16.1 C
Bistrița
vineri, iunie 9, 2023

UNDE ne adăpostim în caz de catastrofă sau dacă bate războiul la ușă!? Printre gunoaie, murături și biciclete…

Aproape 60 de adăposturi de protecție civilă figurează doar în Bistrița. Alte 8 în celelalte orașe din județ. Potrivit legislației, acestea pot fi utilizate cu alte destinații, însă trebuie să fie eliberate în situațiile de urgență în maxim 24 de ore, altfel…ne adăpostim printre murături, biciclete și televizoare stricate.

66 de adăposturi de protecție civilă figurează în Bistrița-Năsăud. 58 dintre ele sunt situate în Bistrița, două Beclean, trei în Năsăud și alte trei în Sângeorz-Băi. Acestea urmează să fie folosite de populație în cazuri extreme de război, atac aerian, chimic, biologic sau nuclear.

În 2019, Bistrițeanul.ro nota că municipiul Bistrița are 18 astfel de locații, majoritatea fiind situate în zona Subcetate. Asta pentru că acolo sunt blocuri noi, iar legislația în domeniu obligă constructorii să amenajeze astfel de adăposturi la toate clădirile noi. Se pare că în ultimii ani numărul locațiilor încadrate ca „adăposturi de protecție civilă” s-a triplat.

Majoritatea adăposturilor sunt folosite ca spații de depozitare. În caz de urgență, cei care le folosesc au la dispoziție 24 de ore să le golească de murături, biciclete, sau aparatură stricată. Multe dintre ele n-au fost curățate și au fost transformate în coșuri de gunoi. De asemenea, au fost situații în care accesul la aceste spații a fost pur și simplu restricționat cu lacăte sau uși zidite.

Dacă  nu vom avea 24 de ore la dispoziție, pentru ca aceste spații să fie golite, ne voi adăposti printre murături și biciclete…

Lista cu adăposturile de protecție civilă din județ:

 

ARTICOLE SIMILARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Sponsorizate

Rombat angajează inginer testare produse, iar Electroplast are nevoie de operatori cabluri electrice. Noi locuri de muncă, în Bistrița

ROMBAT Bistrița caută inginer testare produse, iar Frasinul SRL angajează inginer CFDP/CCIA/IUDR. Angajatorii din Bistrița au nevoie de informatician, personal curățenie, vânzătoare, conducători auto sau muncitori necalificați. Oferta completă, mai jos: 

Lichidare de stoc la BIASICOM: Orice produs, cu 20% mai ieftin!

Finalul lunii mai vine cu lichidare de stoc la BIASICOM. Îți poți schimba frigiderul, mașina de...

Brutăria Presto caută vânzătoare și personal curățenie. Locuri de muncă, disponibile și la Italtextil Sărata, Aquabis, Amicii Building

Brutăria Presto (lângă Peco Mol Unirea) caută vânzătoare și personal curățenie. Supercom are nevoie de conducători...