-0.5 C
Bistrița
sâmbătă, decembrie 9, 2023

Un năsăudean care trăiește exclusiv din Poker de ani buni a câștigat cel mai important turneu de șah din țară

Vasile Strugari, un năsăudean de 32 de ani a câștigat weekendul acesta cel mai important turneu de șah din țară, la secțiunea Open. Acesta s-a „bătut” cu 92 de participanți din țară și din Europa. Culmea, Vasile Strugari este cunoscut pentru măiestria sa la poker, din care se întreține de ani buni.

Weekendul acesta, trofeul de la Open Târgu Mureș 2022, cea mai importantă competiție de șah din țară a ajuns la Năsăud. Câștigătorul a fost Vasile Strugari, un năsăudean de 32 de ani, care a luat marele premiu la secțiunea Open.

„Un turneu extraordinar pentru mine. După 7 zile de concurs, plecând la start ca favorit 19 din 93 de participanți, în final am reușit să câștig Open Târgu Mureș 2022”, nota Vasile Strugari pe pagina sa personală de Facebook.

Festivalul Internațional de Șah s-a desfășurat în perioada 4-11 iunie, la Sala Polivalentă a Universității de Medicină, Farmacie, Științe și Tehnologie „George Emil Palade” din Târgu Mureș. Acesta a fost împărțit în două turnee: Turneul A (Grand Prix România 2022) și Turneul B (Open Târgu Mureș).

Competițiile au reunit la Târgu Mureș jucători de șah din Germania, Ucraina, Moldova, Bulgaria, Israel, Italia, Ungaria, Spania sau Anglia.

Vasile Strugari este cunoscut ca jucător de poker, din care se întreține și face bani de ani buni. Acesta joacă poker prin toată Europa de mai bine de un deceniu. Năsăudeanul petrece 5-6 luni pe an din diverse țări din Europa, unde joacă poker și câte 7-8 ore pe zi.

Și-a descoperit pasiunea și priceperea la poker pe când avea 18 ani și l-a ajutat șahul, pe care l-a practicat destul de serios în copilărie.

„Practicând șahul, de multe ori stăteam mult față în față cu alt jucător. Astfel îi urmăream reacțiile după fiecare mutare, așa am prins experiență să îmi dau seama cum vede jucătorul advers fiecare mutare sau decizie de-a mea sau cum o interpretează el. Apoi, șahul te învață că trebuie să ai răbdare, îți dezvoltă logica și puterea de calcul, lucruri esențiale și la poker”, spunea năsăudeanul în 2016.

Foto: Vasile Strugari Facebook

 

Bianca SARA
Bianca SARA
A absolvit Facultatea de Sociologie și Asistență Socială din cadrul Universității Babeș-Bolyai Cluj-Napoca și are un masterat în Comunicare și Mass-Media, urmat la aceeași facultate. Activează în presă din anul 2011. De-a lungul timpului a colaborat cu mai multe ziare locale și câțiva ani cu o revistă regională de business. Din anul 2013 este corespondent pe Bistrița-Năsăud al ziarului național Adevărul. Colaborarea cu Bistrițeanul.ro a început în anul 2014.

ARTICOLE SIMILARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Sponsorizate

Anunț începere proiect de investiții pentru retehnologizarea societății

SC FLORĂRIILE PĂPĂDIE S.R.L anunță începerea activităților proiectului „PROIECT DE INVESTITII PENTRU RETEHNOLOGIZAREA SOCIETATII”, Cod SMIS 161978, finanțat în cadru POC - Programul Operațional Competitivitate 2014-2020...

Scurt ghid turistic pentru cei care vor să viziteze Macao

Macao mai este cunoscut și ca „Vegas-ul Chinei” grație multitudinii de cazinouri de top prezente în acest oraș. El este însă și o destinație turistică ideală dacă vrei să petreci un weekend sau chiar mai mult într-un oraș asiatic extrem de dezvoltat.

Stewo Plast Năsăud caută personal curățenie, Orange angajează manager. NOI locuri de muncă, în Bistrița

Stewo Plast Năsăud caută personal curățenie. Se oferă salariu atractiv, transport asigurat, bonuri de masă de 30 lei/zi lucrătoare. Restaurantul Arena by Casa EMA caută ospătar, barman și ajutor bucătar. Clinica Sanovil are nevoie de specialist marketing & comunicare și infirmieră part-time.