34.9 C
Bistrița
duminică, iulie 14, 2024

FOTO: Bistrița, surprinzătoare – în ochii unor olimpici la Arte. „Mulțumim în numele tuturor părinților”

S-a încheiat ieri Olimpiada de Arte Vizuale, Arhitectură și Istoria Artei desfășurată la Bistrița. La Liceul de Arte „Corneliu Baba” sunt expuse lucrările elevilor care au încropit portrete surprinzătoare ale orașului care i-a găzduit câteva zile.

La Palatul Culturii s-a desfășurat ieri festivitatea de premiere a celor mai buni artiști în devenire. Peste 420 de elevi din întreaga țară au participat la Olimpiada de Arte Vizuale, desfășurată între 10 și 14 aprilie la Bistrița. 

Elevii au primit o hartă Bistriței, cu zonele turistice de interes din vechea cetate a orașului. Între acestea – Zidul Dogarilor, Biserica Evanghelică, cinematograful Omnia, complexul Sugălete sau Casa Argintarului.

Lucrările realizate de elevii liceelor de arte din România au fost expuse la Liceul „Corneliu Baba”. Multe dintre acestea ne înfățișează orașul în culori și idei cuceritoare.

Mai multe imagini ale acestor lucrări – AICI.  

12 elevi de la Liceul de Arte din Bistrița au participat la Olimpiada Națională de Arte Vizuale, la disciplinele Grafică, Pictură, Modă, Ceramică, Arhitectură, Design de Produs și Istoria Artei.

Dintre aceștia, jumătate au obținut următoarele distincții:

 • Mihaela Pop (clasa a XIa) – Premiul 2 la Ceramică
 • Alexandra-Daiana Georgiță (clasa a XIa) – Premiul 3 – Grafică
 • Theodora Guther-Vlad (clasa a XIIa) Mențiune – Grafică
 • Daria Maria Debrețeni (clasa a XIa) – Mențiune – Design de produs
 • Jesica-Patricia Nușfelean (clasa a XIa) – Premiu special – Arhitectură, clasa a XI-a, dar și un Premiu din parte Uniunii Arhitecților din România
 • Cristiana Iliș (clasa a XII-a) – Premiu din partea Uniunii Arhitecților din România
Daria Maria Debrețeni & Mihaela Pop @ Liceul „Corneliu Baba” Bistrita

Felicitări organizatorilor! Fiica mea, elevă în clasa a XI-a, a fost încântată de modul în care a fost găzduită si tratată pe toată perioada desfășurării olimpiadei! Sunteți minunați! Vă mulțumesc în numele meu și al tuturor părinților și elevilor care simt la fel și pe care îi îndemn să lase fiecare un cuvânt de bine!”, a transmis o mămică pe pagina de Facebook a liceului.

S-au acordat premii în bani și diplome de excelență din partea Ministerului Educației, dar și a Primăriei Bistrița.

Clădirile istorice din Bistrița, subiecte la Olimpiada Națională de Arte Vizuale, pentru cei peste 420 de elevi participanți

Alături de alți sponsori, Asociația culturală „Miron Duca” și Asociația culturală „Grigore Bradea” au oferit, de asemenea, două distincții unor olimpici participanți la disciplinele Pictură și Sculptură.

ARTICOLE SIMILARE

1 COMENTARIU

 1. Este foarte important ca atunci când se întâmplă lucruri frumoase, când oamenii sunt plăcut surprinși și realitatea le depășește așteptările, toate acestea să fie spuse!
  Cazarea a fost bună, curat și cald, mâncarea excelentă, gazdele -de la cadre didactice la personalul de la bucătărie, foarte primitoare, amabile, atente. Totul pregătit cu migală și profesionalism! Și mai ales jurizare corectă!
  Nu știu cum s-au desfășurat restul concursurilor dar sunteți greu de egalat! Omul sfințește locul!
  Jos pălăria!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Sponsorizate

MATEROM AUTOMOTIVE: Piesele de origine Mercedes-Benz oferă calitate superioară, siguranță și fiabilitate, fiind testate după standarde stricte

Alege Piese de origine Mercedes-Benz de calitate, direct de la sursă – sigure, durabile şi economice. Pentru a garanta că automobilul tău Mercedes-Benz va rămâne întotdeauna un Mercedes original.

MATEROM AUTOMOTIVE: Cele mai îndrăgite modele Škoda au acum un avantaj client de până la 3.050 Euro!

Grăbește-te și profită acum de aceste REDUCERI WOW! Škoda Kodiaq 2024 Selection - Lux și Putere Experimentează luxul...

DELICE PAN angajează șofer categoria B. Noi locuri de muncă, la Coroana Grand Hotel, Centrul Micul Prinț, Stewo Năsăud sau Coroana

Echipa Delice Pan are nevoie de un șofer pentru distribuție pâine, iar Tricorama caută operator utilaje personalizare. Centrul Micul Prinț angajează terapeuți pentru copii și tineri cu autism. NOI locuri de muncă sunt disponibile la Crama Jelna, Restaurant Coroana, Aquabis sau STEWO  PLAST Năsăud: