-5.9 C
Bistrița
marți, ianuarie 18, 2022

Unitatea de Primiri Urgențe a Spitalului Județean va avea două CT-uri funcționale

În noua Unitate de Primiri Urgențe a Spitalului Județean de Urgență Bistrița vor funcționa două CT-uri (Computer Tomograf), investigațiile paraclinice având posibilitatea să fie făcute încă din UPU.

Computerul tomograf (CT) este un aparat care servește la producerea unor imagini, utilizând razele X. Aceste imagini sunt utilizate pentru stabilirea diagnosticului care va conduce la o eficacitate maximă a tratamentului prescris de medicul dumneavoastră.

Față de tomografiile convenționale, imaginile din corp sunt prelucrate, obținând reconstrucții în toate cele trei planuri. Imaginile obținute în urma trecerii acestora prin computer sunt vizualizate pe un ecran și reproduse pe hârtie și suport magnetic.

Avantajele computer tomografiei

  • Durata scurtă de scanare, între 7 și 12 secunde – prima intenție în patologia traumatică (vizualizează cel mai bine leziunile hemoragice acute și leziunile osoase)
  • Pentru investigațiile standard, costurile metodei sunt mai mici comparativ cu examinarea RMN

„În curând în UPU vor fi funcționale 2 CT-uri, astfel încât pacienții non-Covid și cei Covid vor putea avea acces simultan la investigațiile paraclinice efectuate cu CT”, a anunțat Gabriel Lazany, managerul SJUB.

ARTICOLE SIMILARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Bistriteanul TV

Sponsorizate

Se fac angajări la Transmixt Bistrița, Sanovil, Leoni și BistriVET

Se fac angajări la Transmixt Bistrița, Sanovil și IMP România (fosta fabrică Netex). Leoni are nevoie de 200 de muncitori, ingineri și magazioner. Locuri de muncă - disponibile și la Clinica Sanovil, BistriVET, Betak...

Anime-uri cu tema de jocuri de noroc pe care trebuie să le urmărești

Anime-ul este una dintre cele mai populare forme de divertisment și se estimează că 3,5% din...

La MedTOTAL beneficiezi de cel mai mic preț, la testele rapide Covid-19

La Policlinica MedTotal, specialiștii în sănătate te ajută să te testezi rapid și la cel mai...