3.8 C
Bistrița
duminică, aprilie 21, 2024

Tiberiu Tudor, șeful UPU-SMURD: Sfaturi pentru a evita Urgențele. „După post, tranziția spre mâncatul normal trebuie să fie lentă”

Dr. Tiberiu Tudor, șeful UPU-SMURD, a vorbit la Medicină pe limba ta despre cum ar trebui să ne comportăm de Paști pentru a evita o eventuală vizită la urgențe. Potrivit acestuia, trebuie să fim cumpătați, iar dacă am postit, tranziția spre mâncatul normal trebuie să fie lentă.

Cum facem să ne ferim de Unitatea de Primiri Urgențe de Paște și totuși să gustăm toate bunătățile pregătite special pentru aceste zile? Dr. Tiberiu Tudor, șeful UPU-SMURD a Spitalului Clinic Județean de Urgență Bistrița vine cu câteva sfaturi menite să ne ajute să nu ajunge la Urgențe zilele acestea:

„Avem aceeași recomandare ca și anii trecuți, să fie totul cumpătat, în familie. După post tranziția spre mâncat normal să fie o tranziție lentă. Să consume câte puțin și nu dintr-o dată toate alimentele. Dacă vor consuma după o perioadă lungă de pauză carne grasă combinată cu alcool sunt la risc de patologie digestivă și pot să ajungă la urgență”, a explicat dr. Tiberiu Tudor la Medicină pe Limba Ta.

Acesta le recomandă bolnavilor cronici – care se știu cu afecțiuni ce le-ar putea da bătăi de cap – să încerce să își rezolve problemele înainte de sărbători. Pentru că zilele acestea, singurii doctori pe care îi mai găsesc sunt cei de la Urgențe.

Totodată, bistrițenii mai pot apela și la centrul de permanență din Subcetate, dacă problemele de sănătate nu sunt grave și nu reprezintă o urgență.

Emisiunea la care a fost prezent dr. Tiberiu Tudor, șeful UPU-SMURD, o puteți urmări mai jos:

 

 

Bianca SARA
Bianca SARA
A absolvit Facultatea de Sociologie și Asistență Socială din cadrul Universității Babeș-Bolyai Cluj-Napoca și are un masterat în Comunicare și Mass-Media, urmat la aceeași facultate. Activează în presă din anul 2011. De-a lungul timpului a colaborat cu mai multe ziare locale și câțiva ani cu o revistă regională de business. Din anul 2013 este corespondent pe Bistrița-Năsăud al ziarului național Adevărul. Colaborarea cu Bistrițeanul.ro a început în anul 2014.

ARTICOLE SIMILARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Sponsorizate

Se fac angajări la Crama JELNA, Clinica Sanovil și RCB Electro

Crama JELNA are nevoie de bucătar, ajutor bucătar și personal curățenie. Clinica Sanovil caută fiziokinetoterapeut, economist, asistent medical generalist. Noi locuri de muncă sunt disponibile la ROMBAT, RCB Electro, STEWO Năsăud și Aquabis. 

Se fac angajări la Stewo Năsăud și Supercom! Se caută secretară cu abilități de contabilă și operator în Sânmihaiu de Câmpie

Societate comercială din Sânmihaiu de Câmpie angajează secretară cu abilități de contabilă și operator introducere date. Noi locuri de muncă sunt disponibile la ICPE Bistrița și Restaurant Hotel Coroana. Supercom are nevoie de conducători auto și mecanici, dar și muncitori necalificați. 

Mobilă nouă, fără defecte! Calitate germană, prețuri excelente! Mobilă Outlet Gherla oferă un discount de 10% cititorilor noștri la toate piesele de mobilier! Oferta...

Mobilă Outlet Gherla aduce pe piața din România mobilă nouă, sigilată și de cea mai înaltă calitate, de la furnizori consacrați din Germania. Aici găsiți o gamă variată de mobilier pentru toate încăperile locuinței, la prețuri mult mai mici față de prețul de catalog al furnizorilor.