21.6 C
Bistrița
luni, mai 29, 2023

Vești bune pentru Rebrișoara și Năsăud: S-a semnat contractul pentru rețele de apă-canal

Comunitățile din Rebrișoara și Năsăud au primit vești bune astăzi. A fost semnat contractul pentru rețele de apă-canal, iar firma câștigătoare are la dispoziție 20 de luni pentru a finaliza lucrările.

„E un moment foarte important pentru comunitatea din Rebrișoara și Năsăud care așteaptă de foarte mult timp acest proiect de investiții. E vorba de celebrul contract care a fost licitat, răslicitat, contestat, contractat, executat, judecat, fazat și în sfârșit, după foarte multe lucruri care nu s-au realizat am ajuns într-un stadiu în care suntem pregătiți să semnăm contractul de execuție a lucrărilor pe lotul 2”, a declarat Emil Radu Moldovan.

Contractul face parte din etapa I a Masterplanului, care nu s-a realizat până acum din cauza neexecutării lucrărilor de către companie. Cele trei loturi care fac parte din acest proiect au o valoare estimată de 10 milioane de euro.

Pentru lotul 2, Rebrișoara-Năsăud, contractul a fost semnat astăzi, iar firma SC Îndemânarea SRL are la dispoziție 20 de luni să finalizeze lucrările – termen care curge de astăzi. Pentru acest proiect au fost nouă ofertanți înscriși în licitație, câștigătoare fiind SC Îndemânarea SRL, firmă din Bistrița-Năsăud.

„Vorbim despre reabilitarea a 5,6 m de conductă de aducțiune de la stația de tratare a apei din Rebra până la stația de pompare a apei pe lângă stadionul Progresul din Năsăud, modificarea unei stații care va ridica presiunea pentru a avea servicii de calitate și presiune la robinet și mai sunt multe alte lucrări (…). Îmi doresc foarte mult ca într-un termen rezonabil lucrările să fie finalizate”, a detaliat președintele Consiliului Județean Bistrița-Năsăud.

Lotul 2 are valoarea de aproximativ 1,5 milioane de euro. Va fi finanțat prin POIM 2014-2020 (76,97%), Guvernul României (11,77%), bugete locale (1,81%) și contribuția operatorului SC Aquabis (9,45%).

ARTICOLE SIMILARE

Ultimele Știri

Sponsorizate

Balkan International Wine Competition, pentru prima dată în România! Cină de gală, alături de cei mai buni maeștri ai vinului din Europa

La început de iunie, spectaculosul castel Teleki de la Posmuș devine „capitala” europeană a vinului. Balkan...

Noi locuri de muncă, la Supercom, GeoSil Clean, Amicii Building și Iproeb. Ofertă Marea Britanie

Se caută personal pentru construcția rețelelor de fibră optică în Marea Britanie. Este nevoie de supervizor șantier, jonctor fibră optică, șofer profesionist, asfaltator, excavatorist, muncitor. Noi locuri de muncă, disponibile și la Supercom, GeoSil Clean, Amicii Building sau IPROEB.

Organizatorii Transylvania Green Energy Forum au anunțat speakerii din cadrul evenimentului

Transylvania Green Energy Forum are loc în curând la Cluj-Napoca. Tranziția înspre energia verde devine o...