriat

Firmele care vor să-și facă produsele mai vizibile și să aibă parte totodată de un spațiu...

Ce să faceți dacă aspiratorul nu mai trage praful și murdăria cum o făcea odată

Dacă aspiratorul dvs. și-a pierdut aspirația, nu mai ridică murdăria sau a încetat complet să mai...

Avantajele garajelor prefabricate

Când se gândesc la un garaj, majoritatea oamenilor își imaginează o structură veche, amplasată în spatele...