1.3 C
Bistrița
joi, decembrie 7, 2023

Unitatea de Primiri Urgențe a Spitalului Județean va avea două CT-uri funcționale

În noua Unitate de Primiri Urgențe a Spitalului Județean de Urgență Bistrița vor funcționa două CT-uri (Computer Tomograf), investigațiile paraclinice având posibilitatea să fie făcute încă din UPU.

Computerul tomograf (CT) este un aparat care servește la producerea unor imagini, utilizând razele X. Aceste imagini sunt utilizate pentru stabilirea diagnosticului care va conduce la o eficacitate maximă a tratamentului prescris de medicul dumneavoastră.

Față de tomografiile convenționale, imaginile din corp sunt prelucrate, obținând reconstrucții în toate cele trei planuri. Imaginile obținute în urma trecerii acestora prin computer sunt vizualizate pe un ecran și reproduse pe hârtie și suport magnetic.

Avantajele computer tomografiei

  • Durata scurtă de scanare, între 7 și 12 secunde – prima intenție în patologia traumatică (vizualizează cel mai bine leziunile hemoragice acute și leziunile osoase)
  • Pentru investigațiile standard, costurile metodei sunt mai mici comparativ cu examinarea RMN

„În curând în UPU vor fi funcționale 2 CT-uri, astfel încât pacienții non-Covid și cei Covid vor putea avea acces simultan la investigațiile paraclinice efectuate cu CT”, a anunțat Gabriel Lazany, managerul SJUB.

ARTICOLE SIMILARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Sponsorizate

Scurt ghid turistic pentru cei care vor să viziteze Macao

Macao mai este cunoscut și ca „Vegas-ul Chinei” grație multitudinii de cazinouri de top prezente în acest oraș. El este însă și o destinație turistică ideală dacă vrei să petreci un weekend sau chiar mai mult într-un oraș asiatic extrem de dezvoltat.

Stewo Plast Năsăud caută personal curățenie, Orange angajează manager. NOI locuri de muncă, în Bistrița

Stewo Plast Năsăud caută personal curățenie. Se oferă salariu atractiv, transport asigurat, bonuri de masă de 30 lei/zi lucrătoare. Restaurantul Arena by Casa EMA caută ospătar, barman și ajutor bucătar. Clinica Sanovil are nevoie de specialist marketing & comunicare și infirmieră part-time.

LEONI Bistrița: Anunț solicitare Autorizație mediu

SC LEONI WIRING SYSTEMS RO SRL anunță publicul interesat asupra depunerii solicitării de obținere a Autorizației de mediu pentru funcționarea FABRICĂ DE PRODUCȚIE DE ECHIPAMENTE ELECTRICE ȘI ELECTRONICE...