25.9 C
Bistrița
marți, iulie 16, 2024

Două persoane amendate cu 2.800 de lei pentru continuarea campaniei electorale. UPDATE: Alte două persoane s-au ales cu dosare penale

Astăzi, până la ora 11:00, au fost semnalate 3 incidente sau fapte ilegale în context electoral. Dintre acestea, două nu s-au confirmat, iar în celălalt caz au fost aplicate două sancțiuni contravenționale în cuantum de 2.800 de lei pentru continuarea campaniei electorale – anunță IPJ BN.

Informare ora 17:00

Astăzi, 9 iunie, un consilier local al unui partid politic a depus o sesizare cu privire la faptul că, la o secție de votare, locțiitorul vicepreședintelui secției de votare ar fi dat în decursul acestei zile, către 2 persoane diferite, câte 2 buletine de vot pentru alegerea primarului.

A fost suspendat procesul electoral pentru numărarea buletinelor de vot și pentru a se putea stabili dacă buletinele de vot au fost introduse în urna sau nu, iar ulterior a fost reluat procesul de votare la secție. S-a întocmit dosar penal pentru infracțiunea de fraudă la vot„, explică reprezentanții IPJ BN.

Informare ora 15:00

Astăzi, până la ora 15:00, au fost semnalate 8 incidente sau fapte ilegale în context electoral, angajații MAI intervenind operativ în cazul fiecărei sesizări, luând măsurile prevăzute de lege atunci când a fost cazul. Dintre acestea, 5 incidente nu s-au confirmat.

Au fost aplicate 3 sancțiuni contravenționale în cuantum de 3800 de lei”, conform IPJ BN.

Totodată, au fost întocmite 2 dosare penale pentru posibile infracțiuni.

Informare ora 11:00

La nivelul judeţului Bistrița-Năsăud, procesul de votare a început fără producerea unor incidente deosebite.

Până la acest moment, nu au fost sesizate incidente de natură a afecta desfășurarea votului.

17 persoane private de libertate, care în prezent sunt încarcerate în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă al Inspectoratului de Poliție Județean Bistrița-Năsăud, cu drept de vot, au solicitat exercitarea dreptului la vot prin intermediul urnei mobile.

Astăzi, până la ora 11:00, au fost semnalate 3 incidente sau fapte ilegale în context electoral, toate fiind verificate cu celeritate. Dintre acestea, două nu s-au confirmat, iar în celălalt caz au fost aplicate două sancțiuni contravenționale în cuantum de 2.800 de lei pentru continuarea campaniei electorale”, informează IPJ BN.

Sesizările au vizat, în principal, continuarea propagandei electorale și posibile fapte de corupere a alegătorilor.

Toate structurile teritoriale ale Ministerului Afacerilor Interne desfășoară activități, în sistem integrat, pentru a asigura exercitarea dreptului la vot în condiții de siguranță și pentru a verifica și sancționa cu celeritate orice semnalare de incident sau încălcare a normelor legale, cu respectarea principiilor care guvernează conduita profesională: legalitate, echidistanță, imparțialitate, disponibilitate și cu prioritatea interesului public”, mai spune sursa citată.

 

 

ARTICOLE SIMILARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Sponsorizate

SUPER PREȚ la noul SUV urban MG ZS, la RUBIN Bistrița: 16.950 Euro – TVA inclus

Ofertă specială, la reprezentanța Rubin Bistrița! Aici ai la dispoziție noul SUV urban MG ZS la un preț fără concurență: 16.950 Euro, TVA inclus.

Clinica Sanovil caută asistent medical generalist, reprezentant medical, fiziokinetoterapeut și infirmieră: Noi locuri de muncă, în Bistrița și Năsăud

Clinica Sanovil angajează asistent medical generalist, reprezentant medical, fiziokinetoterapeut și infirmieră! Delice Pan caută șofer pentru distribuție pâine. Coroana Grand Hotel angajează paznic iar Centrul Micul Prinț caută terapeuți pentru copii și tineri cu autism. NOI locuri de muncă sunt disponibile în Bistrița și Năsăud:

MATEROM AUTOMOTIVE: Piesele de origine Mercedes-Benz oferă calitate superioară, siguranță și fiabilitate, fiind testate după standarde stricte

Alege Piese de origine Mercedes-Benz de calitate, direct de la sursă – sigure, durabile şi economice. Pentru a garanta că automobilul tău Mercedes-Benz va rămâne întotdeauna un Mercedes original.