5.6 C
Bistrița
miercuri, februarie 21, 2024

VIDEO: 18.000 de minore au rămas însărcinate anul trecut. „Nu intrăm în conflict cu religia. E vorba despre acces la cunoaștere”

Orice criză provoacă schimbări – a subliniat deputatul USR Cristina Iurișniți, invitată la Bistrițeanul Live. Deputatul s-a referit la inițiativa legislativă despre Educația pentru sănătate, recent votată în Parlament.

Mă bucur că am reușit să-i conving pe colegii din tot spectrul politic să voteze această lege. Este absolut necesar ca Educația pentru Sănătate să ajungă la mai mult de 10% dintre copiii României, cum se întâmplă în prezent”, a precizat Cristina Iurișniți.

Aceasta a admis că România era printre puținele țări din Europa unde Educația pentru sănătate nu este obligatorie.

Deocamdată este un opțional, accesat de doar 10% din copiii României. În privința educației pentru sănătatea sexuală, pentru sănătatea reproducerii, pentru familie, doar 7% dintre copii au acces la informație. De aici și cifra de 18.000 de minore care au sarcini accidentale. Este vorba despre copii care au copii. Este cifra de anul trecut, a fost prezentată într-un studiu de Organizația Salvați Copiii. Se știe că suntem pe locul 1 în Europa, la acest capitol”, a punctat deputatul USR. 

Cristina Iurișniți a accentuat și importanța informațiilor corecte, din surse sigure furnizate nu de internet, nu de prieteni, nu preluate de pe site-uri dubioase. De furnizarea acestora ar trebui să se ocupe medicii, psihologii, profesorii de biologie, diriginții care urmează niște cursuri pentru a putea preda.

Potrivit legii, de cel puțin două ori pe an, în școli ar trebui invitați specialiști care să le vorbească elevilor despre aceste lucruri, a mai spus Cristina Iurișniți.

„Nu intrăm în conflict cu religia sau confesiunile. Este vorba doar despre acces la informație și cunoaștere. E vorba despre educație pentru prevenție. În niciun caz nu e vorba de toate manipulările pe care le-am văzut în spațiul public în ultimul timp”, a conchis deputatul.

Alte probleme din sfera educației descoperiți urmărind întreaga emisiune, mai jos:

[arve url=”https://www.facebook.com/plugins/video.php?href=https%3A%2F%2Fwww.facebook.com%2Fbistriteanul.ro%2Fvideos%2F1655503434601824%2F&show_text=0&width=560″ /]

ARTICOLE SIMILARE

Ultimele Știri

Sponsorizate

Clinica Sanovil caută specialist Resurse Umane și recepționist, ROMBAT are nevoie de metrolog, inginer și operatori

Noi locuri de muncă sunt disponibile la Clinica Sanovil, Eurocompozite, Rombat și Fan Courier. CML are nevoie de doi topometriști, iar Electroplast caută manager și operatori. Oferta completă – mai jos:

14 Februarie este aici! Reduceri speciale, la SPOT GSM, de Ziua Îndrăgostiților

Cu ocazia Zilei Îndrăgostiților, vă invităm să ne vizitați în magazinele noastre din Bistrița: Calea Moldovei 40 (box Kaufland), respectiv Bd. Independenței 97-99 (incintă Kaufland) unde vă puteți răsfăța pe voi și pe cei dragi cu cele mai frumoase și utile accesorii GSM.

Se fac angajări la Electroplast Bistrița: Se caută Key Account manager și operatori

Noi locuri de muncă sunt disponibile la ELECTROPLAST Bistrița, care angajează Key Account Manager și operatori Cabluri Electrice. Patiseria Sweet Iris de pe Năsăudului are nevoie de vânzătoare. NOI locuri de muncă, la CML, Fan Courier, Leoni și Aquabis. Oferta completă – mai jos: