0.2 C
Bistrița
joi, ianuarie 27, 2022

CUM îngrijim tenul iritat de purtarea măștii de protecție?! Dr. Veronica Moisil are câteva recomandări

Tot mai multe persoane se plâng de iritații și afecțiuni ale tenului după ce în ultimele săptămâni cu toții, din obligație sau preventiv, folosim măști de protecție împotriva COVID 19 mai multe ore pe zi. Dr. Veronica Moisil, medic specialist dermatolog la Estetderm, ne-a dat câteva sfaturi despre cum putem îngriji tenul agresat de purtarea măștii zilnice. AFLĂ ce trebuie să faci dacă ai probleme cu tenul în această perioadă:

Dr. Veronica Moisil este unul dintre cei mai iubiți medici dermatologi din oraș, după ce de peste 11 ani se ocupă, la Estetderm Medical, de afecțiuniile pielii, tratând cu succes de la acneea rebelă și până la afecțiuni severe ale pielii de diverse cauze, având totodată și rezultate remarcabile în estetica medicală.

Pentru că în ultima perioadă tot mai multe persoane se plâng că au suferit iritații sau chiar s-au trezit cu puseuri de acnee pe față în urma purtării măștilor de protecție, i-am cerut sfatul medicului Veronica Moisil.

Dr. Moisil ne sfătuiește, întâi de toate, să curățăm fața blând, folosind loțiuni micelare și aplicând jeturi de apă termală, pentru a calma iritațiile. Compresele cu ceai de mușețel ne pot fi de ajutor și ele. În ceea ce privește cremele de față indicate, alegeți-le pe cele ușoare, hidratante, neutre, blânde, pentru ten sensibil, evitându-le total pe cele grase. De asemenea, este total contraindicat să folosiți uleiuri pentru îngrijirea tenului în această perioadă, sunt ocluzive și pot agrava iritațiile. Pentru tratamentul local al coșurilor puteți folosi creme cu antibiotic, urmând indicația unui medic dermatolog sau a farmacistului.

Dacă situația se agravează și iritația sau acneea sunt greu de controlat este indicat să apelați la sfatul medicului. La Estetderm Medical, alături de dr. Veronica Moisil, lucrează și oferă consultații de luni până vineri o echipă foarte bună de medici dermatologi, care vă pot ajuta oricând aveți nevoie de expertiza lor:

Echipa Estetderm

 

 

ARTICOLE SIMILARE

Bistriteanul TV

Sponsorizate

Amicii Building caută contabil/ă și inginer constructor! Rombat are nevoie de operatori și electricieni

Compania Amicii Building are nevoie de contabil, inginer contructor și finisori. Locuri de muncă sunt disponibile și la Rombat, Transmixt Bistrița sau Clinica Sanovil, unde se caută fiziokinetoterapeut, dar și o infirmieră. 

FOTO – Cu Ciao Bella, frumoasă și sub plapumă: Pijamale satinate, compleuri fine din bumbac, lenjerii ”fierbinți”…

Chiar dacă e rece afară și ai sta doar în casă, sub plapumă, și acolo poți...

PRO COMPRESOARE Bistrița: Soluția pentru curățarea impecabilă a filtrului de particule

Funcționarea mașinilor, mici sau mari, a utilajelor, etc. poate fi afectată de înfundarea filtrului de particule. ...