19.4 C
Bistrița
luni, mai 16, 2022

Bistrițenii care locuiesc în zone cu urși vor putea cere bani pentru garduri electrice

Ministerul Mediului, Apelor și Pădurilor pregătește un nou program prin care finanțează kit-uri complete de garduri electrice, care pot fi instalate de populație în jurul propriilor gospodării, stânelor, culturilor agricole sau a livezilor. Și bistrițenii pot cere fonduri pentru aceste kit-uri:

Gardurile electrice au rolul de a împiedica incidente sau pagube produse de carnivorele mari, în special urși și lupi, prin îndepărtarea animalelor sălbatice din zonele locuite sau cu culturi agricole.

Ministrul Mediului, Costel Alexe a anunțat că va acoperi 100% costurile acestor sisteme pentru populația din județele țării în care s-au înregistrat în mod repetat incidente sau pagube produse de animalele sălbatice.

Cei care locuiesc în zone cu animale sălbatice vor primi până la 2.000 de lei pentru instalarea gardurilor electrice. Această sumă ar trebui să acopere întreg sistemul, ce include generatoare de impulsuri, izolator inel sau role fir gard electric.

Programul  nu este adresat întregii țări, ci doar populației din județele unde s-au înregistrat mai multe astfel de incidente. Pe listă regăsim 26 de județe, printre care și Bistrița-Năsăud.

 

ARTICOLE SIMILARE

Bistriteanul TV

Sponsorizate

CE faci cu cel mic în vacanța de vară? Îl duci la Ianiki: distracție, ateliere, explorare, excursii!

Vine vacanța de vară și acest lucru îngrozește părinții care NU au soluții cu cine să-și...

Bărbații cu stil din Cluj, îmbrăcați de doi bistrițeni, care se impun pe piața clujeană cu brandul exlusivist TORRES Cerimonia

Simion și Ramona Creța, care deja s-au impus pe piața bistrițeană a vestimentației de ocazie aduc...

Frasinul a semnat astăzi cel mai mare contract pentru reabilitarea unui drum județean din Sălaj, de peste 100 milioane lei

Compania bistrițeană Frasinul a semnat astăzi un contract de peste 100 milioane lei (23 de milioane...