4.8 C
Bistrița
marți, aprilie 23, 2024

VIDEO: Apărătoare Doamnă, mulţumiri pentru biruinţă…

„Apărătoare Doamnă, mulţumiri pentru biruinţă, izbăvindu-ne din nevoi aducem ţie, Născătoare de Dumnezeu…”  Această răscolitoare rugăciune a încheiat ieri, la Centrul Cultural Dacia, un emoționant recital de poezie creștină. „Rugăciunea este cea mai bună dintre armele cu care putem birui răul…”

A fost zi de sărbătoare, post și rugăciune, ieri pentru creștinii ortodocși care au prăznuit Tăierea capului Sfântului Ioan Botezătorul, ultima mare sărbătoare a verii și a anului bisericesc care se încheie mâine. Prilej perfect pentru un spectacol tulburător, desfășurat la Centrul Cultural Dacia…

Ruga mea e fără cuvinte, şi cântul, Doamne, îmi e fără glas. Nu-ţi cer nimic. Nimic ţi-aduc aminte. Din veşnicia ta nu sunt măcar un ceas…”, a recitat ieri seară, actrița Camelia Dincă-Ion, din Psalmii lui Tudor Arghezi, impresionant potriviți și chibzuiți alături de poemele lui Costache Ioanid – de regizorul Ioan Emil Teodorescu.

Cam o lună de zile a durat să concep spectacolul, alte două luni au fost repetițiile, iar actrița Camelia Dincă-Ion s-a descurcat minunat, a avut de transmis un mesaj foarte important și a reușit o transfigurare extraordinară…”, a explicat Ioan Emil Teodorescu, pentru Bistrițeanul.ro regizorul și scenaristul spectacolului.

Relația noastră cu Dumnezeu se manifestă de obicei pe ceea ce Brâncuși numea Coloana infinitului, vedem rugăciunea doar ca axialitate: eu, jos – Dumnezeu, sus, eu – pământescul, care vreau să ating cu slabele mele forțe – celestul… Doar că rugăciunea trebuie înțeleasă sub formă de cruce – a spus preotul Nicolae Feier, în deschiderea spectacolului, vorbind despre „Puterea rugăciunii”.

[arve url=”https://youtu.be/f9zD0F_hB0c” /]

Tulburătorul spectacol a început cu faimosul cântec bisericesc interpretat de Grigore Leșe, dedicat Fecioarei Maria, și s-a sfârșit cu o altă răscolitoare rugăciune: „Apărătoare Doamnă, mulţumiri pentru biruinţă, izbăvindu-ne din nevoi aducem ţie, Născătoare de Dumnezeu, noi robii tăi. Ci ca ceea ce ai stăpânire nebiruită, slobozeşte-ne pe noi dintru toate nevoile, ca să strigăm ţie: Bucură-te Mireasă, purururea Fecioară!

[arve url=”https://youtu.be/pkH-nvTmhqU” /]

Spectacolul a fost produs de Centrul Județean pentru Cultură Bistriţa-Năsăud, intrarea fiind liberă.

ARTICOLE SIMILARE

Ultimele Știri

Sponsorizate

Aquabis angajează electrician și consilier juridic, Clinica Sanovil caută fiziokinetoterapeut și asistent medical generalist

Aquabis caută electrician și consilier juridic, iar la Clinica Sanovil este nevoie de fiziokinetoterapeut, asistent medical generalist și specialist marketing. Crama JELNA angajează bucătar, ajutor bucătar și personal curățenie. Noi locuri de muncă sunt disponibile la RCB Electro, Leoni Bistrița și STEWO Năsăud. 

Se fac angajări la Crama JELNA, Clinica Sanovil și RCB Electro

Crama JELNA are nevoie de bucătar, ajutor bucătar și personal curățenie. Clinica Sanovil caută fiziokinetoterapeut, economist, asistent medical generalist. Noi locuri de muncă sunt disponibile la ROMBAT, RCB Electro, STEWO Năsăud și Aquabis. 

Se fac angajări la Stewo Năsăud și Supercom! Se caută secretară cu abilități de contabilă și operator în Sânmihaiu de Câmpie

Societate comercială din Sânmihaiu de Câmpie angajează secretară cu abilități de contabilă și operator introducere date. Noi locuri de muncă sunt disponibile la ICPE Bistrița și Restaurant Hotel Coroana. Supercom are nevoie de conducători auto și mecanici, dar și muncitori necalificați.