3.5 C
Bistrița
marți, decembrie 7, 2021

VIDEO: S-a făcut lumină în comuna Josenii Bârgăului! Cu bani de la Bugetul Local!

Banii din Bugetul Local al fiecărei comune ajunge chiar și pentru proiecte îndrăznețe. Asta, dacă ști cum să gestionezi banul, după cum susține primarul Nicolae Vrâncean. Acesta a explicat CE a realizat în comuna Josenii Bârgăului cu bani din acest ”sac”:

Comunele se dezvoltă prin atragerea de fonduri. Dar și bugetul local poate fi extrem de folositor.

Să știți că dacă gestionezi bine banii, și bugetul local permite destul de multe” a explicat primarul Nicolae Vrâncean, prezent la emisiunea ”Direct în problemă” de la Bistrițeanul.ro

Acesta a explicat că, folosind bani de la bugetul local, s-a făcut iluminat public cu led-uri pe DN 17 – Rusu Bârgăului, Josenii Bârgăului, Mijlocenii Bârgăului și Strâmba. Iar anul acesta s-a ”intrat” și pe străzile din comună.

Am urmărit să schimb toate lămpile consumatoare și vechi. Pe srada principală am pus leduri de 75 de watti, în comună de 44 de watti și toată lumea e mulțumită” a declarat primarul comunei.

Avantajul iluminatului cu led e faptul că mentenanța e foarte puțin costisitoare, led-urile au garanție mare plus că și scade consumul de energie electrică pe iluminatul public

Înainte să le schimbăm, iluminatul public era funcțional până la 12 noapte, apoi se oprea și se pornea dimineața la 5. Acum, ledurile merg de când se face seară până dimineață. Cu același consum de curent, dar cu o calitate mult superioară” a mai spus Vrâncean.

Tot din Bugetul local s-au modernizat stațiile de autobuz, și s-au făcute două stații noi, una în Joseni- Gară și una în Strâmba. S-a realizat un parc la Josenii Bârgăului, un loc de recreere pentru toți: tineret, copii, mame cu bebeluși, oameni mai în vârstă.

Cred că după ce voi pune și iluminatul aici, vor fi persoane și mai multe, chiar până la ore târzii” a concluzionat primarul comunei Josenii Bârgăului, Nicolae Vrâncean.

Despre proiectele care se derulează în comună puteți afla mai multe urmărind emisiunea ”Direct în problemă”.

ARTICOLE SIMILARE

Bistriteanul TV

Sponsorizate

Revoluție în domeniul frumuseții: cristale lichide pentru păr

În prezent, industria frumuseții  ne oferă din ce în ce mai multe tipuri de produse inovatoare,...

FOTO: Crăciun de vis la Baloane de Poveste! AFLĂ ce noutăți au adus în magazinul de pe Cerbului:

Magia Crăciunului te învăluie imediat ce treci pragul unuia dintre cele mai colorate și vesele magazin...

Euforia Floral Boutique a pregătit ornamentele de Crăciun! Din brad natural, care aduce miros de sărbătoare în casă

Îți dorești un brad unic, o coroniță-n ușă sau pe mijlocul mesei, care să transmită căldură...