19.8 C
Bistrița
duminică, iunie 4, 2023

Tiberiu Tudor, șeful UPU-SMURD: Sfaturi pentru a evita Urgențele. „După post, tranziția spre mâncatul normal trebuie să fie lentă”

Dr. Tiberiu Tudor, șeful UPU-SMURD, a vorbit la Medicină pe limba ta despre cum ar trebui să ne comportăm de Paști pentru a evita o eventuală vizită la urgențe. Potrivit acestuia, trebuie să fim cumpătați, iar dacă am postit, tranziția spre mâncatul normal trebuie să fie lentă.

Cum facem să ne ferim de Unitatea de Primiri Urgențe de Paște și totuși să gustăm toate bunătățile pregătite special pentru aceste zile? Dr. Tiberiu Tudor, șeful UPU-SMURD a Spitalului Clinic Județean de Urgență Bistrița vine cu câteva sfaturi menite să ne ajute să nu ajunge la Urgențe zilele acestea:

„Avem aceeași recomandare ca și anii trecuți, să fie totul cumpătat, în familie. După post tranziția spre mâncat normal să fie o tranziție lentă. Să consume câte puțin și nu dintr-o dată toate alimentele. Dacă vor consuma după o perioadă lungă de pauză carne grasă combinată cu alcool sunt la risc de patologie digestivă și pot să ajungă la urgență”, a explicat dr. Tiberiu Tudor la Medicină pe Limba Ta.

Acesta le recomandă bolnavilor cronici – care se știu cu afecțiuni ce le-ar putea da bătăi de cap – să încerce să își rezolve problemele înainte de sărbători. Pentru că zilele acestea, singurii doctori pe care îi mai găsesc sunt cei de la Urgențe.

Totodată, bistrițenii mai pot apela și la centrul de permanență din Subcetate, dacă problemele de sănătate nu sunt grave și nu reprezintă o urgență.

Emisiunea la care a fost prezent dr. Tiberiu Tudor, șeful UPU-SMURD, o puteți urmări mai jos:

 

 

Bianca SARA
Bianca SARA
A absolvit Facultatea de Sociologie și Asistență Socială din cadrul Universității Babeș-Bolyai Cluj-Napoca și are un masterat în Comunicare și Mass-Media, urmat la aceeași facultate. Activează în presă din anul 2011. De-a lungul timpului a colaborat cu mai multe ziare locale și câțiva ani cu o revistă regională de business. Din anul 2013 este corespondent pe Bistrița-Năsăud al ziarului național Adevărul. Colaborarea cu Bistrițeanul.ro a început în anul 2014.

ARTICOLE SIMILARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Sponsorizate

Lichidare de stoc la BIASICOM: Orice produs, cu 20% mai ieftin!

Finalul lunii mai vine cu lichidare de stoc la BIASICOM. Îți poți schimba frigiderul, mașina de...

Brutăria Presto caută vânzătoare și personal curățenie. Locuri de muncă, disponibile și la Italtextil Sărata, Aquabis, Amicii Building

Brutăria Presto (lângă Peco Mol Unirea) caută vânzătoare și personal curățenie. Supercom are nevoie de conducători...

Balkan International Wine Competition, pentru prima dată în România! Cină de gală, alături de cei mai buni maeștri ai vinului din Europa

La început de iunie, spectaculosul castel Teleki de la Posmuș devine „capitala” europeană a vinului. Balkan...