9.9 C
Bistrița
marți, mai 11, 2021

VIDEO: A început cadastrarea comunei Leșu

Prezent în emisiunea „Direct în problemă” de la Bistrițeanul.ro, Ioan Pop, primarul comunei Leșu, a vorbit despre cele 10 proiecte care se derulează în comună. Fiecare proiect are provocările sale. Unul dintre cele mai importante proiecte este cadastrarea comunei. Până în acest moment s-au întocmit peste 1000 de CF-uri.

Primarul comunei Leșu, Ioan Pop, a fost prezent în emisiunea „Direct în problemă” de la Bistrițeanul.ro. Acesta a vorbit despre cele 10 proiecte care sunt în derulare. Mai multe detalii AICI:

Unul dintre cele mai importante proiecte care se desfășoară în comuna Leșu este cadastrarea comunei.

„Un proiect foarte important pentru comunitatea noastră este cadastrarea comunei. În urmă cu doi ani am început primul contract prin ANCPI. Practic, în fiecare an am semnat contract cu ANCPI. Acum suntem la al treilea contract. În urmă cu doi ani am măsurat, am depus, nu vă spun că și acolo am întâmpinat o problemă. Cea mai mare problemă la noi sunt actele. Până se sectorizează comuna…”, a declarat edilul.

Primarul comunei spune că a împărțit comuna în 20 de sectoare, iar proiectul se confruntă și cu câteva provocări.

„Am luat 20 de sectoare, am măsurat, măsurătorile țin doua-trei săptămâni, maxim o lună de zile, dacă există înțelegere între proprietari. Mai am și probleme de genul ăsta. Nu se înțelege mamă cu frate sau fiică. Dar vreau să vă spun că tot ce am măsurat acum doi ani am reușit de am depus”, a mărturisit Ioan Pop.

Până în acest moment, comuna a reușit să obțină în jur de 1000 de CF-uri, iar în perioada pandemiei totul s-a desfășurat online.

„Am în jur de 1000, 1100 de CF-uri pe posesie. Sigur, fiind pandemie acum mai mult online am lucrat. Tot mediul online ne-a salvat. Urmează să listăm CF-urile și să le împărțim la oameni. Suntem obligați să începem cu sectorul extravilan, după care venim în intravilan la oameni, dar zic că în maxim cinci ani suntem gata”, a mai spus primarul comunei Leșu.

Mai multe detalii despre acest proiect, dar și despre celelalte proiecte aflate în desfășurare puteți afla din emisiunea „Direct în problemă”.

ARTICOLE SIMILARE

Bistriteanul TV

Sponsorizate

POP&POP Glass Solutions Bistrița – Profesioniști în amenajări cu sticlă și sisteme de glisare inteligente pentru birouri, locuințe sau terase

Ai în plan amenajări cu sticlă la firmă sau acasă?! Pop&Pop Glass Solutions Bistrița sunt profesioniștii...

Ai nevoie de meniuri pentru cafenea sau restaurant? Creativii de la EMA Grafix îți fac ce model vrei tu, rapid și ieftin!

Meniul e cartea de vizită a oricărui restaurant, cafenea sau a oricărei terase cu dichis! Dacă...

FOTO – NOU de Paște, la Euforia: Aranjamente florale cu licheni stabilizați!

Alege ca sărbătorile acestea pascale să fie pline de culoare! Cu aranjamentele de la Euforia Floral...