19.1 C
Bistrița
sâmbătă, iulie 13, 2024

Unitatea de Primiri Urgențe a Spitalului Județean va avea două CT-uri funcționale

În noua Unitate de Primiri Urgențe a Spitalului Județean de Urgență Bistrița vor funcționa două CT-uri (Computer Tomograf), investigațiile paraclinice având posibilitatea să fie făcute încă din UPU.

Computerul tomograf (CT) este un aparat care servește la producerea unor imagini, utilizând razele X. Aceste imagini sunt utilizate pentru stabilirea diagnosticului care va conduce la o eficacitate maximă a tratamentului prescris de medicul dumneavoastră.

Față de tomografiile convenționale, imaginile din corp sunt prelucrate, obținând reconstrucții în toate cele trei planuri. Imaginile obținute în urma trecerii acestora prin computer sunt vizualizate pe un ecran și reproduse pe hârtie și suport magnetic.

Avantajele computer tomografiei

  • Durata scurtă de scanare, între 7 și 12 secunde – prima intenție în patologia traumatică (vizualizează cel mai bine leziunile hemoragice acute și leziunile osoase)
  • Pentru investigațiile standard, costurile metodei sunt mai mici comparativ cu examinarea RMN

„În curând în UPU vor fi funcționale 2 CT-uri, astfel încât pacienții non-Covid și cei Covid vor putea avea acces simultan la investigațiile paraclinice efectuate cu CT”, a anunțat Gabriel Lazany, managerul SJUB.

ARTICOLE SIMILARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Sponsorizate

MATEROM AUTOMOTIVE: Cele mai îndrăgite modele Škoda au acum un avantaj client de până la 3.050 Euro!

Grăbește-te și profită acum de aceste REDUCERI WOW! Škoda Kodiaq 2024 Selection - Lux și Putere Experimentează luxul...

DELICE PAN angajează șofer categoria B. Noi locuri de muncă, la Coroana Grand Hotel, Centrul Micul Prinț, Stewo Năsăud sau Coroana

Echipa Delice Pan are nevoie de un șofer pentru distribuție pâine, iar Tricorama caută operator utilaje personalizare. Centrul Micul Prinț angajează terapeuți pentru copii și tineri cu autism. NOI locuri de muncă sunt disponibile la Crama Jelna, Restaurant Coroana, Aquabis sau STEWO  PLAST Năsăud:

MATEROM AUTOMOTIVE: Bucură-te de Asistența în caz de pană și avarie, de la Mercedes-Benz

Soluția pentru mobilitate Mobilo Cu Mobilo, ajungi la destinație. Cu Mobilo, ajungi la destinație. Soluția de mobilitate Mobilo...